reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie

Duzo miałam do nadrobienia.

Misiówka straszna wiadomosc, ale dobrze, ze tak wczesnie to wykryli.

Ania to straszne co napisałaś, teraz cały czas o tym mysle :-(

Kana ja mam ten sam problem. Nie jestesmy małzenstwem, a ja bez dochodów. :zawstydzona/y:

Cyprysiowa trzymaj sie.

Yoka ja wczoraj tez się pokłóciłam z tym moim, i kazałm mu sie spakować, ciekawe co zrobi :dry:, teraz jest w pracy.

A ja miałam noc straszna, nie spałam wcale. Boli mnie wszystko, co tylko moze bolec, nos mam zapchany na maksa, głowa mnie boli, i gardło. Achhhhh ....

reklama
Yoka wszystkiego najlpeszego z okazji urodzin :-)

co do mierzenie ciśnienia to mierzy sie tylko i wyłącznie na ręce bliższej sercu czyli zazwyczaj lewej na prawej bedzie przekłamywać....

a facetem się nei przejmuj chyba tak pod koniec ciąży już musi być że są spięcia ja ze swoją Kluską też się wczoraj pożarłem....

Wniosek o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego.
Dodatek za urodzenie dziecka
Na podstawie art.4 ust.2 ustawy z dnia 28listopada 2003r o świadczeniach rodzinnych,zwanej dalej ''ustawką", zasiłek rodzinny przysługuje:
* rodzicom, jednemu z rodziców albo opiekunowi prawnemu dziecka
*opiekunowi faktycznemu dziecka
*trzecie nas nie dotyczy ;)

Zasiłek rodzinny nie przysługuje osobie samotnie wychowującej dziecko, jezeli nie zostało zasądzone świadczenie alimentacyjne na rzecz dziecka od drugiego z rodziców dziecka,chyba że:
*rodzice,lub jedno z rodziców dziecka nie zyje
*ojciec dziecka jest nieznany
*powództwo o ustalenie świadczenia alimentacyjnego od drugiego z rodziców zostało oddalone
*sąd zobowiązał jednego z rodziców do ponoszenia całkowitych kosztów utrzymania dziecka i nie zobowiązał drugiego z rodziców do świadczenia alimentacyjnego na rzecz tego dziecka
kana-mimo wszystko zadzwon dopytaj sie..kobitki u mnie w olsztyńskim MOPSIe nie były takie złe bardzo miłe wszystko wyjasniły powiedziały...aż nie mogłam uwierzyc...bo zazwyczaj w takich urzędach to mina jakby tam siedziały jak za kare.. :-)

Misiówka ja serdecznie współczuje sytuacji, pamiętam jak powiedzieli nam w szpitalu że mama ma raka i zostało jej 17 tygodni życia ehhhhh, ile bólu i bezsilności trzeba przyjąć na siebie ale najwazniejsza jest wiara i modlitwa, pozytywne myślenie i grunt to miłość i wsparcie najbliższych!

Cześć dziewczyny

Dopiero zwlekłam sie z wyrka....po nieprzespanej nocy.....:-(
Co do ciśnienia to mam tak jakoś dziwnie....na lewym ręku 135/80 więc takie w miarę a na prawym 140/90.......ale ciśnieniomierz mam taki zwykły nadgarstkowy a one chyba nie są za bardzo wiarygodne....:-(

A wogóle to mam strasznego doła....:-( nawet nie chce mi sie nadrabiać :-(dzisiejszych postów....chyba rozstanę się z moim Z....już mam wszystkiego dosyć:-( i to akurat dzisiaj jak obchodzę urodzinki.....ahhhh pisać nie moge bo łzy same mi płyną do oczu.....
dziekuje za pamięć i eski....ide dalej sie położyć
Pozdrawiam Was brzucholki

YOKA kochana...co jest????
Nie smutkaj sie,bo i nam jest wtedy przykro......przygnebiona minka do Ciebie nie pasuje....
Co do Twojego M to jak chcesz mam niedaleko- godzinka i jestem i moge mu przyjechac sprac dupsko.....
Głowka do góry.....:*
A poza tym WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ :* dla Ciebie i kruszynki:-)

Yoka wszystkiego najlepszego!!! Nic się dziouszka nie przejmuj, wszystko będzie dobrze!!!

A ja tym waszym cisnieniem tak sie przejełam, że pożyczyłam od taty ciśnieniomierz i np. teraz mam 136/90 a puls 111! Czy to jest normalne?

Wniosek o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego.
Dodatek za urodzenie dziecka
Na podstawie art.4 ust.2 ustawy z dnia 28listopada 2003r o świadczeniach rodzinnych,zwanej dalej ''ustawką", zasiłek rodzinny przysługuje:
* rodzicom, jednemu z rodziców albo opiekunowi prawnemu dziecka
*opiekunowi faktycznemu dziecka
*trzecie nas nie dotyczy ;)

Zasiłek rodzinny nie przysługuje osobie samotnie wychowującej dziecko, jezeli nie zostało zasądzone świadczenie alimentacyjne na rzecz dziecka od drugiego z rodziców dziecka,chyba że:
*rodzice,lub jedno z rodziców dziecka nie zyje
*ojciec dziecka jest nieznany
*powództwo o ustalenie świadczenia alimentacyjnego od drugiego z rodziców zostało oddalone
*sąd zobowiązał jednego z rodziców do ponoszenia całkowitych kosztów utrzymania dziecka i nie zobowiązał drugiego z rodziców do świadczenia alimentacyjnego na rzecz tego dziecka
kana-mimo wszystko zadzwon dopytaj sie..kobitki u mnie w olsztyńskim MOPSIe nie były takie złe bardzo miłe wszystko wyjasniły powiedziały...aż nie mogłam uwierzyc...bo zazwyczaj w takich urzędach to mina jakby tam siedziały jak za kare.. :-)
Bardzo Ci dziekuje :* przejde sie jesce od nas tez....chociaz te nasze babeczki to własnie takie jakich sie spodziewałas u siebie:p hahaah

Witajcie brzuchatki;-)
Yoka wszystkiego najlepszego w dniu urodzinek , spełnienia marzonek i wszystkiego czego tylko zapragniesz...;-)
ojj bidulko z tymi facetami tak juz jest.. ja tez nie wiem co bedzie po porodzie z naszym zwiazkiem , ale staram sie myslec na razie o moim Okruszku.. a pozniej o sobie, badzmy dobrej mysli, ze oni sie jeszcze zmienia na lepsze jak przyjda na swiat nasze dzieciaczki...:-(

ja wciaz gniję w wyrku z moim "zlotym"krazkiem:-D:-D dostaje po malu jobla i z nudow wymyslam sobie problemy:baffled: dobrze, ze moja mamunka byla wczoraj i torszke ogarnela mi chate, bo nie moglam wylezez patrzac na to:zawstydzona/y:

reklama
Cześć dziewczyny

Dopiero zwlekłam sie z wyrka....po nieprzespanej nocy.....:-(
Co do ciśnienia to mam tak jakoś dziwnie....na lewym ręku 135/80 więc takie w miarę a na prawym 140/90.......ale ciśnieniomierz mam taki zwykły nadgarstkowy a one chyba nie są za bardzo wiarygodne....:-(

A wogóle to mam strasznego doła....:-( nawet nie chce mi sie nadrabiać :-(dzisiejszych postów....chyba rozstanę się z moim Z....już mam wszystkiego dosyć:-( i to akurat dzisiaj jak obchodzę urodzinki.....ahhhh pisać nie moge bo łzy same mi płyną do oczu.....
dziekuje za pamięć i eski....ide dalej sie położyć
Pozdrawiam Was brzucholki

Yoka przykro mi z powodu nie przespanej nocki,złego samopoczucia i problemów z facetem:-(zamiast Cię wspierać kiedy tego najbardziej potrzebujesz ...a szkoda gadać:-(Ale główka do góry Kochana wszystko będzie dobrze,za niedługo będziesz miała w rączkach swoją wyczekiwaną Oliwkę:tak:
No i najważniejsze:
Wszystkiego naj naj najlepszego z okazji urodzinek!!!!

Do góry