reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Brak ciąży na USG

reklama
74% przyrostu jest w normie. Progesteron powyżej 20 też ładny. 🙂
Daj znać jak wizyta dzisiaj.
Jestem po! 5tc jest pęcherzyk żółtkowy, wszystko w porządku. Na wszelki wypadek dostałam duphaston. Pan doktor stwierdził, że jestem tym skrajnym wyjątkiem u którego pęcherzyk był widoczny przy becie grubo po przekroczeniu 2k. W takim razie udało się za pierwszym razem. Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi i Wesołych Świąt!

Jestem po! 5tc jest pęcherzyk żółtkowy, wszystko w porządku. Na wszelki wypadek dostałam duphaston. Pan doktor stwierdził, że jestem tym skrajnym wyjątkiem u którego pęcherzyk był widoczny przy becie grubo po przekroczeniu 2k. W takim razie udało się za pierwszym razem. Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi i Wesołych Świąt!
Super, że lekarz znalazł pęcherzyk! Jest i pęcherzyk żółtkowy, to bardzo dobry znak. Teraz już możesz odetchnąć i mieć spokojne Święta :) 🎉

Pamiętaj że nie musisz uciekać - co miesiąc jest grupa dla dziewczyn oczekujących na bobasa, teraz powstały chyba lipcówki i sierpniówki. Możesz tam się przejść na wątek według swojego terminu porodu i zapisać na pogaduszki.

Zapraszamy na Sierpniowe mamy 😉

reklama
Ale po cyklu bezowulacyjnym normalnie występuje miesiączka. Więc raczej to nie to, że cykl przeszedł niezauważenie. Mogła się owulacja przesunąć, ale to ciągle ten sam cykl.
Mi się kiedyś zdarzały takie cykle z przesuniętą owulacją. Wtedy kiedy powinny być dni płodne nie pojawiał się śluz płodny (w tamtych czasach był zawsze i to w dużych ilościach) i wiedziałam że okresu też nie będzie. Mijało około 14 dni, miesiączki nie było, za to po kolejnych 14 zaczynały się dni płodne, jak w zegarku. Też to nazywałam bezowulacyjnym, ale wiem że to błąd. A moja siostra ma córkę z takiego wydłużonego cyklu:)

reklama
Do góry