reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ja dzisiaj rano się obudziłam bo mój brzuszek przez jakiś czas trząsł się rytmicznie... mama mówi że Majka mogłaby mieć czkawkę... :tak::tak::tak:

Najgorzej jest z tym pęcherzem albo kopniaczkami w żebra... odrazu po takim kopniaczku się prostuje a z ubikacją to śmiechu warte... czasem żeby gdzieś wyjść muszę 5 razy wejść do kibelka... i co znacze teren albo nic i wsio...

reklama
A jednak sie nie polozylam, zrobilam sobie kopytka i tak sie najadlam ze czuje sie sama jak ta kluska:-)

A co do tych trzesien dzidzi to mysle ze to poprostu maga czkawka hi hi:-):-D:-)

Witam Wszystkie mamki po południowo:-)

Dziewczynki macie czasem takie uczucie przy ruchach dzidzi jakby się trzęsło? Bo mi się ostatnio takie cosik zdarza....:confused:
Ja mam identycznie:tak:
Co do nowego wątku o porodzie to jestem jak najbardziej ZA

Spóznione, ale również szczere życzenia urodzinowe dla BLIZNIAKÓW- sto lat, spełnienia wszelkich marzeń i ogrom zdrówka, dla Ciebie i maleństwa :tak::tak:

Ja w końcu dziś złożyłam wszystkie potrzebne papierzyska do nieszczęsnego ZUS u , i co się okazało:baffled:, że zrobiłam to za pózno niż miało to być złożone, wiec Pani w okienku poinformowała mnie, że teraz będe ok. 2 m-cy czekać na kasiurę:szok::wściekła/y::-(, zmartwiło mnie to strasznie jak sobie teraz poradzimy finansowo:-(, nie pozostaje nam nic innego jak się u kogoś zapożyczyc, i oddac jak przyjdzie decyzja i zwrot pieniążków, ehhhh, co zrobić... Polak mądry po szkodzie...

Ja ostatnio zauważyłam, że Alan często (a raczej ostatnio ciągle) ma główkę zaraz przy moim pępku po lewej stronie brzuszka,( mam tam zdecydowanie podwyższony brzuch) bo jest taki twardy i mało ruchliwy z tej strony, z kolei widze, że rozpycha się nóżkami z prawej strony ile mu tylko na to miejsce pozwala:tak::-D:-D

I mam pytanko do Was;-) otóż ostatnio zauważyłam, że zaczęło mnie jakoś dziwnie bolec pod żebrami, szczególnie tymi pierwszymi z dołu:baffled:, czy Wy też tak macie??, czuję się tak jak bym miała je poobijane, albo stłuczone:confused: (szczególnie lewa strona)

ewelw na poczatku dziekuje ze pytasz o zdanie najpierw ;-) Moznaby zalozyc taki watek a jak juz urodzimy to bedziemy tam opisywac porody zeby nie robic osobnego watku. Co wy na to?

Jestem za wątkiem "porody" - na teraz i jako miejsce do opisania naszych porodów później.

Jestem za wątkiem poród:tak:, choc nie wiem czy to bezpieczne. Ja mam miliony pytań, również intymnych:zawstydzona/y:i nie wiem, czy te które maja doswiadczenie to zniosą:zawstydzona/y:.

Zapominajka, od tego tu jesteśmy. Jak tylko będę potrafiła to z przyjemnością odpowiem na każde z Twoich pytań :)

I mam pytanko do Was;-) otóż ostatnio zauważyłam, że zaczęło mnie jakoś dziwnie bolec pod żebrami, szczególnie tymi pierwszymi z dołu:baffled:, czy Wy też tak macie??, czuję się tak jak bym miała je poobijane, albo stłuczone:confused: (szczególnie lewa strona)

Też tak mam edee, czasem mi się wydaje, że cały brzuch od środka mam siny od kopniaków ;)

Też tak mam edee, czasem mi się wydaje, że cały brzuch od środka mam siny od kopniaków ;)[/quote]

To dobrze że nie cierpię sama;-):-D:-D, a tak serio to fajnie, że miewasz podobnie, myślę, że to raczej nic poważnego ...więc już się nie zamartwiam:tak::tak:

reklama
Witajcie poniedziałkowo.
Już na szczęście po pracy i miałam teraz chwilkę żeby Was poczytać. Tak sie w pracy wkurzyłam, ze szok, teraz nawet nie wiem o co poszło, ale jak przyjechałam do domu, to miałam taką blokadę, ze jedzenie mi nie przechodziło przez gardło, a łzy same mi leciały, położyłam się rycząc i zasnęłam, wstałam niedawno, zjadłam, wypiłam meliskę i czytam, co nowego u Was.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim dziewczynom za życzenia.
Też jestem za wątkiem porodowym i tak jak niektóre z Was, podczytywałam te wątki u innych mamusiek.

Dagulla, bardzo sie cieszę, ze będziecie mieli doodatkowy pokoik, na pewno sie przyda.

Myszqa, bardzo współczuję twojej siostrze takiej długiej rozłąki ze swoją dzidzią, musi być jej naprawdę cieżko. Przekaż jej ode mnie wyrazy uznania, jest bardzo dzielna.

Edee, wierzę, ze z kasa dacie sobie radę, na pewno rodzinka Was wspomoże.

Pwa, z tym sikaniem to normalka, chyba każda z nas tak ma. Mi czasem jak sie Niunia wypnie, to od razu lecę do kibelka, a tam 2 kropelki i koniec, a za chwilke znów to samo.

Cyprysiowa, wygrzewaj sie kochana, zeby Cię bardziej nie rozłożyło. Mnie niestety od rana pobolewa gardło, mam nadzieję, ze przejdzie

Do góry