reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

6 miesiecy i nie ma oznak zabkowania

reklama
ja tez jak widze jak mu ulge przynosi jak gryzie tego smoka to az mi zal mu teraz zabierac:sorry2:
ale po zebach bierzemy sie do roboty:tak:

U nas to w ogóle mogą być jaja z tym smoczkiem, bo Antosia za niedługi czas czeka duży stres związany z pojawieniem się dzidzi w domku:sorry2:. Mam nadzieję, że koniec ząbkowania i pojawienie nowego członka rodziny nie zejdzie się w czasie, bo odsmoczenie trzeba będzie odroczyć.
Tak w ogóle strasznie sie boję reakcji Antka na tą nową sytuację, już teraz wiem, że będzie zazdrosny a to będzie wywoływało u niego agresję:zawstydzona/y:.
Całkiem niedawno mieliśmy taka własnie sytuację. Spotkalismy na spacerze moją koleżankę z synkiem (5 miesięcy) i mój małż wziął małego Mikołajka na rece, żeby sobie przypomniec jak to jest z takim małym bobasem:-p a ja trzymałam na rękach Antośka. Jak ten zobazył, że tato trzyma inne dziecko to mama natychmiast dostała z placka w twarz, zaczęly sie marudy, płacze i musieliśmy uciekać:no:.
Coś czuję, że przez pierwszy miesiąc będziemy przechodzić gehennę, dopóki wszyscy nie nauczymy się radzić sobie w nowej sytuacji.

Xmama, mam do Ciebie pytanko: jak to było u Was? Bo różnica wieku między Twoimi dziewczynkami jest mniej więcej taka sama jak bedzie u nas:confused:.
Tynka i Skakanka też możecie sie wypowiedzieć, chociaż u Was mogło być zupełnie inaczej, bo panienki były jeszcze "mało kumate";-)

Antosiowa....no Natalka była młodsza ale nie wiem czy istnieje idealna różnica wieku między dziećmi :dry:Na pewno była skołowana jak byłam w szpitalu no i mi też było smutno bez niej:-( no ale było minęło..i na pewno jest więcej plusów posiadania rodzeństwa niż minusów:confused:;-) oczywiście się tłuką ;-)i mają inne zainteresowania jak na razie;-) ale już zaczynają się też ładnie razem bawić :-D Będę trzymać kciuki,żeby Antoś się szybko oswoił z nową sytuacją:tak:

U nas to w ogóle mogą być jaja z tym smoczkiem, bo Antosia za niedługi czas czeka duży stres związany z pojawieniem się dzidzi w domku:sorry2:. Mam nadzieję, że koniec ząbkowania i pojawienie nowego członka rodziny nie zejdzie się w czasie, bo odsmoczenie trzeba będzie odroczyć.
Tak w ogóle strasznie sie boję reakcji Antka na tą nową sytuację, już teraz wiem, że będzie zazdrosny a to będzie wywoływało u niego agresję:zawstydzona/y:.
a MOZE WLASNIE TO BEDZIE IDEALNA SYTUACJA DO POZEGNANIA SMOKA, MOZE WYSTARCZY WYTLUMACZYC ANTOSIOWI, ZE ON JUZ JEST DUZY A SMOKA MUSI ODDAC DZIDZIUSIOWI, BO JEMU JEST BARDZIEJ POTRZEBNY NIZ DUZEMU CHLOPCU :-)
A CO DO NOWEJ SYTUACJI MOZE BYC ROZNIE, TEZ ZNAM SYTUACJE GDZIE NIE BYLO ZA CIEKAWIE, ALE SA TEZ PRZYPADKI, ZE JEST CALKIEM OK I STRASZY BRAT LUB SIOSTRA BAAARDZO KOCHA SWOJE MLODSZE RODZENSTWO. CO DZIECKO TO INNE.
NIESTETY KOCHANA MUSIASZ PRZEKONAC SIE SAMA BO POGDYBAC MOZNA, ALE....

reklama
Antosiowa no faktycznie sytuacja bedzie ciezka, jakby byl roczniakiem to by malo rozumial, znow jakby mial z 3 lata moglabys go zachecac do pomopcy a to taki najgorszy wiek i syndrom zazdrosnika:dry:
pociesze cie ze jak Niko lezal w szpitalu (ja tez go nie widzialam na tym wyciagu ito tyle czasu-przeciez on w miejscu siedziec nie umial:no:)i taka fajna madra babka(lekarka)powiedziala ze dziecko bardzo szybko sie pryzwyczaja do nowej sytuacji:tak:ze pare dni jest bunt ze nie jest tak jak chce itd. ale pozniej juz sie przystosowuje i faktycznie tak bylo...wiec bedzie ok nie martw sie...i zajrzyj na fora typu "rodzenstwo"itd zawsze moze ktos cos doradzi;-)

Do góry