reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

Ja przeszłam 2 starania i ciążę z tym forum kilka lat temu i to jest najlepsze miejsce we wszechświecie 🥰

Mnie oszukują owulki, zaczęły się wybarwiać w jednym dniu i koniec 😅 wczoraj na usg pęcherzyk urósł, endometrium git a mi brakuje cierpliwości 😆😆 owulacjo przychodź!
Ja jestem na forum od 2020 roku gdy byłam w pierwszej ciąży od razu na mamuśki przeszłam, bo to było 3 msc przed porodem i super ludzi tam poznałam, do dzisiaj mamy codziennie kontakt na Whatsapp, spotykamy się co poniektórzy, także to forum jest mega wsparciem. Wgl jestem w szoku, że jest forum na którym tak mnóstwo ludzi się udziela. Rewelacja 🥰

reklama
Dziewczyny, a jak to jest, bo na wizycie ginekolog zawsze pyta, ile razy było się w ciąży i ile razy zakończyły się porodem. I jak liczy się biochemy ? Bo jak mnie by gin pytał to bym powiedziała, że byłam w jednej ciąży zakończonej porodem i po prostu 2 biochemy. Niektórzy liczą to jako, że były w 3 ciążach. No ale ja jakoś biochemow nie liczę jako taka strikte ciąża, mimo, że w niej byłam te kilka dni, 2 razy.
Jak to u Was jest ?

Załączniki

• IMG-20250807-WA0000.jpg
    IMG-20250807-WA0000.jpg
    185,6 KB · Wyświetleń: 67
Dziewczyny, a jak to jest, bo na wizycie ginekolog zawsze pyta, ile razy było się w ciąży i ile razy zakończyły się porodem. I jak liczy się biochemy ? Bo jak mnie by gin pytał to bym powiedziała, że byłam w jednej ciąży zakończonej porodem i po prostu 2 biochemy. Niektórzy liczą to jako, że były w 3 ciążach. No ale ja jakoś biochemow nie liczę jako taka strikte ciąża, mimo, że w niej byłam te kilka dni, 2 razy.
Jak to u Was jest ?
U mnie normalnie biochem jest wliczany jako ciąża. Ale mam pod to wyniki bety + usg.

Ostatnia edycja:
@Patii26 to blisko, ja też ze Śląska okolice Tychów więc jest nadzieja na pogodę 🥰

Biochemy jak są udokumentowane np betą to powinny liczyć się jako ciąża. Choć niektórzy lekarze liczą jak jest założona karta ciąży czyli moment pojawienia się serduszka 😊

reklama
Czyli tak samo, idziemy łeb w łeb 😁 jak miło! Trzymam kciuki, no to czekamy 😊

Ja z tą owulacja to nie mam pojęcia kiedy będzie.. rozwaliłam sobie cykl hormonami w wakacje w listopadzie i strasznie mi się wydłużyły cykle.
Od maja zaczęło coś się poprawiać, ostatni cykl 32dni ale też od czerwca biorę suple na hormony i i uregulowanie cyklu więc kiedy będzie to nie mam pojęcia 🫢🤔 po USG i endometrium wskazuje, że w ciągu 2-3 dni więc zobaczymy
gin wywróżył mi owulację na sobotę, właśnie siknęłam na test i jest blisko peaku więc pewnie tak będzie jutro/pojutrze. Jak na złość dziś nie mam starego w chacie 🥲 ale wczoraj działaliśmy i jutro też będziemy. Co ma być to będzie 😁

Do góry