reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Tak, to prawda odkąd ma sie świadomość o dzidziutku to już jest martwienie non stop. Z adopcją jest podobnie, bo to tez często jedna wielka niewiadoma. Ja się martwię i mam ogromnego stracha, bo to jednak moja pierwsza ciąża i wszystko dla mnie jest nowe, a znam siebie i wiem jak potrafię przeżywać każdy wynik i doszukiwać się czy aby na pewno wszystko jest ok. Przykład z ostatniego badania usg ginekolog mówi ładne endometrium, przeglądam wyniki patrzę 18 mm i juz coś mi nie pasuje oczywiście dr google i czytam że to już jest przerost no i się zaczyna... Także też muszę odpuścić to zamartwianie, bo nic nie zmieni a jedynie może zaszkodzić. I również życzę każdej dziewczynie tutaj dobrego nastawienia i jak najmniej zamartwiania😊

reklama
Dziewczyny pomocy... dopiero 4+3 a ja mam już całą paletę objawów: ból piersi, osłabienie, zmęczenie, ból i zawroty głowy, bezsenność, mdłości, wzdęcia, gazy. Codziennie dochodzi coś nowego... właśnie się obudziłam po 2,5 godzinach snu. Jak sobie radzić? Macie jakieś sposoby? Czy tyle tak nasilonych objawów jest normalnych tak wcześnie?Wizyta u ginekologa 18 lipca, a ja mam wrażenie, ze do tego czasu się wykończę. Jeszcze w poniedziałek wracam do pracy ale postanowiłam, ze ogarnę tylko moje sprawy, powiem jaka jest sytuacja i poproszę o urlop do wizyty i potem lekarza o zwolnienie bo ja nie potrafię funkcjonować, a co dopiero pracować.

Dziewczyny pomocy... dopiero 4+3 a ja mam już całą paletę objawów: ból piersi, osłabienie, zmęczenie, ból i zawroty głowy, bezsenność, mdłości, wzdęcia, gazy. Codziennie dochodzi coś nowego... właśnie się obudziłam po 2,5 godzinach snu. Jak sobie radzić? Macie jakieś sposoby? Czy tyle tak nasilonych objawów jest normalnych tak wcześnie?Wizyta u ginekologa 18 lipca, a ja mam wrażenie, ze do tego czasu się wykończę. Jeszcze w poniedziałek wracam do pracy ale postanowiłam, ze ogarnę tylko moje sprawy, powiem jaka jest sytuacja i poproszę o urlop do wizyty i potem lekarza o zwolnienie bo ja nie potrafię funkcjonować, a co dopiero pracować.
Każda kobieta inaczej przechodzi ciążę. W pierwszej ciąży od samego początku tak mnie bolały piersi, że musiałam robić na nie zimne okłady, bo ból był straszny. Mdłości? Kochana nie mogłam otworzyć lodówki, bo jej zapach dla mnie był straszny. Miałam bardzo podobnie jak ty. Wyluzuj, odpal film i na spokojnie czekaj do wizyty.

Ja mam odwrotnie. U mnie jak zwykle ciąża niemal bezobjawowa i jak zwykle mnie to stresuje...

Wszystkie objawy, które wymieniłaś, są normalne na tym etapie, tylko masz pecha, że masz combo 😥

To normalne hormony buzują i wszystkie objawy się uaktywniają. Ja też jestem senna rozdrażniona i mam miłości. Wczoraj nie byłam w stanie przygotować obiadu bo mnie tak na wymioty ciągnęło :)

Wczoraj na wizycie doktor wypisała mi wszystkie lekarstwa już za darmo w związku z ciążą więc z tego się cieszę. Bo sam neoparin na 10 dni ponad 100 zł plus inne leki to pewnie. 1000 miesięcznie wydałam na leki tak licze. W pracy do końca tygodnia jestem na l4 I tak sobie myślę co dalej zrobić :) jeszcze wczoraj byłam na rozmowie o pracę bo jakoś nie wierzyłam w ciążę a fajna oferta się trafiła ale cv składałam przed betą jeszcze :) z jakiej firmy witaminy polecał Wam lekarz ?

Wczoraj na wizycie doktor wypisała mi wszystkie lekarstwa już za darmo w związku z ciążą więc z tego się cieszę. Bo sam neoparin na 10 dni ponad 100 zł plus inne leki to pewnie. 1000 miesięcznie wydałam na leki tak licze. W pracy do końca tygodnia jestem na l4 I tak sobie myślę co dalej zrobić :) jeszcze wczoraj byłam na rozmowie o pracę bo jakoś nie wierzyłam w ciążę a fajna oferta się trafiła ale cv składałam przed betą jeszcze :) z jakiej firmy witaminy polecał Wam lekarz ?
Ja w poprzedniej ciąży brałam Pregna Plus i Pregna dha teraz też go biorę, mój ginekolog odradza femibion mówi, że wg niego jest słaby.

reklama
Ja w poprzedniej ciąży brałam Pregna Plus i Pregna dha teraz też go biorę, mój ginekolog odradza femibion mówi, że wg niego jest słaby.
To mój lekarz właśnie polecił Pregne lub Puerie i też odradzio femibion. Niby w feminionie dobrze witaminy się nie przyswajają:)) to skoro 2 lekarzy tak mówi to coś w tym musi być :)

Do góry