reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Zrobilam badania i książkowe, zobaczymy co na nie ginekolog. Jestem dobrej myśli, bo w sumie co pozostało. Zaraz bedzie gorące 4 tygodnie bo przeprowadzamy się do naszego nowego domu 🥰
To dobrze,że przyszły dobre wieści:)

Ja mam dzisiaj też dobry humor,mimo,że przyszedł wczoraj drugi okres od czasu operacji, rozkręcił się dosyć obficie to udało mi się umówić do ginekologa na NFZ,żeby sprawdzić moją torbiel krwotoczną - także kilka stówek zostanie w kieszeni. Młoda będzie (🤞🏼🛑🤧🤒😷) w przedszkolu wtedy to na spokojnie obrócę w dwie strony - bo Janka sierota prawka nie ma 😆

To dobrze,że przyszły dobre wieści:)

Ja mam dzisiaj też dobry humor,mimo,że przyszedł wczoraj drugi okres od czasu operacji, rozkręcił się dosyć obficie to udało mi się umówić do ginekologa na NFZ,żeby sprawdzić moją torbiel krwotoczną - także kilka stówek zostanie w kieszeni. Młoda będzie (🤞🏼🛑🤧🤒😷) w przedszkolu wtedy to na spokojnie obrócę w dwie strony - bo Janka sierota prawka nie ma 😆
Ja po operacji (CP) długo krwawiłam, chyba ze 2 tygodnie dobre. Po 2 tygodniach spokój i przyszedł normalny okres. Alee ta operacja cykl mi rozjechała całkowicie tzn cp. Miałam okres średnio co 2/3 tygodnie po 4 dni trwał . Unormowało się dopiero po 4 miesiącach 🤷

A to ja nie nam problemu ze znieczuleniem. W sensie no to wiem,że zaraz minie :D
Dzisiaj poszlo bez, ale w razie potrzeby było przygotowane. Bo też taka robota mocno się opiera na dziąśle i stwierdził, że jakby dziąslo bolało to znieczuli. Następnym razem też będę mieć dużo rzeczy na ten ząb pozakładane, więc pewnie samo dziąslo znieczuli.

Ale no on jest naprawdę super i też mowi co robi i mówi, jak ma zaboleć. Ale może to kwestia prywatnej opieki.

Ja po operacji (CP) długo krwawiłam, chyba ze 2 tygodnie dobre. Po 2 tygodniach spokój i przyszedł normalny okres. Alee ta operacja cykl mi rozjechała całkowicie tzn cp. Miałam okres średnio co 2/3 tygodnie po 4 dni trwał . Unormowało się dopiero po 4 miesiącach 🤷
No ja też jeszcze nie jestem na "starych" torach. W pierwszym cyklu ( po krwawieniu po łyżeczkowaniu, metotreksacie i laparo) miałam często jednorazowe plamienia o różnej intensywności, kilka dni przed okresem też jakieś plamienia śluzu z krwią. Przed aktualną miesiączką miałam jakieś obfite plamienia ale takiego kremowego śluzu 🙄 jeszcze ta torbiel, bóle brzucha ehhh ale już idzie ku lepszemu bo od kilku dni nie boli mnie bark i miednica po prawej (operacja była po lewej)

No ja też jeszcze nie jestem na "starych" torach. W pierwszym cyklu ( po krwawieniu po łyżeczkowaniu, metotreksacie i laparo) miałam często jednorazowe plamienia o różnej intensywności, kilka dni przed okresem też jakieś plamienia śluzu z krwią. Przed aktualną miesiączką miałam jakieś obfite plamienia ale takiego kremowego śluzu 🙄 jeszcze ta torbiel, bóle brzucha ehhh ale już idzie ku lepszemu bo od kilku dni nie boli mnie bark i miednica po prawej (operacja była po lewej)
Mnie też strasznie bark bolał i po operacji. Mi nie dali mety bo już nie było po co nawet, rozerwało mi jajowód i krew w otrzewnej się lała 🤐.

Mam nadzieję, że szybko organizm wróci właśnie na swoje tory 🤞. A ta torbiel? Co mówili?

Mnie też strasznie bark bolał i po operacji. Mi nie dali mety bo już nie było po co nawet, rozerwało mi jajowód i krew w otrzewnej się lała 🤐.

Mam nadzieję, że szybko organizm wróci właśnie na swoje tory 🤞. A ta torbiel? Co mówili?
Gin mówił, że czasami występuje przy owulacji i nie była na tyle duża (3cm miała) , żeby ją operować i takie torbiele się wchłaniają same w ciągu 2/3 mc ,także chce to sprawdzić dla własnego spokoju

reklama
@Klemensa - Wypuścili w końcu was? W końcu u siebie w domku czy dalej trzymają na wikcie nfztowskim? 🤔

Mój ostatni problem senny to wieczne zasypianie do roboty. Chyba od miesiąca nie ma ani jednego dnia gdzie jestem wedle starej modły.
Od sobotniego wieczoru jesteśmy pod opieką mąż i ojciec spółka z o o 🤪

Do góry