reklama
nikado
Zaangażowana w BB
Marzycielko gratulacje i dużo zdrówka dla Ciebie i Malutkiej
A ja zmykam się położyć właśnie wróciłam od dentysty miałam wyrywaną ósemkę i aż mnie skręca z bólu:-(
A ja zmykam się położyć właśnie wróciłam od dentysty miałam wyrywaną ósemkę i aż mnie skręca z bólu:-(
Dorotka_23
Fanka BB :)
KOCHANA DAJ NA WSTRZYMANIE!!! Czas na spokojne spacerki a nie skakanie po stołkach!!!No a ja już umyłam 3 okna całe meble wyszorowałam w pokoju na górze łącznie ze szkłem umyłam lampy i sufit i już mam dość chyba skończę na dziś ,a jutro kuchnia!!!

Czy czujesz się wystarczająco okrzyczana czy powtórzyć:-):-):-)
A poważnie podziwiam powera i trochę zazdroszczę bo ja już przez okno w pokoju nie wyglądam....Może Bartusia uproszę... jak przestanie padać
Cyprysiowa
MamciaCypiska i Ksawerka
Te 2 dni to zupelnie inna sprawa. Mój mąż najpierw chcial wziasc na Cypriana 2 tyg opieki u lekarza ale jak powiedzial w pracy ze jak zaczne rodzic to zeby go puscili zeby zdazył do szpitala to go poinformowali o tym ze naleza mu sie takie wlasnie 2 tyg opieki.HHmmm wiem że są 2 dni urlopu okolicznościowego i mąż może zadeklarować opiekę nad dzieckiem (na ten rok czyli 2 dni) ale zwolnienie się nei dostaje z urzędu chyba tylko jak są wskazania do opieki nad żoną...? no chyba że się myle...
Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
wiecie co...aż wam zazdroszczę że macie tyle energi i sobie sprzątacie..niestety u mnie takie obowiązki jak sprzątnie przejął mąż bo ja tylko poodkurzam i juz się dusze a co dopiero umyć okna i wszystkie szafki...
a ja to tyle razy kicham na godzine że ciężko policzyć...bo co cos w nosie poczuje to juz apsik...uroki alergi i całorocznego niezytu nosa :/ ale powiem wam ze na poczatku martwiłam sie tym kichaniem ze wywołaja skurcze czy cos w tym rodzaju...
MARZYCIELKO-wieeeeelkie gratulacje
))
a tak na marginesie to mnie znowu zgaga meczy blee słyszałam pewien mit że jak sie ma zgage to maluszkowi włoski rosną :]
a ja to tyle razy kicham na godzine że ciężko policzyć...bo co cos w nosie poczuje to juz apsik...uroki alergi i całorocznego niezytu nosa :/ ale powiem wam ze na poczatku martwiłam sie tym kichaniem ze wywołaja skurcze czy cos w tym rodzaju...
MARZYCIELKO-wieeeeelkie gratulacje
a tak na marginesie to mnie znowu zgaga meczy blee słyszałam pewien mit że jak sie ma zgage to maluszkowi włoski rosną :]
Cyprysiowa
MamciaCypiska i Ksawerka
W ogole sporo imion nie ma na liscie. Prosze zerknijcie i podeślijcie mi!
Kluskawawa - Cyprysiowa ma rację - idziesz do lekarza, mówisz, że żona urodziła - i dostajesz 2 tyg zwolnienia na opiekę (nad nią i dzidzią)Normalne zwolnienie lekarskie- opieka na zone, tak jak bierzesz na dziecko. Niewiem czy nalezy sie kazdemu czy tylko np. jak masz juz dziecko jedno ale chyba kazdemu. Dostajesz w szpitalu jeszcze. No i naleza Ci sie 2 tyg tego.

Albo od razu w szpitalu mogą dać... Trza zapytać.........
Ostatnia edycja:
eager
MAJOWA MAMA 06` Zadomowiona(y)
widze dziewczęta, że "wicie gniazda" rozkręcone, ze hej!
ja posprzątałam z teściową wczoraj do końca nasz "domek" łacznie z myciem okien, mebli, podłóg i dupa...żadne wody nie odchodzą, dziś to już nawet nie mam co robić :-( chyba sie chwyce za prasowanie ubranek powyżej 3 go miesiąca...
nuuudy, że hej...
Spojenie jednak mnie troszki pobolewa a le za to przestałam odczuwac skórcze takie w dole brzucha(miesiączkowe) o odejściu czopa se moge pomarzyć...
Mój mężus podobnie jak Wasi jest zniecierpliwiony i nie może sie doczekać naszej Tośki ...
Cyprysiowa niby te USG sie mylą...jak widac nawet o 1000 g ale co wprawa to wprawa...jak rodziłam Manię lekarka na dyżórze zapytała sie ile ważyła moja starsza córeczka , ja że ponad 4 kg a ona na to, ta będzie mniejsza 3600 nie więcej...i co moja Mańka ważyła dokładnie 3600 a lekarka powiedziała to na podstawie badania ręcznego tzw "macanka" ;-)
Moja przyjaciółka, która dziś mnie odwiedziła, stwierdziła, że w ogóle nie wyglądam na koniec ciązy i brzuch mam mały :-(...zaraz zreszta jakąś fotke Wam wstawię do albumu ...to same ocenicie...
ja posprzątałam z teściową wczoraj do końca nasz "domek" łacznie z myciem okien, mebli, podłóg i dupa...żadne wody nie odchodzą, dziś to już nawet nie mam co robić :-( chyba sie chwyce za prasowanie ubranek powyżej 3 go miesiąca...
nuuudy, że hej...
Spojenie jednak mnie troszki pobolewa a le za to przestałam odczuwac skórcze takie w dole brzucha(miesiączkowe) o odejściu czopa se moge pomarzyć...
Mój mężus podobnie jak Wasi jest zniecierpliwiony i nie może sie doczekać naszej Tośki ...
Cyprysiowa niby te USG sie mylą...jak widac nawet o 1000 g ale co wprawa to wprawa...jak rodziłam Manię lekarka na dyżórze zapytała sie ile ważyła moja starsza córeczka , ja że ponad 4 kg a ona na to, ta będzie mniejsza 3600 nie więcej...i co moja Mańka ważyła dokładnie 3600 a lekarka powiedziała to na podstawie badania ręcznego tzw "macanka" ;-)
Moja przyjaciółka, która dziś mnie odwiedziła, stwierdziła, że w ogóle nie wyglądam na koniec ciązy i brzuch mam mały :-(...zaraz zreszta jakąś fotke Wam wstawię do albumu ...to same ocenicie...
reklama
Cyprysiowa uległam mojemu K i bedzie MATEUSZ :-)
agacia ja tez uległam mojemu i bedzie Hania, a swoja droga to chyba przez ciaze taka ulegla jestem normalnie postawilabym na swoim

Ja tez ciagle cos sprzatam, prasuje, odkurzam, przekładam , układam a potem padam ze zmeczenia, ale przynajmniej przesypiam noce:-)