reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

A ja sie właśnie trochę zmartwiłam, bo obiecałam rodzicom pomoc w opiece nad ich psem w marcu przez 2 tygodnie. Wyjezdzaja i nie moga go zabrac. A opieka nad psem polega na zabraniu go do siebie. I wszystko piekie, ale... nie mozna go zostawic samego w domu bo wyje. Do tego ma 14 lat i jest lekko ślepy. Ale bardzo kochany. A my zaczynamy 16 marca szkole rodzenia!!!!! I co ja poczne ze zwierzem???
Chyba bede musiala zadzwonic jutro i postarac sie zapisac na jakis inny termin - jesli w ogole bedzie jakis wolny.
Rozmawialam tez z kolezanka, ktora rodzi w maju i powiedziala mi, ze jesli chce miec połozna w szpitalu to powinnam juz dawno temu zagadac, bo teraz to juz pewnie zadna nie bedzie miala terminu. Kurka, czyzby az tak?? :szok:
Niedziela jakos mnie dołuje. Na szczescie jestem nadal na zwolnieniu, aczkolwiek kolejny tydzien spedzony w domu samej (maz pracuje) jakos mi sie nie usmiecha...
mam nadzieję że z tą położną nie będzie tak źle bo ja też jeszcze nie zaklepałam....muszę zadzwonić do szpitala i się dowiedzieć jak to jest...no bo tak naprawde to nie mamy pewności że urodzimy w terminie....po za tym w wawie położna kosztuje ponad 1000 więc nie wiem czy to takie popularne:confused:

reklama
mam nadzieję że z tą położną nie będzie tak źle bo ja też jeszcze nie zaklepałam....muszę zadzwonić do szpitala i się dowiedzieć jak to jest...no bo tak naprawde to nie mamy pewności że urodzimy w terminie....po za tym w wawie położna kosztuje ponad 1000 więc nie wiem czy to takie popularne:confused:

Z tego co ja się orientowałam to trzeba już działać w Wawie też:-(, zwłaszcza jak się rodzi w szpitalu popularnym np: na Żelaznej .

Ja na szczęście (taki jest plan) będę rodzić w szpitalu gdzie jest mały oddział położniczy :tak: ale właśnie w środę idę do lekarza, który pracuje w tym szpitalu. Zostałam tak pokierowana przez lekarza, który dotychczas prowadził moją ciążę. Nie chciałam zmieniać lekarza ale sam mi to zasugerował.

Z tego co ja się orientowałam to trzeba już działać w Wawie też:-(, zwłaszcza jak się rodzi w szpitalu popularnym np: na Żelaznej .

Ja na szczęście (taki jest plan) będę rodzić w szpitalu gdzie jest mały oddział położniczy :tak: ale właśnie w środę idę do lekarza, który pracuje w tym szpitalu. Zostałam tak pokierowana przez lekarza, który dotychczas prowadził moją ciążę. Nie chciałam zmieniać lekarza ale sam mi to zasugerował.
ja bym chciała na Madalińskiego rodzić...muszę tam zadzwonić i dowiedzieć się co i jak:tak::tak:
?A Ty gdzie chcesz ? A Twój dotychczasowy lekarz chciał żebyś zmieniła na takiego który pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić tak??

Hej dziewczynki,

A ja dzisiaj tez sama w domku i strasznie nudno. Mezus znalazl nowa prace ale niestety za podstawowa stawke i 6 dni w tyg -no ale coz trzeba bedzie jakos przetrwac ten kryzys :(
Kluseczka - gratuluję nowej pracy dla męża! No widzisz, nie potrzebnie się tak zamartwiałaś. Jak na kryzys, to szybko znalazł. A że najniższą, to nie ważne , od czegoś trzeba zacząć, nie? A teraz może na spokojnie szukać czegoś lepszego.
To myślę, że jak wrócę to na jakieś zakupki idziemy :-)
Ja trochę pochodziłam po sklepach i muszę przyznać, że jest tu masakrycznie drogo!!!!:szok: Za body albo pajacyka 15-20 zł! Toż to rozbój w biały dzień! hyba jednak zostanę na ciuchach z ciuchlandu. Ale zakupiłam materacyk do łóżeczka oraz podjęłam decyzję co do wózka i łóżeczka, a to już coś:-)
Miłego wieczoru!

ja bym chciała na Madalińskiego rodzić...muszę tam zadzwonić i dowiedzieć się co i jak:tak::tak:
?A Ty gdzie chcesz ? A Twój dotychczasowy lekarz chciał żebyś zmieniła na takiego który pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić tak??

Ja będę rodzić w szpitalu kolejowym w Międzylesiu :-) (taki plan mamy).
Tak, lekarz do którego chodziłam od dawna i prowadził ciążę od początku doradził mi zmianę lekarza. Jak powiedziałam gdzie chciałabym rodzić to podał mi nazwisko swojego kolegi z tego szpitala i polecił umówić się na wizytę ( ja od początku prywatnie chodziłam i teraz też idę na prywatną wizytę).

Witajcie w niedzielny wieczór!
Sorki, że się nie odzywałam przez parę dni, ale mam strasznego doła. Jestem już po wizycie u lekarza z małym. 5 marca jedziemy na operację jego rączki. Jestem przerażona. Boję sie bardzo, bo będzie miał narkozę a wiem już jak on reaguje w czasie wybudzania - tragedia. Tak mi go żal.:-(
Dzisiaj mąż, zabrał nas na basen- dzieci dokazywały w wodzie nieżle, maluszek w swoim domku również. Ja nie chciałam iść zabardzo, bo bolał mnie brzuch z rana, ale po wyjściu z basenu to mogłabym góry przenosić.;-)
Po południu pojechaliśmy do lasu z dziećmi i psami( goldenem i sznaucerm). Zrobiliśmy dzieciom kulig, bo śnieg od samego rana u nas pada, że momentami to świata nie widać. Wróciliśmy do domu pożnym popołudniem przemoknięci, ale zadowoleni.
Dzieci już śpią a ja teraz odpoczywam. Może póżniej jeszcze jakiś film obejrzę.

Kluseczka - gratuluję nowej pracy dla męża! No widzisz, nie potrzebnie się tak zamartwiałaś. Jak na kryzys, to szybko znalazł. A że najniższą, to nie ważne , od czegoś trzeba zacząć, nie? A teraz może na spokojnie szukać czegoś lepszego.
To myślę, że jak wrócę to na jakieś zakupki idziemy :-)
Ja trochę pochodziłam po sklepach i muszę przyznać, że jest tu masakrycznie drogo!!!!:szok: Za body albo pajacyka 15-20 zł! Toż to rozbój w biały dzień! hyba jednak zostanę na ciuchach z ciuchlandu. Ale zakupiłam materacyk do łóżeczka oraz podjęłam decyzję co do wózka i łóżeczka, a to już coś:-)
Miłego wieczoru!

Annya - zakupy oczywiscie jak najbardziej. A kiedy Ty do nas wracasz bo jakies kolejne babskie spotkanie by sie Przydalo.

Aga2009- trzymam kciuki za malego. Wszystko bedzie ok.

Witajcie w niedzielny wieczór!
Sorki, że się nie odzywałam przez parę dni, ale mam strasznego doła. Jestem już po wizycie u lekarza z małym. 5 marca jedziemy na operację jego rączki. Jestem przerażona. Boję sie bardzo, bo będzie miał narkozę a wiem już jak on reaguje w czasie wybudzania - tragedia. Tak mi go żal.:-(
na pewno wszystko będzie dobrze:-):-) Musisz być silna :tak:

Dzień dobry w tym nowym tygodniu :-)
Widzę, że dzisiaj pierwsza jestem :-) Sama się dziwię, że już nie śpię :-D
Padam z głodu, A. pojechał po śniadanko, nie wiem, czy doczekam :baffled:

Dzisiaj mam wizytę kontrolną, mam nadzieję, że wszystko jest dobrze. Pochwalę się wieczorkiem :happy:

Miłego Dnia i Tygodnia Kochane! ;-):-)

reklama
No ja tez witam z rana....postaram sie nie marudzic chociaz bedzie to trudne bo pogoda paskudna:angry:, jechalam do pracy prawie godzine takie korki :wściekła/y:i na dodatek nie bylo gdzie zaparkowac przed praca:wściekła/y:...no ale mam nadzieje ze to juz koniec problemow na dzisiaj:-) Teraz tylko wytrwac 8 godzin w pracy i 5 dni tego tygodnia czyli...byle do weekendu:-D

Cypisia na pewno wszystko bedzie dobrze.
Milego dnia Mamuski;-)

Do góry