reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

Mi uwalili na tej wypłacie, mężowi też. Aż zabolało... Bo mamy do opłacenia czynsz, kredyt na samochód i co? I nikogo to nie obchodzi, że kiedyś drugi próg to było naprawdę dużo ale teraz przy inflacji to aż śmieszne jest. A wcale nie zarabiamy super dużo. I nikt nie patrzy, że najniższą krajowa urosła ile razy a nasz wypłata nie, tylko próg stoi jak zamrożony. Buuu
Ale nie zwrócą Wam części z PITu po rozliczeniu? Tylko to trzeba czekać, a kasa potrzebna na święta przecież i na życie 🙄

reklama
A ci lokatorzy od dawna nie płacą? Dacie radę wypowiedzieć najem? Nie wiem jak to wygląda od Waszej strony dlatego pytam 🥹
wynajmujemy to mieszkanie już 1,5 roku i z trzech osób zrobił się jeden lokator. Moglibyśmy go wg umowy wyrzucić z dnia na dzień ale to przeorany przez życie 26latek, wyszły mu długi z przeszłości i siadł komornik na wypłatę. 1,5 roku płacili bez problemu i on też bo mieszka już sam 3 msce. Nie mamy sumienia go wyrzucić jeszcze przed świętami więc umówiliśmy się na termin 10 stycznia a całość długu (8 tyś) będzie nam spłacać i tyle.
Tak czy siak średnia sytuacja i to na koniec roku 🤷‍♀️
Mój mąż mówi sprzedać mieszkanie ale ja to mieszkanie mam po rodzicach, mieszkałam w nim całe życie i aktualnie biorę go jako polisa na życie w razie czego. Pieniądze ze sprzedaży zawsze się rozpłyną. Także czeka nas remont i szukanie nowych najemców 🙂

Ale nie zwrócą Wam części z PITu po rozliczeniu? Tylko to trzeba czekać, a kasa potrzebna na święta przecież i na życie 🙄
Nie. Bo oboje przekroczyliśmy. ;( aż żałuję że miałam druga umowę, ja tu dorabiam cieszę się, że coś się odkłada na wkład własny a tu ... D....! Agr, za rok nie wezmę dodatkowego zlecenia. Niby to było tylko 500zl ale to przez to przekroczyłam. ;/ mąż zresztą też, zlecenie za 800zl na rękę oczywscie ale też przekroczył przez to. Bo z podatkiem. Razy 12msc i o .. i o .. i o .. jak osiolki

Nie mam tego testu a poszłam już do pracy , sprawdzam cały czas czy nic się nie pojawiało ale nic 😫😫 ci co robią te badania albo nie podpisali jeszcze tego wyniku powinni mieć specjalnie miejsce w piekle 🙈😱
Jakby to od doagnosty zależało, nie ładnie rzucać takie słowa bo Tobie chce sie wynikow na już 😡 jak można drugiemu człowiekowi tak życzyć

Jakby to od doagnosty zależało, nie ładnie rzucać takie słowa bo Tobie chce sie wynikow na już 😡 jak można drugiemu człowiekowi tak życzyć
Myślę, że to niefortunnie mogło tak ostro zabrzmieć, a Ty wzięłaś to po prostu na zbyt poważnie.
@Monique321 od wczoraj czeka na wyniki bety I ma prawo się stresować ich brakiem gdy ważą się losy ciąży.
Inna sprawa, że opóźnienie może byc oczywiście niezależne od diagnosty.

reklama
Do góry