reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

Dzień dobry ☕🤗

U mnie już po kawce 😁

Co to za herbatki? Herbatka z pokrzywy jest dobra na to żeby się woda w organizmie nie zatrzymywała ale działa też moczopędnie więc rzadko piję 😂

Tiaaa... ja też mam bardzo dużo testów i juz sie zastanawiam jak powstrzymać sie od ich robienia po drugim transferze bo obiecałam mężowi, że wytrzymamy do bety 😂

17 lipca masz wizytę, tak? 🥹
Tak, zapisałam się ze względu na dość spore plamienia w drugiej połowie cyklu 🙃

reklama
Matko, mamy jutro tą parapetówkę. Zrobiłam 2 sałatki, spaghetti, piekę bułeczki ze szpinakiem, a jutro już na świeżo deskę serów i wędlin zrobię. Ale na szczęście da się oddychać, zaraz wleci kawka mrożona i lecimy na plac zabaw 😅

Ja ostatnio też przytyłam, jestem grubsza od męża 😆 wczorqj miałam mega opuchnięte stopy ze sandały byly za małe 🫨 narazie sprawdzam sobie teorię ze to nie ja jestem gruba tylko woda mi sie bardzo w organizmie zatrzymała😉. Pije takie specjalne herbatki ziołowe na to ale boję się na wagę wejść żeby sprawdzić 😆
Ja jestem 4 kg mniejsza od męża (niecałe 65 kg mam) , (w szczycie wagi w ciąży byłam 12kg większa od niego). Mam 167cm wzrostu -mąż 183.
Piłam pokrzywę bo ponoć pomaga na wodę w organizmie i obrzęki - nie miałam żadnych efektów prócz sikania 🙄😂
Niby jem tyle samo, niby chodzę na spacery (ale mam mało aktywności tak ogólnie) to myślę ,że może być to zastój limfatyczny i chce coś podziałać w tym czasie bo brzuszek mam luźny, ramiona też obrzmiałe , trochę zgrubień pod skórą na udach, cellulit - myślę ,że rozruch limfy pomoże

Zrobiłam test ale bielutka biel 🙃 martwi mnie dziwny kłujący ból w okolicy prawego jajnika. Bardzo się boję że endometrioza wróciła, w styczniu byłam na kontroli to było wszystko okej. Ale teraz te plamienia, może to od tego 😐 No trudno 17.07 się dowiem.
Czesc dziewczyny 😊 Miłego chłodniejszego dnia 😀
Ja dzisiaj jadę do Czech do ginekologa u którego byłam miesiąc temu. Będziemy sprawdzać czy to coś w macicy wielkość 10mm to był skrzep z poprzedniego okresu czy to polip. Mam nadzieję, że nic tam nie będzie 🙏 trzymajcie kciuki by to nie był polip, bo w takim razie będzie mnie czekać usunięcie go i przerwa w staraniach...

Tiaaa... ja też mam bardzo dużo testów i juz sie zastanawiam jak powstrzymać sie od ich robienia po drugim transferze bo obiecałam mężowi, że wytrzymamy do bety 😂
Ja jakoś na luzie podchodzę znów do testów owu. Nawet jeszcze nie zamówiłam nowych, bo zostało mi z poprzedniego miesiąca 9 owulaków i się zastanawiam czy starczy ? 🤔
Ale raczej nie, bo jak znów się okaże długi cykl to będę ich więcej potrzebować. Więc muszę zamówić na dniach. Dzisiaj 9dc więc zacznę testy robić jakoś 11-12 DC.

Ja dzisiaj jadę do Czech do ginekologa u którego byłam miesiąc temu. Będziemy sprawdzać czy to coś w macicy wielkość 10mm to był skrzep z poprzedniego okresu czy to polip. Mam nadzieję, że nic tam nie będzie 🙏 trzymajcie kciuki by to nie był polip, bo w takim razie będzie mnie czekać usunięcie go i przerwa w staraniach...
Trzymamy ✊️.
Czekamy na wieści✊

Trzymam kciuki!

Kciuki za wizytę, niech będzie czysto żebyście nie musieli robić przerwy w staraniach 🥹🍀

reklama
Do góry