reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

U szwagra panuje teraz bostonka, lepiej sie w swieta z nimi nie widziec, prawda? 😐
Totalnie się nie znam ale bostomka chyba głównie atakuje małe dzieci i nie mam pojęcia czy zaraża dorosłych albo jak długo trwa leczenie czy okres zarażania 🤔
Hmmm musiałabym się siostry zapytać czy Łanięta jak to było u nich

reklama
Totalnie się nie znam ale bostomka chyba głównie atakuje małe dzieci i nie mam pojęcia czy zaraża dorosłych albo jak długo trwa leczenie czy okres zarażania 🤔
Hmmm musiałabym się siostry zapytać czy Łanięta jak to było u nich
Łapie też dorosłych łapie, gorączka i wysypka na kończynach i w buzi 🥶🥶 brr nic przyjemnego, mówię z doświadczenia

U mnie owu wczoraj, więc dziś 1 dpo ❤️🤐 zaczynamy mój najmniej ulubiony czas cyklu, mam nadzieję że przez święta zleci szybciej niż zazwyczaj 🤷‍♀️🤞
Napewno zleci czy to w pracy czy w domu. Zawsze końcówka roku to tak w locie, wszystko na raz, trzeba pozałatwiać dużo spraw itd. Ale wiadomo,że jak chodzi o Staraczkowe oczekiwania to czas stoi w miejscu 🙄
Jak u mnie będą intensywne widzenia w weekend to też mi się będzie przeciągały dni- mój mąż niedługo będzie miał wolne do 7 stycznia (chyba) to by się fajnie złożyło,żeby na bety jeździć do labu no albo się pozabijać - co do pierwszej opcji to pomarzyć sobie można a drugiej to nie jestem całkiem pewna,że nie będziemy w wiadomościach 😆

Napewno zleci czy to w pracy czy w domu. Zawsze końcówka roku to tak w locie, wszystko na raz, trzeba pozałatwiać dużo spraw itd. Ale wiadomo,że jak chodzi o Staraczkowe oczekiwania to czas stoi w miejscu 🙄
Jak u mnie będą intensywne widzenia w weekend to też mi się będzie przeciągały dni- mój mąż niedługo będzie miał wolne do 7 stycznia (chyba) to by się fajnie złożyło,żeby na bety jeździć do labu no albo się pozabijać - co do pierwszej opcji to pomarzyć sobie można a drugiej to nie jestem całkiem pewna,że nie będziemy w wiadomościach 😆
U mnie 5 dni pod rząd było intensywnie, jeśli teraz się znów nie uda to też zrobię się niebezpieczna dla otoczenia 🤐🤣

Ok poddaje się... @marietta2112 wpisz mnie proszę na 23.12. Na testowanie. Co ma być to będzie. Staraliśmy się, owulaki były robione. Biorę proga I acard od owu no i zobaczymy. Bedzie wtedy 10/11 dpo. Chęć testowania silniejsza
Super, że jesteś <3 Będę mocno trzymać kciuki za piękne święta.
@Cukierkowa26 a myślicie o szerszej diagnostyce? Leczona tarczyca raczej nie przeszkadza w zajściu w ciążę, a jednak rok starań to już dużo.
A ja Wam powiem, że mnie chyba ten Clostillbegyt ruszył mocno - od wczoraj bardzo czuję prace jajników, w sumie czuję całe podbrzusze. Martwię się, czy dotrwam do tej drożności we wtorek czy nie będzie szybciej owulacji 😅 zrobię sobie po południu usg żeby podejrzeć co tam się dzieje bo akurat jestem w pracy 😁
Kurczę, zazdroszczę tej możliwości badania się za darmo kiedy chcesz 🤣 Ja się śmiałam, że na święta chcę bon do diagnostyki 😆
Oł jeeee owu na weekendzik, wyczuwam optymalny czas na widzenia 🤭
Ja jeszcze chwila, ale to dobrze, bo dziś męża nie mam - wigilia firmowa, więc wróci pewnie styrany w nocy 🤪 mają sie zaprzyjaźniać z Jackiem Danielsem dziś.
Patrząc na poprzednie cykle peaki byly ostatnio w 10-12 dc więc pewnie akurat w niedzielę wskoczy.
Zobacz załącznik 1731387
Jak długie masz cykle przy tak wczesnych owulacjach?
Ja liczę na owu w wigilię, ewentualnie pierwszy dzień świąt. To do tego 10dpo też jakoś w miarę zleci 😅

Czekam ciągle na ten wynik kariotypu, dziś 22 dzień. Z jednej strony chciałabym mieć go jeszcze przed świętami, z drugiej boję się, że coś będzie nie tak i będę miała całe święta zepsute 😬
Któraś z Was badała kariotypy w diagnostyce? Ile tak realnie czekałyście na wynik?

@Angiee moja ginekolog powiedziała że daje zielone światło, że wszystko tam na dole jest super a jedynie muszę uregulować hormony.
U męża wyniki morfologia i hormonalne też są w porządku. Pozostało badanie nasienia.
A u mnie tsh było dosyć wysokie bo blisko 9. Lekarz powiedział że mam zbić i napewno nie zajdę z takim wynikiem. Więc zbijamy, już jest 2500 a nie pamiętam kiedy miałam taki wynik.
Ale u nas też jest tak że nie zawsze się „wstrzelamy” męża często nie ma w domu, były też takie miesiące gdzie był seks w płodne ale jednak nie tak jak powinno być czyli blisko owu. Także teraz mamy taki miesiąc gdzie Mąż ma urlop i planujemy wykorzystać na maksa.

Zaczynałam starania z tsh w normie, ale jak poszłam za 3 miesiące na krew, to wtedy zobaczyłam że jest już wysokie więc już wtedy zaczynało się coś dziać tak jak powiedział lekarz, do tego wysokie przeciwciała ale walczymy i zbijamy.

reklama
Ryba w panierce przy piątku z ziemniakami i surówka z marchewki.
Spaghetti z mięsem i pieczarkami ( hahahaha słownik mi wpisał z mężem a nie z mięsem) 😆😆😂
Gulasz z piersi z pieczarkami ( jutro robię na obiad),
albo zupę pomidorowa, ewentualnie gołąbkową, pieczarkową, grzybową.
Makaron z warzywami i mięsem?
Naleśniki? Albo krokiety z mięsem i warzywami i do tego sos czosnkowy - u mnie uwielbiamy.

Albo powiedz jakie masz składniki na stanie to coś wymyślimy 😀😁
Spaghetti z meza brzmi dobrze 😂 ale postawie na nalesniki!!

Do góry