reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Yoka cieszę się, że Oliwcia zdrowa i gotowa;mam nadzieję, że to nie zatrucie.

Justyna trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło. Na pewno wszystko będzie dobrze.

Dobranoc kochane

justyna najważniejsze że będziesz pod opieką lekarza.....pewnie niedługo będziesz tulić dzidzie w ramionach czego Ci życzę z całego serduszka.....a Liwcia jest cudowna!!

sawka powiedz mi w mojej sytuacji jeśli chodzi o wychowawczy to jaki dochód będą brali pod uwagę?tzn. z jakiego okresu? Nie mamy z Z ślubu a ja na rękę na umowie mam 1050zł ale odkąd jestem na zwolnieniu a teraz na zasiłku rehabilitacyjnym to mam niecałe 1000.....zastanawiam się jaki okres będą brali pod uwagę.....:happy: z góry bardzo dziękuję za pomoc;-)

A u mnie mega wnerw.....mój mnie tak wk.....ł że teraz ciśnienie mam 160/105 :wściekła/y:

Justynko Liwcia jest po prostu niesamowita. Zdradź mi tajemnicę jak się wychowuje takie cudne dzieci???:-)
Za chwilkę będziesz miała kolejne wspaniałe dzieciątko :-)

Yoka daj rano znać jak się czujesz Kochana!!!

Idę już do łóżeczka. Buziulki dla Was i Waszych brzuszków :-)

Witam dziewczyny

Yoka super że malutka jest gotowa, uważaj kochana z tym ciśnieniem:tak:

Justynka mam nadzieje że wszystko będzie dobrze:tak:

u mnie bez zmian ..... skurcze, skurcze i jeszcze raz skurcze całymi dniami mnie męczą i jeszcze te mdłości..... dzisiaj będę mojego molestować może coś przyspiesze;-).

Justyna na pewno wszystko będzie ok. A Liwcia jest rewelacyjna:-)

Yoka kochana pilnuj cisnienia i nie denerwuj się za bardzo nie ma sensu szkoda naszych nerwów a te "chłopy" juz takie są:-p

a powiem Wam ze tak przeczuwałam ze cos sie dziać zaczyna !! bo wczoraj źle sie czułam a w nocy skurcze mnie męczyły !!!

No a ja już umyłam 3 okna całe meble wyszorowałam w pokoju na górze łącznie ze szkłem umyłam lampy i sufit i już mam dość chyba skończę na dziś ,a jutro kuchnia!!!

Wróciłam....cały przedpokój wyszorowałam...chociaz cos bede miala juz na swięta z głowy.....wszystkie szafki, pawlacze, komandore....drzwi....jakie drzwi mialam syfiaste...taki wstyd...masakra....ale na ciemnych to tak nie było widac....woda CZERŃ....:szok:

Jutro sie wezme za okna w duzym,bo panowie skonczyli ocieplanie budynku i daszek nad balkonem tez juz jest to mozna działac:}

poszalałyśice baby z tym sprzątniem :szok:

Justyna ty chyba tez łykałas fenoterol, czy juz odstawiłas?

ja do jutra mam brać i w szpitalu zadecyduje co i jak !! miałam juz 2 tyg temu odstawić ale ze ułozona dzidzia miednicą to jeszcze chciał dać jej szanse obrotu !
a teraz to juz chyba odstawi bo za długo nie mozna brac !! ale jak tylko minełam jedną tabletke to zaraz czułam !!! :baffled:

A ja własnie wyleciałam na dwór i obcięłam krzew przed domem:rofl2:, wydaje mi sie ze bedzie mi tarasowal wjazd wózkiem do domu:crazy:, od razu jestem spokojniejsza:-D, a mój sie smieje ze chce byc perfekcyjnie przygotowana:-D

no następna szalona :-D

Witam wieczorowo

Ja właśnie wróciłam z wizyty......moja córa to całkiem spora panna a waży 3700:szok: płucka całkowicie wykształcone i pięknie oddycha,ciąża całkowicie donoszona bo widać już zwapnienia w łożysku i wogóle jest zdrowiutka.....Narazie na poród się jednak nie zapowiada więc jeśli nie urodzę to terminu to idę do szpitala....Dostałam skierowanie na ktg raz w tygodniu....ale jest jedna smutna sprawa a mianowicie mam wysokie ciśnienie 135/90 i do tego te mega obrzęki:-( Jeśli jutro ciśnienie sie nie unormuje to najprawdopodobniej zatrucie i mam jechać do szpitala....

to Ci powiem waga pokaźna :tak: mam nadzieje ze ciśnienie sie unormuje a z drugiej strony ze Oliś zechce juz wydostać sie na ten świat !!!!

Justynko Liwcia jest po prostu niesamowita. Zdradź mi tajemnicę jak się wychowuje takie cudne dzieci???:-)

:-)

no nic spadam bo rano trzeba sie pakowac :-( !!!

prosze o smska z wiadomością jakby jakis dzidzius nam sie pojawił :-) trzymajcie kciuki mam nadzieje ze w dwupaku juz do domu nie wróce !!!

zanim poczytam co u Was to elacja z wizyty :baffled:

ja po wizycie i mam nakaz do szpitala :-( skurcze brzydkie na zapisie wyszły i woli mnie w szpitalu mieć ! Poza tym muszą mi zrobic przepływy bo waga 2500 i musi sprawdzic jak łożysko bo moze od tych skurczy niedożywiac dziecka :-( wparta miednicą mocno wiec chyba juz sie nie obórci chociaz lekarz stwierdził ze nie mówi ze juz na pewno nie bo takie cuda juz widział na oddziale ze kto wie :baffled: Ja juz bym chciała to miec teraz za sobą tym bardziej ze od 1 grudnia mają remontowac oddział wiec jak cesarke mam miec to chce z moim lekarzem a nie jeździc niewiadomo gdzie :sorry2:
Mówie Wam końcówka tej ciązy co chwila coś !!!!!

Liwicia jest na prawde tak zakręcona na punkcie dzidzi ze szok !!! nawet dzisiaj jak powiedziałąm ze musze do szpitala to mówi ze będzie bardzo tęsknic za mną a ja jej ze dzidziuś juz tak bardzo chce wyjść i zobaczyć tą swoją siostrzyczke a ona mnie całuje po brzuchu i szepta do pępka kocham Cie !!! I mówi do mnie bede tęsknic ale bede dzielna !!!! normalnie zwala mnie z nóg tym podejsciem !!! i jak tu nie ryczeć :zawstydzona/y:

Justyna no to nie za ciekawie mam nadzieje ze bedzie dobrze.

reklama
Odnośnie tego jednorazowego zasiłku 1000zł to z tego co wiem to przysługuje on jesli na osobę wychodzi nie więcej niż 500zł. U Was Dziewczyny jesli pracuje tylko mąż i ma najniższą krajową to po urodzeniu maleństwa będzie Was trójka i będzie poniżej tej kwoty, więc powinnyście dostać tą dodatkową kaskę:)Ale chciałam zapytać jeśli w ogóle ktoś ma o tym pojęcie. Ja też nie pracuję, nie mam żadnych dochodów, nadal studiuję i również nie mamy jeszcze ślubu z moim narzeczonym. Jego dochody są bardzo wysokie, ale nie jesteśmy małżeństwem, więc są liczone tylko na niego. Wiem, że w tej sytuacji nic mi się nie należy z ZUSu, ale czy przysługuje mi ten jednorazowy zasiłek? W sumie nie możemy narzekać, że źle nam się wiedzie finansowo, ale prawdę mówiąc dodatkowe 1000zł drogą nie chodzi:)

Do góry