reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

hej
idę dziś do gina na wizytę.... trzymajcie kciuki mam nadzieję że mnie do szpitala jednak nie wyśle...
a tak z innej beczki podobno synowa premiera Tuska tez będzie tak jak my rodziła w maju...
ciekawe czy premier z prezydentem będą się dzisiaj tłukli krzesłami na szczycie?? normalnie wstyd...

reklama
bo to chodzi o przeziernosć faldu karkowego czy jakos tak...i lekarz co robi usg to powiedzial ze na usg2 czeka sie miesiac i fald zniknie (znika w 14tc) a dzieki usg1 tez da sie wszystko zmierzyc itd i czeka sie 2 tyg
najpozniej musze zrobic usg w 13 tc i 3 dni a ide w 13 tc i 1 dzien bo to wolny termin.
a wiecie co jak patrzylam w notatnik z zapisami to same starsze kobitki bo zapisuja pesel i przewaznie 51 i 50 rocznik. zamiast dla nas pierwszenstwo bo ciaza to takie pipy .....no wkurzona jestem

Ostatnia edycja:
Już się martwiłam że cos nie tak bo mi mdłości minęły, został tylko ból piersi a tu od wczoraj jak mi coś nie podpasi to od razu bliskie spotkanie z toaletą. I bez dolegliwości źle i z nimi też nie najlepiej.

Ja siędzę od 6 tyg na zwolnieniu, ale na zakończenie trymestru, jak wszystko będzie dalej ok, mam zamiar na troche wrócić do pracy. Zastanawiam się tylko jak to ędzie bo moja praca to tez 8 godz przed komputerem. Muszę pogadać z szefem.

a ja sie cieszylam ze juz dzisiaj bede wiedziec czy mam nowa prace czy nie a oni zadzwonili powiedziec ze mam czekac do pon;/
u mnie nie ma mowy o jakimkolwiek zwolnieniu bo bede calkowicie bez kasy, a z kazdym dniem coraz ciezej bedzie o prace na umowe jak mi brzucho urosne

Hej dawno sie nie odzywalam ale szczerze powiedziawszy nie zawsze mam czas:-( ale wiecie co wczoraj poprostu przelezalam w lózku tak mnie bolalo w lewym boku ze juz nawet mi po glowie chodzilo jechac do szpitala:no: ale na szczescie minelo juz dzisiaj. tak sobie myslalam ze to moze te wiezadla ale bol byl okropny:baffled: czy Wy tez macie takie bóle?????????
no i niestety brzuszka caly czas ani ani...jusmarwoj a jak u Ciebie pod tym wzgledem jestesmy na tym samym etapie???

Witam dziewczyny!
ale jakie inne zajecie mialabym wykonywac w telecentrum????
zobaczymy czekam na odp banku, tam beda wieksze mozliwosci, byle tylko mnie chcieli:)
Ja napisałam że pracodawca powinien zapewnić inne zajęcie zgodne z Twoimi kwalifikacjami ale w praktyce najczęściej nie ma takiego zajęcia... Ja cały dzień pracuje przy kompie i u nas w firmie poza sprzataczka nikt nie wykonuje innej pracy jak tylko przed kompem...Tak wiec jesli ten przepis o ktorym mowilam jest prawidziwy to praktycznie po 4 godz powinno sie isc do domu... i to by mnie urzadzało szczerze mówiąc ;-) Na razie chodze jak śnięta ryba... i musze sobie cichaczem spodnie rozpinać jak siedze bo mi ciasno... ale chyba raczej z objadania - nie wiem co mnie napadło :sorry2:

katarzynak83, monika88 dzięki kochane..mam nadzieję, że macie rację..jeszcze trochę musze wytrzymać..ale wydaje mi się, że z każdym dniem jestem mniej znośna
Wytrzymasz na pewno! A kiedy dokładnie masz to usg?? Bede trzymac kciuki!
:tak::tak::tak:
Kochana , no super wiesci!!!! Baaardzzooo sie ciesze ze wszystko dobrze z Twoim Malenstwem! :-) Mowilam ze dobra passa dla majowek sie zaczela!!!!:-D:-D:-D Suuuuppppeeeerrrrrrrr!!!!!!!!! Po tych wszystkich stresach zycze Ci teraz duzo spokoju, samych pozytywnych mysli i szybkiego zapomnienia o tych wszystkich nerwach i falszywych diagnozach. To juz minelo, teraz czas na delektowanie sie szczesciem rosnacym w brzusiu!:tak::-)
Dziękuje! Teraz na serio moge sie zaczac cieszyć... chociaz jakos sama nie moge w to wszytsko uwierzyć...

Madzia, wiem cos o terminach wizyt, to prawdziwy obłęd! Według mnie kobiety w ciazy powinny miec pierwszeństwo w zapisach na badania zwłaszcza jeśli musz być w określonym dniu/tygodniu...

Właśnie sie miałam Was dopytać kiedy robi sie usg przez powłoki brzuszne? Słyszałam że ok 10 tyg... Ja ide teraz na badanie za miesiac i to bedzie 11-12 tydzien to w takim razie jak bedzie??? Przez brzuch? Chciałam żeby mąż ze mną poszedł...;-)

reklama
katarzynak83 to czy usg w tych tygodniach ciazy bedzie przez powloki brzuszne zalezy od tego jak ulozone jest dziecko i czy lekarz jest w stanie ocenic czy napewno wszystko jest w porzadku bo jezeli np maluch spi i mimo prob obudzenia go i tak sie nie przekreci wtedy lekarz poprostu kieruje glowice tam...:-) i widzi pod innym katem czesto wyrazniej:tak:

Do góry