reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

kurcze u nas sa takie specjalne smakowe witaminizowane wody z mineralami wlasnie jak dziecko wymiotuje albo ma biegunke....moze u was natka tez sa, popatrz moze znajdziesz??

reklama
estera ma racje sama woda i mleko nic wiecej, akolezankde to powinnas zje..z od dolu do gory !!! co to za matka ktora przychodzi z chorym dzicekim do inngo dziecka !!! nie powazna !!!
my na nogach od 6 .... wiki plakal nie chcial spac :-( ale cale szczescie juz pieknie swieci slonko, sniegu juz prawie nie ma .... zaraz ide sie okapac , zjemy sniadanie i wybywamy na spacerek :-) i do kolezanki.

hejka

natka możesz wodę dawać pić ale mleka też nie wolno z tego co ja wiem mi lekarz zabronił i kaszek też :baffled: dawaj jej dużo pić żeby sie nie odwodniła:tak:
ugouj jej jabłuszko z ryzem może bedzie chciała jeść i dawaj jej ugotowanej marchewki :tak:takie rzeczy na zatwardzenie. tylko żeby coś jadła moze kisiel jak lubi..
życze dużo zdrówka !!!!!!!!!!!!1

Witam z rana Aga my też o 6 na nogach,wziełam sie za porzadki w szawkach.Powywalałam łachy które za małe na Wiki i zamałe na Amelke,dużo ubrań po Wiki mam na Amelke.

natka- z tego co ja wiem to mleka tez nie powinno sie podawać:baffled: najlepiej żeby dużo piła:tak: biedna zosia, mam nadzieje ze jej szybko przejdzie... mam nadzieje że lekarz od razu wam coś przepisze...

co lekarz to inaczej - fakt :baffled:
jestem ciekawa jak to jest w Holandii? z wirusem rota :baffled:
no my tez byliśmy w szpitalu to nie podawali mleka i w domu jak mnie wypisywali to mówili żeby taka diete troche postosować :tak:

czesc dziewczyny,
sorki ze nie napisze każdej,ale dzisiaj mam trudny dzień z Zosią.
wczoraj wieczorem i pół nocy wymiotowała, dzisiaj rano biegunka, przec cały dzień spała 6 godzin:szok: wieczorem o 18 sie obudziła i puściła pawia- całe mleko które wypiła:baffled:, nie chce nic jesc, rano wypiła mleko,potem o 15 mleko, które zwymiotowała i teraz tez jej dałam mleko tak z godzine temu:-( na szczęście duzo pije wody, herbatki i melisy:tak: jutro do lekarza idziemy. boje sie ze to rotawirus. w piątek była u nas kolezanka z synkiem który wymiotował:wściekła/y: a wczesniej nic nie powiedziała:no:

aga ale wikuś ma motylka w buzi
nina niestety czas szybko mija
nutka super masz córki
Biedna Zosia
Natka kup w aptece orsalit, to taki proszek który rozpuszcza się w wodzie, nie dopuszcza do odwodnienia przy biegunce i wymiotach. My go stosowałyśmy przy grypie jelitowej i dzięki niemu mała się nie odwodniła jak dostała biegunkę po antybiotyku. Jeśli Zosia ma rotawirusa jak podejrzewasz to nie podawaj mleka, bo rotawirus uszkadza jelita i może wystąpić chwilowa nietolerancja na laktoze:-(
W marcowym Twoim dziecku jest opis jak postępować przy rotawirusie.
Biegunka od wirusa - Zdrowie - arykuł
Najczęściej zadawane pytania o rotawirusy - Informacje o rotawirusach - artykuł
Może się przyda!!!

mam jej nie dawac mleka??
ona nic innego nie chce oprócz tego mleka, wodę pije chętnie i to nawet sama bierze butelkę..
wstałymy o 9,a ona padnięta i od pół godziny znów śpi..
marchwianke wczoraj robiłam jej to nawet nie ruszyła:no:
tylko to mleko ją trzymie..
noc minęła spokojnie bo całą przespała:tak: ale rano robiła kupkę od kolan po brodę i musiałam ją kąpac,bo tak była owalona.

reklama
Zostałam sama z Celinka, mam gorączkę, a niunia chce na spacer. Chyba pójdziemy, przy okazi wstąpię do teściowej po antybiotyk, szwagier nie wybrał do końca wziął tylko 4 tabletki. Wybiorę resztę po konsultacji z lekarzem.

Do góry