reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

W pierwszej ciąży to 3-4 miesiąc lekko ale przy drugim i trzecim dziecku to bardzo szybko. Teraz w czwartej ciąży jestem obecnie 8+3 i naprawdę mam ładnie zaokrąglony brzuszek. Ogólnie jestem szczupła i brzuch zawsze płaski więc wiem że to od ciąży. I ja na swojej już 4 ciąży mogę potwierdzić że u pierworódek na brzuch dłużej się czeka tak jak i na pierwsze ruchy dziecka,a kolejne ciążę to już i brzuch i ruchy szybciej.
To u mnie podobnie - w pierwszej ciąży w 16 tyg mam zdjęcia gdzie na siłę ten brzuch wypycham a w drugiej 12tc a ja już jak w 20 w pierwszej, gdzie startowałam z taką samą wagą i sylwetką. Teraz też mam raczej płaski brzuch a momentami taki twardy się robi i uwiera guzik a gdzie mi do chociaż 12tc
No i ruchy też czułam szybciej, ale może też dlatego, że wiedziałam na co czekam, no nie wiem :)

reklama
Przeszłam się z córką na rehabilitację, weszłam do rodziców i znowu plamy na bieliźnie no chyba szału z nerwow dostanę :(. Syn z babcią do kościoła poszedł bo ja bym nie dała rady, leżę grzecznie u rodziców
Jeju współczuję tych stresów, trzymam kciuki cały czas żeby to się nie powtarzało, faktycznie chyba tylko całkowity odpoczynek u Ciebie to łagodzi? Na pewno jest na to jakieś wytłumaczenie i nie ma nic wspólnego z dzidzią, która ma się dobrze!

To ja podobnie xd właśnie też miałam pytać na forum, że prawie cały dzień jakbym była co chwilę głodna i to ssanie. No ale też tak mdli trochę i wydaje się że nic nie zjem, a jak coś ugryzę to się zajadam i mdłości przechodzą i tak wkoło... no i drzemki regeneracyjne 😉
Ja mam właśnie podobie, niby nie mam chęci na jedzenie, ale jak jem to jedynie wtedy jest ok, teraz zjadłam położyłam się i znowu mnie muli i jestem zła, że zjadłam a jednocześnie myślę, że zjem coś innego to mi przejdzie…

Dziewczyny też mam tak z tym jedzeniem/mdłościami/ssaniem. I to cały dzień i całą noc no wieczorami jestem tym tak wykończona że jest dramat. Do tego dochodzi zgaga 🙉
ja jestem w szoku bo w pierwszej ciąży nie było mi dosłownie nic, pracowałam sobie do 8 miesiąca. A teraz.. dramat.
Także łącze się w bólu.

Co do brzucha to mnie już cisną spodnie, ale najpewniej to wzdęcia i wieczne zaparcia. 🙄 Na szczęście od poniedziałku mój główny strój to legginsy i inne dresy 😁

Jest prawie 4 cm człowieczka. Serce bije pięknie, dziś je pierwszy raz usłyszałam.
Skakał sobie troszkę w tym brzuchu, widać już mu dobrze rączki i nóżki.
Moja słodka bułeczka !! 🥹

Załączniki

• 20251210_140241.jpg
    20251210_140241.jpg
    576,4 KB · Wyświetleń: 44
Dziewczyny chciałam wam powiedzieć, że kupowałam właśnie test sanco przez stronę diagnostyki, a idę dopiero 15.12 pobrać krew bo wtedy będę 10+3 i mąż dzwonił na infolinię upewnić się ile jest czasu na realizację kupionego badania i Pani z infolinii dała 10 % rabatu jak rozmawiali.
Także opłaca się jakby któraś była zainteresowana zakupem to dzwońcie sobie przez infolinię 😁

reklama
Dziewczyny chciałam wam powiedzieć, że kupowałam właśnie test sanco przez stronę diagnostyki, a idę dopiero 15.12 pobrać krew bo wtedy będę 10+3 i mąż dzwonił na infolinię upewnić się ile jest czasu na realizację kupionego badania i Pani z infolinii dała 10 % rabatu jak rozmawiali.
Także opłaca się jakby któraś była zainteresowana zakupem to dzwońcie sobie przez infolinię 😁
Ooo dobrze, że mówisz :)

Do góry