reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

A jak tsh samo za duze a ft3 i 4 spoko to co wtedy? To nie jest tak, ze lek dziala na wszystkie 3 i wtedy ft sie moze „popsuc”?
To raczej niemożliwe, że tsh jest za duże, a ft3 i ft4 dobre. Ft3 i ft4 powinny być w drugiej połowie normy, jak lekko przekraczają dolną granicę normy to za mało. Euthyrox zwiększa ft4, a ft4 konwertuje się do ft3. Jak to jest ustawione to tsh spada. Przynajmniej tyle wiem, ale mogę się mylić. 😅

reklama
Dziewczyny pytanie mam, w "płodnym oknie" przytulanki codziennie czy co 2 dzień? Niby słyszałam że dla jakości nasienia lepiej co 2 dzień ale jakoś tak mam obawy że mogę nie trafić i że zmniejszam swoje szanse 🤔🤐 co myślicie?
A no ja niedawno właśnie pisałam, że my tak raczej codziennie, no i nie mamy się zamiaru ograniczać czy wyliczać. Czasem wyjdzie 1,5 dnia, czasem faktycznie przerwa..
Nie wiem, narazie próbujemy. Pewnie po iluś miesiącach zacznę bardziej dumać nad rozpiską 😁 Ale też miałabym jakieś takie obawy, że zmniejszam szansę żeby specjalnie w dni płodne robić okienko.

mimo fajnego wyniki prożka to nawet mi się nie chce jakoś specjalnie testować.. w piątek mamy wesele to może wtedy coś spróbuję żeby sprawdzić czy mogę się napić 🙈

To raczej niemożliwe, że tsh jest za duże, a ft3 i ft4 dobre. Ft3 i ft4 powinny być w drugiej połowie normy, jak lekko przekraczają dolną granicę normy to za mało. Euthyrox zwiększa ft4, a ft4 konwertuje się do ft3. Jak to jest ustawione to tsh spada. Przynajmniej tyle wiem, ale mogę się mylić. 😅
A dobra, faktycznie ft4 bylo nizsze, a do anty tpo i tg sa jakies wytyczne jak interpretowac tak jak ft, czy tylko ma byc w normie?

Ja planuje na grypę ale na Covid nie..
Szczepiłam się 3 raz na covid z racji zawodu i 3 lub 4 raz zachorowałam.. w to szczepienie nie wierzę 🫣
Ja miałam covida w 4 miesiącu ciąży, po porodzie zaszczepiłam się dwa razy, a i tak przeszłam potem. Nie zaszczepie się więcej. I na grype też nigdy się nie zaczepiłam.

Przybijam piątkę! ♥️
a śluz był? Bo u mnie nie 😄
Jaki wynik proga?
Ja w ogóle cały ten cykl mam dużo śluzu ale prożek 6dpo prawie 22 więc owulka na pewno była 🙂

Dziewczyny pytanie mam, w "płodnym oknie" przytulanki codziennie czy co 2 dzień? Niby słyszałam że dla jakości nasienia lepiej co 2 dzień ale jakoś tak mam obawy że mogę nie trafić i że zmniejszam swoje szanse 🤔🤐 co myślicie?
My w tym cyklu przez 4 kluczowe dni codziennie 😅 ale nie z powodu dni płodnych tylko z chcicy 🫣 a normalnie co 2,3 dzień. Mąż nawet nie wiedział kiedy jest owulacja więc było fajnie i nie z przymusu

W które dni badacie progesteron? Ile dni po owulacji?
Wykonuje się 6-8dpo 😊

Ja dzisiaj mam zmęczenie materiału.. jutro 10dpo więc coraz bardziej zaczynam myśleć, a tak bardzo chciałam tego unikać 😫 ale chyba się nie da.. dobrze, że jutro cały dzień praca to będę zajęta 😁

reklama
A dobra, faktycznie ft4 bylo nizsze, a do anty tpo i tg sa jakies wytyczne jak interpretowac tak jak ft, czy tylko ma byc w normie?

U mnie było tak:
ATPO 196 IU/ml
Zakres prawidłowy< 34

ATG 359 IU/ml
Zakres prawidłowy< 115

Nie wiem czy w każdym labie są takie same normy, robiłam jak coś w Synevo 😊

Do góry