reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

pregnyl kosztuje 130, gonal jest w podobnej cenie, tylko w jednej aptece 90 zl.moze zalezy od ilosci ampulek w opakowaniu???Nie wiem...treraz ty mnie zszokowalas tą ceną...moze to jekas inna odmiana czy jak...nie wiem ja chodzę prywatnie ale to chyba nie powinno miec znaczenia.

Ale np. doczytalam się kiedys ze niektore z was robią badania nasienia męza za 20 zl. a ja juz pisalam ze podstawowe u nas to 70 zl.Więc roznice są...

Oj to ja juz nie wiem :baffled:, wyszukaj sobie tutaj http://www.tanielekarstwa.pl/index.php
Oni tam maja:
"Pregnyl inj. 5000 j.m. 3 amp.+ 3 rozp."

Novum:

Badanie ogólne nasienia - niekomputerowe: 90,00
Badanie ogólne nasienia - komputerowe: 160,00
Posiew nasienia - 55,00

Invimed:
Badanie nasienia podstawowe - 100,00
Badanie nasienia pelne - 140,00

reklama
Same koszty a jak później sie okazuje często to lekarze niejednokrotnie coś nie dopełnili, albo złe leki dobierali :crazy:

zmykam wstawić pranie i wywieszę na dwór bo 10 sto na termometrze i fajny wiaterek. Będzie ładnie pachniało.

A teraz moje najnowsze rewelacje:-(
nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale mam nadzieję, że w tym cyklu się jednak nie udało :no:- juz jestem po starankach i owu w piątek, a właśnie dziś się dowiedziałam, że prawdopodobnie mam ospę - byłam u lekarza woeczorem po pracy - wcześniej nic nie zauważyłam - jutro mam iść to potwierdzić i po zwolnienie:-("pocieszył" mnie, że to może trwać u dorosłych nawet 3 tygodnie:szok:
mam prawie 30 lat i choruję na chorobę wieku dziecięcego:crazy:

Strasznie mi przykro. Jak nie urok to straczka

:-D:-D:-D:-D ja tez myslalam ze sie bedziesz dobierac do samca taka wyszykowana! :rofl2::-D a tu taka niespodzianka :rofl2:
a z tymi pecherzykami :szok: to zes zaszalala!!!!!
rozpoczynam przyjmowanie zakladow:
kto obstawia TROJACZKI, BLIŹNIAKI, JEDYNAKA????? :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Czy ty kobieto do reszty ocipiałaś????????????????????????
Niech chociaż jedno zapłodni.

hej dziewczyny ;-)
ja dalej nie mam @, test wyszedl negatywny...
i zwolnili mnie dzis z pracy:-( także u mnie tydzien niezle sie zaczął....

Oj bidoku, przykro mi. Nie polecam siedzenia w domu bo ocipieć można.

Ja wczoraj tez mialam dobry dzien. Po zlozeniu zalazalenia na moja poprzednia lekarke, dostalam nowego lekarza. Jest przemily i bardzo przejal sie moja sytuacja. Kazal mi zrobic wszystkie hormonki ( tylko kurde jakos dziwnie, bo wszystkie mam zrobic w 20dc ???), a mojemu M. - badanie nasienia. Jak juz beda wyniki, da mi skierowanie do gina i jezeli tam nie beda mi mogli pomoc, to wysla mnie do Sheffield ( kliniki leczenia nieplodnosci). To znaczy, ze mozliwe ze IVF beda miala zrobione za darmo !!!

Walcz mała. Bardzo się cieszę, że twoje marzenie zaczyna nabierać tempa.

No wiec musze opuscic Pysie i Evie i najwczesniej bede mogla sie starac od lipca...bo 29 czerwca mam miec rezonans...
Jezu- to do lipca to przeciez wieki cale! I pomyslec ze jakby nie to mikroporonienie w grudniu to juz bym wtedy szykowala wyprawke...
oj chyba musze stad na chwile zniknac bo wpadne w jakis dolek...i tak sie skonczy wtorkowa przygoda z bb...
ide na obiad i musze zbierac sie do lekarza...

A do dupy ci nakopać????????????????????

:-D
Tak sobie siedzę, czytam i myślę choć przez tą chorobę to myślenie nie jest moją mocną stroną dzisiaj. Ale tak w skrucie to niektóre z nas mają tu podobny problem zdrowotny np misiarw, Hania i ja nie mamy owu. Pęcherzyki mamy za małe i zastanawiam się dlaczego skoro problem ten sam to mamy tak różne leczenie i leki? Może napiszecie mi czy u was z hormonami wszystko ok i co jest spowodowane u was tym że pęcherzyki są tak małe, czy gin podaje jakiś konkretny powód? Bo moje leczenie to nie do kończa mi pasuje i trochę nie chce mi się wierzyć w te moje dolegliwości.
U mnie jest niby problem z prolaktyną ale interpretacje przez gin mojego wyniku mi nie pasuje a tydzień temu robiłam to samo badanie i jest idealnie co prawda biorę leki ale nie mam clo ani luteiny.
Tak na marginesie mam pytanie dlaczego różne laboratoria moją różne normy tych samych hormonów?

Jak chcesz to ci wszystko napisze. Ja też sobie porównywałam z Kingusią.

Właśnie HANIA jak śmigło Twojego faceta?:) nie urwałaś?:-):-):-):-)

Spoko jeża. Kontroluję sytuację.

Czesc dziewczynki moje:-)
Bylam dzielna wczoraj..nie plakalam,moj przyszedl z pracy..rozmawialismy caly wieczor,,byl przybity i widzialam ze zle to przyjal.Przytulalam go mocno!.wszystko zrobimy zeby nam sie udalo.
1 opcja:idziemy prywatnie do lekarza i robimy jeszcze raz badanie nasienia
2 opcja:zobaczymy na czym stoimy i jak dostaniemy list z tej kliniki ile trzeba czekac na pierwsza konsultacje..lekarz powiedzial ze miedzy 4-6 miesiecy i za darmo wszystko.
3 opcja:tu prywatnie sprobowac invitro kosztuje ok 40 tys na polskie...duzo:-(
4 opcja:prywatnie w warszawie...trezeba jechac na miesiac do polski...konsultacja z lekarzem i koszt ok 10-12 tys..wiec polowe niz w Norwegii:-)
Moj M bedzie bral witaminki,i nie bedzie pil kawy,kupujemy luzne spodnie,malo alkoholu...powiedzial ze moze znow na dwa miesiace zrobimy badanie nasienia moze sie poprawi:-)
Dziasiaj bylam u lekarza bo mam zapalenie ucha i boli:-(Powiedziala ze jak u mnie nie ma problemu to jest duza szansa ze zajde w ciaze...wiec mysle pozytywnie:-)
Dziekuje kochane moje za wsparcie jestescie kochane!!!

No i super, grunt to dobry plan.

Ostatni okres miałam 02.02.
Owulacja była 23.02 (22 dc)
Czy jeśli będę w ciąży i pójdę do gina 01.04 to nie będzie zawcześnie ?
Z moich wyliczeń wynika, że od dnia okresu to będzie początek 9 tygodnia,a od dnia owulacji, 6 tydzień i 3 dni.

No to co, mogę gratulować. A co tam GRATLUJE.

Kochane, już, już jestem i piszę.... Właśnie przed chwilą skończyłam do Was pisać i gdzieś mi to znikło zanim Wam wysłałam, a chciałam Wam załączyć jeszcze fotkę. Więc jeszcze raz.....
Niedawno wróciłam z pracy i jestem wyczerpana. Nad ranem, zbudziłam się jeszcze przed budzikiem i poszłam zrobić test (bobo, strumieniowy). Ściągnęłam z łóżka M., żeby przyszedł popatrzeć i ocenił. No i - ta druga jest blada (chyba podobna sytuacja do Twojej, Martuśka;-)), ale nie musimy już tak spekulować jak przedwczoraj, bo pojawiła się jeszcze przed upływem magicznych 5 minut. Nie możemy za bardzo uwierzyć i na razie zachowujemy spokój, choć po głowie kotłuje mi się 1000 myśli, m.in. to, że chyba jutro wypada powtórzyć test (został mi jeszcze bobo płytkowy)
Dziewczyny, zaraz postaram się załączyć tę fotkę....

Tu nie ma co kombinować. Może test był tańszy i mniej farby dali. Gratuluję.

Olapolap masakra ! a to czemu nie dala pregnylu??? przeciez po pregnylu pęknie a on kosztuje 130 zl? bo jest jeszcze Gonal a ten np.wu nas w aptece przyszpitalnej to 90 zl.ja mialam przepisany gonal na pękniecie i wzrost pęchezyka.
A na kase ona nie naciąga?to nie jest taki lekarz?wiecie co?ja tak mowie o tej kasie bo taka babka mi w przycjodni kiedys powiedziala, ze z leczeniem nieplodnosci i doprowadzaniem do ciąży to trzeba ostroznie bo lekarze w tej dziedzinie mają skolnnosc to zdzierania.No ale fakt jest taki ze leki na bezplodnosc i do zajscie w ciąże SĄ BARDZO DROGIE- tak zawsze bylo

Pregnyl jest refundowany. Bez recepty tyle kosztuje. Ja miałam na recepcie 2 x pregnyl i 4xclo i zapłaciłam 50zł za wszystko a na rachunku było 199zł.

Nie przejmuj sie, ja tez mam zaleglosci od poniedzialku, ale na razie nie zdazylam nadrobic ;-) Niezly tekst z tym, ze bedzie Cie zapladniac :-) Ciesze sie, ze chociaz teraz jest miedzy Wami dobrze, ze sie facet stara myslec o Twoich pecherzykach. Zobaczymy na jak dlugo mu starczy zapalu, ale oby nie bylo potrzeby starczania na dluzej (czyt. zycze powodzenia w tym cyklu :-D).
Robilas test owu??

Robiłam test i dopiero wczoraj wyszły dwie kreski. Na ulotce jest napisane, że do owu powinno dojść od 24-36 godzin. Czyli dziś albo jutro.
Ale dostałam pregnyl w poniedziałek a po nim mają pęknąć do 48 godzin. Czyli średnia to dziś wieczorem.
Niby rewelacyjną ma tą spermę ale to moja pierwsza owulacja i do tego 3 pęcherzyki i boję się, że zmarnujemy szansę.
No ale w sumie lekarz wie lepiej i qurwa nie wiem co robić. Czekać planowo do wieczora czy zabezpieczyć się w dzień.

Robiłam test i dopiero wczoraj wyszły dwie kreski. Na ulotce jest napisane, że do owu powinno dojść od 24-36 godzin. Czyli dziś albo jutro.
Ale dostałam pregnyl w poniedziałek a po nim mają pęknąć do 48 godzin. Czyli średnia to dziś wieczorem.
Niby rewelacyjną ma tą spermę ale to moja pierwsza owulacja i do tego 3 pęcherzyki i boję się, że zmarnujemy szansę.
No ale w sumie lekarz wie lepiej i qurwa nie wiem co robić. Czekać planowo do wieczora czy zabezpieczyć się w dzień.

Kurcze nie wiem, ale moze jesli dasz rade go sciagnac wczesniej, to moze warto sprobowac. A moze w ogole teraz jakos po poludniu i jeszcze raz w nocy jak wroci - najwyzej druga tura plemnikow bedzie slabsza, ale bedzie ;-) No chyba, ze macie w planach tez przytulanki jutro?

Juz jestem na jakims tropie - gdzies ktos napisal o menopurze:

"Wzięłam tylko 8 ampułek przez pierwsze 2 dni"

Moze przy tak konskich dawkach pojawia sie 13 pecherzykow, a u mnie przy 1-2 ampulkach bedzie wszystko w normie
;-)

Ostatnia edycja:

Kurcze nie wiem, ale moze jesli dasz rade go sciagnac wczesniej, to moze warto sprobowac. A moze w ogole teraz jakos po poludniu i jeszcze raz w nocy jak wroci - najwyzej druga tura plemnikow bedzie slabsza, ale bedzie ;-) No chyba, ze macie w planach tez przytulanki jutro?

Wczoraj tak sobie myślałam w łóżku, że co dwa dni to trochę długo. Skoro ma spermę ok to szybciej uzupełni zapasy.
Wczoraj obmyśliłam sobie plan, że planowo dzisiaj wieczorem 15dc i potem już codziennie do 17dc, i pierdzielić lekarza.
Ale dzisiaj już mi nowy plan w głowie siedzi. Dzisiaj w dzień, jutro wieczorem i pojutrze wieczorem.

Juz jestem na jakims tropie - gdzies ktos napisal o menopurze:

"Wzięłam tylko 8 ampułek przez pierwsze 2 dni"

Moze przy tak konskich dawkach pojawia sie 13 pecherzykow, a u mnie przy 1-2 ampulkach bedzie wszystko w normie
;-)

A co to za lek???? Podobne coś do clo tylko w zastrzyku??????

reklama

AJa bym nie czekała do wieczora bo plemniory potrzebują 5 godzin bodajze zeby dotrzec do celu. (gdzies tak czytalam, chyba ze pokręcilam cos):-) Ja mialam przytulanko w dzień około 13 a test wieczorem wyszedł pozytywny i dzidziorek jest.

Do góry