reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

reklama
Ja ten cykl powinnam siedzieć na ławeczce w sumie. Tylko 1 seks i to 3/4 dni przed owu. Bez testów, bez sprawdzania który dzień. Aż dziwnie bo od stycznia to spina była, a w tym miesiącu taki luz i szczerze powiem, że fajnie było tak wyluzować 🥹
Ja Ci powiem, że jakoś w tym msc też mega luz mam, miałam dzisiaj zacząć owulaki robić, a całkowicie o tym zapomniałam, bo o tym nie myślę 😁
Ale ja mam też zajętą głowę szukaniem pracy, niestety w obecnej pracy pracuje tylko do końca sierpnia i mocno się zastanawiam co mam robić, czy sierpień zrobić pauzę czy nie. Boje się, że nie znajdę żadnej roboty... W moim zawodzie ( kosmetyczka ) nie ma ofert pracy i muszę znaleźć cokolwiek na te pół roku, bo w styczniu kończę szkołę, będę miała egzaminy zawodowe i nowy zawód i w tym zawodzie będę chciała pracować.
Ehh, stresuje mnie to wszystko.

Ja właśnie kupiłam w rossmannie dwa testy ciążowe, ale narazie nie robię. Już się czuję okresowo, szkoda tylko testu 🤣 a w tym miesiącu raczej szansy nie ma. Ale za to kupiłam sobie też olej z wiesiołka i jakieś witaminki przed-ciążowe 😁
Ej, a dla faceta olej z wiesiołka coś daje? Bidny, łyka wszystko co mu dam.. 👹

Ostatnia edycja:
Ja właśnie kupiłam w rossmannie dwa testy ciążowe, ale narazie nie robię. Już się czuję okresowo, szkoda tylko testu 🤣 a w tym miesiącu raczej szansy nie ma. Ale za to kupiłam sobie też olej z wiesiołka i jakieś witaminki przed-ciążowe 😁
A czemu nie ma szansy? ;)

Ja Ci powiem, że jakoś w tym msc też mega luz mam, miałam dzisiaj zacząć owulaki robić, a całkowicie o tym zapomniałam, bo o tym nie myślę 😁
Ale ja mam też zajętą głowę szukaniem pracy, niestety w obecnej pracy pracuje tylko do końca sierpnia i mocno się zastanawiam co mam robić, czy sierpień zrobić pauzę czy nie. Boje się, że nie znajdę żadnej roboty... W moim zawodzie ( kosmetyczka ) nie ma ofert pracy i muszę znaleźć cokolwiek na te pół roku, bo w styczniu kończę szkołę, będę miała egzaminy zawodowe i nowy zawód i w tym zawodzie będę chciała pracować.
Ehh, stresuje mnie to wszystko.
Trudna sytuacja… jeśli dacie radę bez drugiej wypłaty przez okres ciąży to nie robiłabym pauzy, jeśli nie to jednak ta pauza byłaby wskazana. My też się staraliśmy w momencie kiedy nie miałabym l4 i macierzyńskiego, ale przekalkulowaliśmy że damy radę finansowo :) chociaż teraz płatne l4, macierzyński daje mi spokój.

Kochana ja sie codziennie czuje okresowo i wlasnie mam taki ciężar na brzuchu jakbym zaraz miała zrzucić wielki skrzep 🥹 także czucie okresowo a ciąża się nie wykluczają 🤣

reklama
Dla mężczyzn lepiej olej z czarnuszki 😁

Do góry