Klaudia91gdansk
Zaangażowana w BB
Czekać na kolejną wizytę, wtedy się może okaże, no nic trzeba to przetrwaćEch...A jak się czujesz? Masz teraz badać betę czy tylko czekać?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czekać na kolejną wizytę, wtedy się może okaże, no nic trzeba to przetrwaćEch...A jak się czujesz? Masz teraz badać betę czy tylko czekać?
Czyli tak jak u mnieCzekać na kolejną wizytę, wtedy się może okaże, no nic trzeba to przetrwać![]()
Możesz zrobić listę, łatwiej nam będzie kojarzyć się nawzajemMoże zrobię listę dni i zapisze wszystkie przyszłe mamusie z datą na razie przewidywana porodu![]()
U mnie pierwsza ciąża i na razie odpukać jest git, mdłości jako takich nie mam, ale pojawia mi się taki wstręt do jedzenia. W zasadzie to muszę sie zmuszać bo na nic nie mam ochoty i to tak naprawdę dopiero od tego tygodnia, także zobaczymy jak to dalej się rozwinie...OTeż dziewczyny macie mdłości? Ja we wcześniejszych ciążach nie miałam aż takich jak teraz... Mdli mnie strasznie, czasem nawet pojawia się odruch wymiotny ale nie wymiotuję. Ja ogólnie w życiu to chyba tylko 2 razy wymiotowałam. Ciążko się w pracy ukryć jak siędzę z taką skrzywioną miną![]()
Ja wymiotuję kilka razy dziennieTeż dziewczyny macie mdłości? Ja we wcześniejszych ciążach nie miałam aż takich jak teraz... Mdli mnie strasznie, czasem nawet pojawia się odruch wymiotny ale nie wymiotuję. Ja ogólnie w życiu to chyba tylko 2 razy wymiotowałam. Ciążko się w pracy ukryć jak siędzę z taką skrzywioną miną![]()
Ja w pierwszej rzygałam prawie 4 miesiące, w teraz nicJa przez 4 ciąże jak do tej pory zwymiotowałam raz. Mam mdłości i odruchy wymiotne w każdej ciąży, ale ja zawsze schizuję, że to nie od ciąży, tylko od przyjmowanego progesteronu, chociaż wcale nie biorę jakiejś dużej dawki, raptem 400 dziennie.
No i już jak nam się potwierdzą te ciąże, to można pomyśleć o zamkniętej grupie, bo jednak pewnie będziemy tu poruszać osobiste tematy i tak dziwnie, że wszyscy mogą czytać. Grupa, na której jestem od ciąży z córką dalej aktywna, jednak człowiek przeżywa te ciąże i później się zżywa z dziewczynamiMożesz zrobić listę, łatwiej nam będzie kojarzyć się nawzajem![]()
No dokładnie, ja nawet teraz nie raz wchodzę na lipcóweczki 2024No i już jak nam się potwierdzą te ciąże, to można pomyśleć o zamkniętej grupie, bo jednak pewnie będziemy tu poruszać osobiste tematy i tak dziwnie, że wszyscy mogą czytać. Grupa, na której jestem od ciąży z córką dalej aktywna, jednak człowiek przeżywa te ciąże i później się zżywa z dziewczynami![]()
U mnie ogólnie te same objawy co w poprzedniej. Ból podbrzusza i okropny brak apetytu, nie mam kompletnie na nic ochoty, mam wrażenie, że co nie zjem to smakuje jak wióryJa w pierwszej rzygałam prawie 4 miesiące, w teraz nicCzasem mi się niedobrze zrobi, ale to pikuś. Natomiast w tej boli mnie głowa i czasem mi się kręci przed oczami. Ból piersi okrutny. Zupełnie inne objawy mam, niż w pierwszej ciąży.
To mnie apetyt na razie nie opuszczaU mnie ogólnie te same objawy co w poprzedniej. Ból podbrzusza i okropny brak apetytu, nie mam kompletnie na nic ochoty, mam wrażenie, że co nie zjem to smakuje jak wióryogólnie nie mam ochoty niczego przyjmować, z wodą też ciężko. W dodatku skusiłam sie na te suple z noyo o których jedna z was wspominała i o ile dha nie ma zapachu to tabletka z witaminami tak mi śmierdzi ze nie wiem czy dam radę to jeść
![]()