reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Monika, w pierwszej ciąży też nie przechodziło mi twardnienie brzucha po no - spie i lekarz dał mi Fenoterol i wtedy pomogło. Mankamentem tego leku jest to, ze nie zaczniesz go brać w domu. Muszą obserwować jak reagujesz czyli trzeba pójśc do szpitala:-(.
Ale nie martw się tylko skontaktuj ze swoim lekarzem i powiedz co się dzieje:tak:.

reklama
Cześć Dziewczynki,
ja dziś miałam swoje usg. Będziemy mieć córeczkę :szok:

Mała jest śliczna, zdrowa i pyzata. Niestety lekarka stwierdziła też u mnie przodujące łożysko :-( Powiedziała, że to jeszcze się może zmienić do ok. 32. tygodnia, kiedy to będzie kolejne usg, ale strasznie się zmartwiłam mimo wszystko :-(

Cześć Dziewczynki,

Mała jest śliczna, zdrowa i pyzata. Niestety lekarka stwierdziła też u mnie przodujące łożysko :-( Powiedziała, że to jeszcze się może zmienić do ok. 32. tygodnia, kiedy to będzie kolejne usg, ale strasznie się zmartwiłam mimo wszystko :-(

Gratuluje Kalina Coreczki teraz ciezkie decyzje co do Imienia Was czekaja ;-)

Tym lozyskiem to sie za wczasu nie denerwuj bo ja tak mialam z Mayeczka i do 36 tygodnia wszystko sie przesunelo i bylo ok.

Dziewczynki no to i ja się pożalę. Strasznie mi ostatnio brzuch twardnieje, i to tak że nie mogę wytrzymać. Robi sie twardy jak kamień i dłuższy czas muszę leżeć żeby przeszło. Zaczełam brać magnez i nospę ale jakoś narazie nie widzę rezultatów. Nie wiem co mogę zrobić oprócz leżenia plackiem.:-(
Mi też brzuch twardniał i miałam skurcze. Nospa nie pomagała i biorę fenoterol.Teraz jest ok, ale jak zbyt duzo stoję lub chodzę, czasem twardnieje i pobolewa. Na szczęście leżenie pomaga. Moim zdaniem powinnaś powiedzieć to lekarzowi i on będzie wiedział co z tym dalej zrobić.

Cześć Dziewczynki,

Kalina- gratulacje :-) A łożyskiem sie nie przejmuj, bo może sie zmienić :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kalina gratuluję córeczki!!!:-) Trzymam kciuki coby łożysko powędrowało na właściwe miejsce:tak:

Cześć Dziewczynki,

Gratuluję córeczki:-):-):-):-) Na pewno wszystko będzie dobrze:tak::tak:nie stresuj się bo córcia też się będzie z Tobą stresowała ;-);-);-)

Kalina ja wlaśnie wczoraj szukałam informacji na ten temat, bo u mnie też łożysko za nisko, ale mam nadzieje, że to jednak sie ureguluje, wprawdzie pierwszy poród sporo przed terminem, w ten czas wlaśnie na tym etapie łożysko mi się odklejało, dlatego od wczoraj wprowadziłam sobie bezwgledny zakaz podnoszenia małej, nie wiem czy mozemy coś jeszcze zrobić oprócz nie dzwigania i myslenia pozytywnego

Monika, w pierwszej ciąży też nie przechodziło mi twardnienie brzucha po no - spie i lekarz dał mi Fenoterol i wtedy pomogło. Mankamentem tego leku jest to, ze nie zaczniesz go brać w domu. Muszą obserwować jak reagujesz czyli trzeba pójśc do szpitala:-(.
Ale nie martw się tylko skontaktuj ze swoim lekarzem i powiedz co się dzieje:tak:.

Ja i w pierwszej ciazy i teraz biore Fenoterol i zawsze zaczynałam go brać sama w domu i nic sie nie działo. Moje kolezanki zresztą miały dokładnie tak samo. Czy z Toba było inaczej, że piszesz o tym szpitalu ? Dodam, że dodatkowo zawsze miałam najpierw Isoptin, a teraz Staveran, leki na zniwelowanie ewentualnego kolatania serca, które może pojawić sie przy Fenoterolu.

Cześć Dziewczynki,

A to przodujace łozysko to właściwie czym grozi ?

Mi też brzuch twardniał i miałam skurcze. Nospa nie pomagała i biorę fenoterol.Teraz jest ok, ale jak zbyt duzo stoję lub chodzę, czasem twardnieje i pobolewa. Na szczęście leżenie pomaga. Moim zdaniem powinnaś powiedzieć to lekarzowi i on będzie wiedział co z tym dalej zrobić.

Podpisuje sie pod tym obiema łapkami :tak::-)

reklama
U mnie tez lozysko bylo bardzo nisko wrecz w kanale rodnym ale na ostatnim usg wrocilo do normy wiec kochane bądźcie dobrej myśli :)

Do góry