reklama
Bibi89
Fanka BB :)
Syn szczepiony na pneumokoki oraz meningokoki z grupy B i C. Zero złych doświadczeń i o takich nie słyszałam nawetHejczy szczepicie swoje dzieci na pneumokoki? Słyszałam dużo złych rzeczy o tej szczepionce i część moich znajomych nie szczepi na to swoich dzieci. Ja na razie się waham (dziecko 6m). czy macie jakieś złe doświadczenia z tą szczepionką?
Paula. sz
Moje 12 i 15 letnie dzieci tez miały się dobrze po szczepieniu .syn był szczepiony dodatkowo na ospę,drugiego nie zaszczepiłam i żałuję to była najgorsza choroba wirusową którą mieliśmy. 3 dziecko jak urodzę obowiązkowe szczepienie na ospe
gorzka.kawa
Ja szczepię tylko obowiązkowymi.
Lady Loka
Pneumokoki są obowiązkoweJa szczepię tylko obowiązkowymi.
gorzka.kawa
wiem, które szczepienia są obowiązkowe i dlatego zakładam, że autorce chodzi o meningokoki.Pneumokoki są obowiązkowe![]()
reklama
bleucoco
Pneumokoki są obowiązkowe, ale można wybrać jaka szczepionka. My wybraliśmy tę 13 dla syna i 20 dla córki. Obydwoje przy 3 dawce mieli płacz trwający około 2 godzinHejczy szczepicie swoje dzieci na pneumokoki? Słyszałam dużo złych rzeczy o tej szczepionce i część moich znajomych nie szczepi na to swoich dzieci. Ja na razie się waham (dziecko 6m). czy macie jakieś złe doświadczenia z tą szczepionką?