reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
ogolnie to ciagle doczytuje temat, jednak pisze od czasu do czasu... mam nadzieje ze forum ma szanse wrócić do normalnosci i wrócą wszystkie mamusie:tak:;-)

Aga a dlaczego na parze ?

na parze gotowanie jest zdrowe, nie pozbawia jedzenia cennych witamin, jest bez tłuszczu.

Aga ja także postanawiam gotowac małej sama, teraz mam jeszcze troche słoiczków i koniec z kupowaniem. a parowar dostaliśmy na wesele więc mam nadzieje że bedziemy codziennie gotować:tak:

co do jedzenia naszych pociech, to każda mama inaczej na wszystko patrzy, są takie co daja mleko krowie a są takie co nigdy by nie dały..
co do słodyczy-to ja dałam sprobowac wiki ptasie mleczko(bez czekolady) musze przyzanć że jej smakowało-ale to nie jest powód żebym jej codziennie dawała...

hej dziewczyny. nasza nicoluska spala dzis do 10:30, wiec ja tez sie wyspalam:) potem raczkowala po lozku a ja jej zaslanialam droge, zeby nie spadla a ta sie cieszyla na caly glos:-D zjadla 180 ml kaszki zz mlekiem i broi:tak: wlazi we wszystie zakamarki a jak jej mowie gdzie ty tam wchodzisz to sie cieszy, haha :-) chce na rece, biore ja na rece, zobaczy podloge to juz leci glowa w dol na podloge:baffled: i taka to nasza warjatunka;-) a nicolci ulubiona reklama to bobaski w reklamie bebiko- co by nie robila to i tak przestanie jak slyszy te reklame i oglada z zaciekawieniem:laugh2:
a my sie przeprowadzamy ok 15 na nowe mieszkanie a ja musze leciec do polski na chrzciny mojej siostrzenicy, bo mam byc jej chrzestna :):happy:

Dziewczyny chcę się pochaliś że zdałam test na prawko miałam 0 błędów:-):-):-)Ze mną na sali zdawało jeszcze 8 osób i szok 3 czy 4 nie zdały zanim jeszcze ja wyszłam:szok:19 grudnia mam praktyczny.Ja Kubie gotuję sama nie pracuję póki co i mam trochę czasu:-)Mój Kubas ostatnio słuchajcie budzi się 8-8.30 staję codziennie wyspana w nocy śpi spokojnie,dziś już jest po drzemce,ostatnio są takie dni że śpi tylko raz koło 1,5godzink i to mu wystarcza.Mi to do głowy by nie przyszło takiemu maluchowi dawać normalne jedzenie jak dla dorosłych jak ta moja znajoma.Teraz Kubaskow idę obiadek dać dziś je pierś z kurczaka z marchewką ziemniaczkiem i kalafiorkiem.Czyli jego ukochany zestaw:-)

Oj tak, gotowanie na parze jest najlepsze, też myślimy nad zakupem parowara...
Gratulacje dla Gabi! :)
malenstwo, Życzę Ci, aby praktyczny poszedł równie gładko :D
Ja słodyczy nie daję, wolę, żeby się mała nie przyzwyczajała do sztucznych słodyczy, zdrowiej zjeść słodziutkie jabłuszko lub banana :)
A co do szkoły, to jestem z tych co nie mają nic przeciwko posyłania dzieci wcześniej, oczywiście, jeśli rodzice wyrażają zgodę. Takie pitolenie o szopenie z tym zabieraniem dzieciństwa, przecież nikt nie każe pierwszakowi siedzieć i zakuwać :-) Bawią się i rozrabiają jak każde inne dzieci. W zerówce też siedzieliśmy w ławkach i jakoś nikomu się krzywda nie stała :D Dzieciństwo to zabierają rodzice, którzy z dziecka robią sobie przedłużenie własnego ego i posyłają na wszelkie możliwe zajęcia dodatkowe. O!

witam :-):-):-) my zabiegani ,na koniec listopada przeprowadzka ale jeszcze masa pracy Karolek biega juz calkiem sprawnie i tylko modle sie zeby byla ta godzina kiedy idzie spac ewa ja tez zaluje ze nie moglam karmic dluzej Karolek pije swietnie ze slomki i dosc dobrze z kubeczka bo z butelki tylko mleko zadnych innych napoi i z niekapka tez nie bardzo:happy: oczywiscie podziwiam wszystkich dobrze zorganizowanych ludzi z trojka dzieci ;-) ja czasem wysiadam i rycze ze sobie nie radze nie ucze jeszcze sikac do nocnika bez ideologii poprostu nie mam czasu :tak: ale jakos nie odbija sie to na naszym budzecie Lukasz i Wiki mieli po 2.5 roku okolo i jakos obylo sie bez problemow kupilam nocnik karol jest zachwycony mysli ze to krzeselko :laugh2:teraz wysypal zabawki z koszyka i wszedl do srodka i sie bawi co do pomocy meza to:no::baffled: lezy na kanapie i krzyczy ,,wez Karola bo sobie z nim nie radze'':wściekła/y::angry: a wogule z nim nic nie robi ale to normalne gratulacje dla malenstwa i trzymam kciuki za jazde WSZYSTKIEGO NAJ DLA NASZYCH SOLENIZANTOW

malenstwo ogromne gratulacje i trzymam kciuki za egzamin praktyczny :-)
wlasnie dlategokupu je parowar czekam az wyplata bedzie na kmoncie i zamawiam, gotowanie na parze jest zdrowe zostaja wszystkie witaminy i moge robic wszystko naraz bo kupuje 3 poziomowy zostawilam sobie kilka pustych sloiczkow i bede robic na dwa lub 3 dni i do lodowki ;-) pozatym i ja bede sie tym zywic moze waga znowu ruszy w dol.

Witam ja dzis przemyslałam pare spraw i czuje sie troche lepiej.Po powrocie przeprosze M bo on maiał racje a nie ja i trzeba sie do tego przyznać.Wiki w przeczkolu a jaq w domku sie nudze ale czas spedzony z Amelka niejest straconym dniem.Od dzisiaj zachodzą zmiany w moim zachowaniu w domu bo niema co marnowac dni na głupie kłutnie i spory.Ale sie rozpisałam ale jakos musze sie wygadać dobrze że jestescie.

reklama
witam:-)

mam pytanie, czy wasze dzieci maja problem z zasypianiem w łóżeczku?

u nas wiki jak tylko sie wlozy do lozeczka to placze:baffled: ogolnie widac po niej ze jest zmeczona ale nie chce spac- przed spaniem czest marudzi...
nie wiem jak ja nauczyć żeby spokojnie zasypiała:confused:

Do góry