reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

i ja też tylko pampersy:happy:
te new born mają taką specjalną siateczkę w środku - właśnie przepuszczającą mleczne kupki niemowlaka - że się po pupie nie rozmazują tylko wchłaniają jak siuśki

sylvii - ja miałam tego Quinnego i byłam baaardzo zadowolona, tyle, że uczulam na hamulec nożny - wtedy się psuł w tych wózkach, jak jest teraz nie wiem
mutsy też jest super - nie kupiliśmy go tylko dlatego, że nam się do bagażnika nie mieścił - więc lepiej sprawdzić (teraz chyba chcemy się na mutsy zdecydować - tylko oczywiście sprawdzimy czy wchodzi do auta)
rzeczywiście te wózki drogie - ale potem b. łatwo je sprzedać w korzystnej cenie, więc de facto wychodzi korzystnie (nas półtora roku używania nowego Quinnego + gondoli wyniósł około 150 zł:tak: - choć teraz może się już tak nie udać:sorry2: )

reklama
:-)
A mi właśnie przyszła największa z paczuszek: laktator, termo-opakowanie, termometr do wody, smoczki do butelki, zabaweczki, aspirator, pudełko na smoczek, chusteczki, pojemniki do przechowywania żywności (mleka), nakładki na sutki, patyczki do uszu, grzebyk i szczotka, butelki, smoczki, zabaweczki, rożek, podkłady, majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, kocyk, elektroniczna niania i poduszka-klin :-)

Załączniki

• DSC08231.JPG
    DSC08231.JPG
    56,1 KB · Wyświetleń: 67
a my dzisiaj kupilismy kocyk, niedrapki, termometr do mierzenia temp i do wody, nio i oczywiscie kolejna paczke pampersow i 5 paczek chusteczek do pupy:tak:
nio i musze oproznic ktoras z szaf, bo w tej do ktorej chowalam dzidziusiowe "przybory" juz nie ma miejsca;-) policzylam same chusteczki i mamy 14 paczek:-D hi hi taze teraz pora pomyslec o innych akcesoriach;-) moze jutro cos nam sie uda wiecej kupic;-) mam nadzieje, ze na karoce dla synusia sie zdecydujemy:tak::-)

klucha09 ja plan zakupowy mialam juz mniej wiecej od 2 tygodni;-) tzn 2 tygodnie temu mielismy jechac na zakupy, ale jakos tak natchnienia mi do tej pory brakowalo:dry: teraz korzystam z tego, ze mezus ma urlop:tak: jeszcze jutro nam zostalo, bo od czwartku wraca do pracy:-(

:-)
A mi właśnie przyszła największa z paczuszek: laktator, termo-opakowanie, termometr do wody, smoczki do butelki, zabaweczki, aspirator, pudełko na smoczek, chusteczki, pojemniki do przechowywania żywności (mleka), nakładki na sutki, patyczki do uszu, grzebyk i szczotka, butelki, smoczki, zabaweczki, rożek, podkłady, majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, kocyk, elektroniczna niania i poduszka-klin :-)

nadii a laktator jaki kupilas? reczny?

hejka:)
Ja tez przy Marlence używałam pampersów firmy Pampers te 1 są super bo z siateczka i nic nie przecieka taka np kupka po każdym jedzeniu. jedynek kupiłam 1 paczkę i to wystarczyło bo Marlenka urodziła się 3880 a wiec przeszłam od razu na 2:-D Teraz tez tak zrobię.
Później próbowałam i Hagisów i z Biedronki i z Rosmsana i Teskowych i z Lidla ale za każdym razem była masakra... dupka odparzona i zaczerwienienia wielkie. Zawsze wracałam do pampersów pampersa:tak: Moim zdaniem sa najlepsze bo nic nigdy nie przeciekało. kupuje zawsze na promocjach albo w Macro:tak:Często sa dobre promocje w realu teraz tez własnie była i te pierwsze paczki juz kupiłam. Co do chusteczek to moim zdaniem sa dobre Dzidziusia albo BOBINI te zamykane bo nie wysychaja i tez nic sie nie działo przy tej Marlenki wrazliwej małej dupce :tak:
I zawsze linomag używałam a też dużo wypróbowałam bo rózne były kłopoty. Przy kazdej zmianie pieluszki zawsze smarowałam a jak sie cos działo to sudokrem pomagal ale tylko w awariach:) albo taki krem robiony przepisany przez pediatre:-)

I ja tylko pampersów :tak:
Z Natalą trochę experymentowałam i zawsze wracałam do pampersa bo, a to przelatywało gdzieś bokiem, a to odpażyły....
Miałam i dada i tesco i te rosmanowskie i w sumie tesco najgorsze-takie foliowe, odpażały, rosmanowskie takie szerokie i grube a chłonność hmmm:zawstydzona/y: Jak dla mnie pamperski najlepsze były tzn dla córci :-D mięciutkie, chłonne, wygodne :tak:
ale to moje zdanie.

reklama
Do góry