xewee
Moderator
Będzie dobrze!Ja już siedzę na szpilkach, bo u mnie od dziś jest szansa, że mogą się pojawić![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Będzie dobrze!Ja już siedzę na szpilkach, bo u mnie od dziś jest szansa, że mogą się pojawić![]()
Ja już miesiąc na zwolnienie. Jak dostałam krwawienia w pracy i nie miałam możliwości wyjścia, strwierdzilam ze to nie jest warte mojego stresu. A planowałam długo pracowaćW którym tygodniu ciąży powiedzieć w pracy ? Jesteście już po wszystkim ?
Ooo jaki duży brzusio. Laski wy naprawdę jesteście w ciąży. Zastanawiam się czy ja na pewno jestem?Ja już w domu krwiak się okazało był schowany za łożyskiem ładnie się wchłania jak narazie wszystko z dziećmi dobrze ja mam leżeć całkowity zakaz noszenia do końca ciąży jutro kolejny stres rozmowa z genetykiem chodź na USG prenatalnym wszystko było dobrze w teście pappa jakieś obliczenie wskazało ryzyko u jednego z dzieci i dla spokoju mam to skonsultować z genetykiem.A to mój brzuchol
Dobrze, że z dziećmi wszystko dobrzeJa już w domu krwiak się okazało był schowany za łożyskiem ładnie się wchłania jak narazie wszystko z dziećmi dobrze ja mam leżeć całkowity zakaz noszenia do końca ciąży jutro kolejny stres rozmowa z genetykiem chodź na USG prenatalnym wszystko było dobrze w teście pappa jakieś obliczenie wskazało ryzyko u jednego z dzieci i dla spokoju mam to skonsultować z genetykiem.A to mój brzuchol
Ja jestem na zwolnieniu od 6 tyg . Miałam dużego krwiaka więc lekarz zdecydował abym siedziała w domu . W dniu wizyty powiadomiłam swojego kierownika .W którym tygodniu ciąży powiedzieć w pracy ? Jesteście już po wszystkim ?
Z OM to 40tyg, w rzeczywistości ciąża trwa 38tyg od zapłodnieniaWczoraj się zastanawiałam, jak liczą termin z OM to to jest ile tygodni liczone, 38? 40?
Ja powiedziałam od razu, ale pracowac bede pewnie dlugo, chociaz nie ukrywam, że marzy mi sie jakas przerwa chociaz.. 8h to w ciazy to dla mnie za długo... szkoda ze nie ma jakihs rozwiązań typu obnizony wymiar godzinowy przy zachowanym wynagrodzeniu (jakby nie wliczało sie to wynagrodzenie w ciazy do średniej na macierzyńskim to na pewno byłabym co najwyżej na 4/5etatu teraz juz) a tak to trochę żal zmniejszać sobie wypłatę na macierzyńskim..W którym tygodniu ciąży powiedzieć w pracy ? Jesteście już po wszystkim ?