reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

A teraz moje najnowsze rewelacje:-(

nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale mam nadzieję, że w tym cyklu się jednak nie udało :no:- juz jestem po starankach i owu w piątek, a właśnie dziś się dowiedziałam, że prawdopodobnie mam ospę - byłam u lekarza woeczorem po pracy - wcześniej nic nie zauważyłam - jutro mam iść to potwierdzić i po zwolnienie:-(

"pocieszył" mnie, że to może trwać u dorosłych nawet 3 tygodnie:szok:

mam prawie 30 lat i choruję na chorobę wieku dziecięcego:crazy:

Ja przeszłam ospę ( tak jak Ty)w wieku 29 lat, masakra. Najważniejsze jest szybkie rozpoznanie. Trzymaj się. Pozdrawiam

reklama
jakie są te wyniki? czy mogłabys pokazac parametry?
moj m tez ma slabe nasienie.. staramy sie 7 - 8 m-cy bezskutecznie

nie mam wynikow,rozmawialam z lekarzem,powiedzial ze bardzo zle,polecil klinike...juz dlugo sie staramy wiec nie bede czekac..musimy dzialac...
Powiedzial ze mozemy za jakis czas znow zbadac ale on watpi ze sie porawi:-(

Nie placz i nie martw sie wszystko bedzie ok, powiem ci ze skoro nie masz tego na papierze i tylko operujesz na lekarza opinni powtozyla bym badanie. A jeszcze sa sytuacje, ze lekarze maja miedzy soba ciche umowy naciagania pacjetow na zbedne badania. W moim miescie jest taki gin. ma piekna prywatna klinike i kieruje dziwczyny na zbedne badania chyba by pokryc swoje dlugi. Jest strasznie duzo dziewczyn, ktore zasiegnely druga opinie i nie poktywala sie z ta pierwsza- negatywna. Wiec poki nie sprawdzisz u innego gina to sie nie zlamuj. BUZKA i glowa do gory.

"Rany Julek" wreszcie skonczylam czytac to co nabazgralyscie. Jutro wolne wiec powinnam byc na biezaco. A teraz mowie DOBRANOC a dla tych na porannym czacie DZIEN DOBRY i milego dnia.
BUZKA

Dzisiaj będzie bardziej profilaktycznie bo po pregnylu pękną do 48h.
Następny termin bzykania ma być za dwa dni w środę. A wtedy sceny dantejskie będą się działy.

Oby na coś te moje męki się przydały i pęcherzyki pękną a z nich wyjdą piękne jajeczka, takie zdrowe które będzie można było zapłodnić. I demon zapłodni.
No kaniec bo się rozmarzyłam.
Zycze zafasolkowania w tym cyklu:)

Kupilismy bilety na wakacje na Majorke, bedzie pieknie!!!!:tak:
A od dwoch dni strasznie mnie mdli rano, wieczorem nie ma regoly i bardzo dziwnie kluje/ciagnie w lonie. Jeszcze pare dni i zobaczymy ;-)
pięknie tam jest byliśmy z mężem w podrózy przed ślubnej :rofl2: po prostu pięknie.. słonce dopisało byliśmy w maju (weekend majowy) spiekłam sie na raka..

Powiedziałam jej że praktycznie nie mam śluzu, na co ona że pewnie nie mam dni płodnych, więc muszę zacząć brać luteinę. Rok temu robiłam hormony, mam nadzieję że sugeruje się tymi badaniami. W poniedziałek, 09/03 idę na koleiny monitoring, poprosze ją by zaleciła mi powtórzenie badań

tez mam monitoring 09.03 to bedzie mój 13 dc.. zobaczymy co z tego wyjdzie..

Najśmieszniejsze jest to że jeszcze nigdy nie trafiłam na lekarza który wiedziałby co robi, wszyscy jak jeden mąż błądzą po omacku, testują na pacjentkach hormony i liczą na szczęście. Ja już dawno przestałam im ufać. O wszystko się trzeba prosić, sugerować, zachęcać, a przecież do cholery to oni powinni wiedzieć jakie badania zlecać...jakiś koszmar.

Tak, niestety, często tacy się właśnie trafiają. Jak znalazłam już takiego, który wbudzał zaufanie, to po jakimś czasie je traciłam. Nie wiem, może jestem w tych sprawach zbyt wybredna, albo raczej ostrożna. Zwłaszcza jeśli w grę wchodzić już będzie zdrowie mojego dziecka. Na szczęście moja intuicja mnie dotąd nie zawodziła. Po moim tzw. "pierwszym razie" udałam się - jak nakazują podręczniki - do gina. Nigdy wcześniej u niego nie byłam i nigdy więcej już do niego poszłam. Był bardzo miły i kulturalny, no i "wykrył" zaraz nadżerkę i to taaaką, że nie powinnam zwlekać z jej wymrożeniem, oczywiście prywatnie u niego. O cytologii nawet nie pomyślał. Nie udawałam przerażenia, na pierwszej wizycie po tak ważnym dla mnie wydarzeniu taka wiadomość?????!!!!, dodam, że wcześniej już odwiedzałam gabinet ginekologa i możliwe kontrolne badania robiłam. Na drugi dzień pobiegłam skonsultować diagnozę, zrobiłam cytologię. Stresowałam się okropnie. Wynik: żadnej nadżerki, tym bardziej widocznej gołym okiem, nie było. Cytologia ok. Nauczyłam się nie ufać i zawsze sprawdzać takie diagnozy. To nie zawsze musi być oszust, to może być dobry lekarz, ale błędy się zdażają. Dlatego czasem warto po cichutku "zdradzić" swojego gina i się skonsultować u innego.

Oho, zaskoczył mnie nowy dzień, więc szybko się żegnam i idę spać!!! Dobranoc i dzień dobry!:-)

Dzień do bryyy:-D:-D:-D:-D mam jakis dobry humor! :rofl2: ale biorąc pod uwage wczorajszy totalnie skopany poniedzialek to dzis musi byc silą rzeczy lepiej! :rofl2:
Piękny miesiąc, ślub w maju brałam, życze ci żeby się udalo..:tak:
dziekować dobra kobieto :-D
No jasne!!!!!!!!!! A mnie gdzie wciśniesz?????????????????:-D
znając juz nanowcze potrojne wiesci to ja ci daje czas tylko w marcu :rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2::-D i nie wasz mi sie sprzeciwiac :-D
hei dziewczynki!
Mam okropnego dola,placze i nie moge sie uspokoic:-(
Dostalam odpowiedz od gina bo dostarczylismy sperme mojego i wyszla bardzo zla,on jeszcze nie wie,jak ja mu to powiem?bede pewnie plakac:-(
Mamy skierownie do kliniki ktora sie tym zajmuje,troche daleko od nas i czeka sie na wizyte 4 miesiace:-(
ICSC---teraz bede myslec czy sie uda...zwarjuje..dlatego probujemy 8 miesiecy i nic!!!
przytulam mocno! :-( ale tak jak dziewczynki pisza nie sugerujcie sie tylko jednym badaniem! skonsultujcie sie z innym lekarzem i faktycznie nafaszeruj meża witaminkami podobno potrafia zdzialac cuda! :sorry2:
Wpadłam na chwilkę bo zaraz mnie M przegoni.
W przychodni mają remont i... usg było w moim gabinecie :-D:-D:-D
Maluszek ma 1,4 cm i serduszko bije :-):-) Czyli nie musi być silnych mdłości żeby było dobrze;-)
W czwartek idę na dokładniejsze usg.
Wyniki ok nie mam kiły ;-);-)
Całuje Was wszystkie i dziękuje za kciuki :-)
:-D cudowne wiesci Kinguś tak sie ciesze! :-D a po usg czwartkowym poprosze o foteczke Maluszka! :tak::tak::tak:

Głupie baby.:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D

Ja się do Gina tak szykuję a nie na przytulanki.:-D

Jadźki!!!!

Jasna cholera, kurde mol, w dupę jeża nietoperza
:-)
MAM 3 PĘCHERZYKI PO 25mm w 13 dc
I DOSTAŁAM PREGNYL
Pierwszy raz w życiu mym jest szansa na owulację
Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
:-D:-D:-D:-D ja tez myslalam ze sie bedziesz dobierac do samca taka wyszykowana! :rofl2::-D a tu taka niespodzianka :rofl2:
a z tymi pecherzykami :szok: to zes zaszalala!!!!!
rozpoczynam przyjmowanie zakladow:
kto obstawia TROJACZKI, BLIŹNIAKI, JEDYNAKA????? :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Spokojna twoja rozczochrana.

Dokonam w nim dzisiaj zniszczenia.
Zrobie mu z penisa śmigło
biedny samiec :rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2:
Dzien pelen wrazen, bylam na badaniach hormonalnych i poraz pierwszy w zyciu prawie "odjechalam" przy pobraniu krwi, bardzo dziwne i nieprzyjemne uczucie. Na wyniki musze czekac do piatku CIERPLIWOSCI, bedzie trudno.
Kupilismy bilety na wakacje na Majorke, bedzie pieknie!!!!:tak:
A od dwoch dni strasznie mnie mdli rano, wieczorem nie ma regoly i bardzo dziwnie kluje/ciagnie w lonie. Jeszcze pare dni i zobaczymy ;-)
hmmm... dodalam sobie te twoje fajne objawy iwychodzi mi super rownanie -> omdlenie+nudnosci+kucia=........:-D:-D:-D
Mam pytanie do dziewczat, ktore zafasolkowaly i mierzyly sobie temp. Jak sie ona zachowywala w czasie miedzy owulacja (tzn. po) a dniem przypuszczalnej @ wrednej?
Dziekuje za info.
ja co prawda nie zafasolkowalam ale kojaze cosik :tak: tempka zachowuje sie wtedy baaardzo roznie tzn nie ma powiedziane ze ma byc np 37st! po owu nastepuje bardzo wyrazny skok temp i wtedy zaczyna sie faza wyższych temperatur tzn faza lutealna! ktora powinna trwac ok 14 dni liczy sie ja dokladnie od 2 wyższej tempki! i w tym czasie temp ma minimalne wachania potrafi byc tez wiekszy skoczek temp ok 7-8 dnia fazy lutealnej (pik progesteronu) lub spadek 1 dniowy (zagniezdzenie) ale nie ma reguly! potem zazwyczaj na 2-3 dni przed @ zaczyna spadac w dol a moze spac dopiero na kilka godz przed @ !!!

normalnie dziewczyny a dzisiaj to w ogóle jestem skołowana zrobilam dzisiaj test firmy amil bo tamte wyrzuciłam :tak:zrobiłam przed chwila test i znowu na nim 2 kreska pokazala sie szybciej bo po 3 min ale znowu taki cien cien ,ale jest:szok:a rano temperatura mi spadła do 36,8 więc nie wiem co teraz myslec .Oszaleje wolałabym zeby nie byulo tych kresek niz ,żeby mi robiły taka nadzieję:rofl2:

Buziaki Zobacz załącznik 118798
W rzeczywistosci troszke ciemniejsza ta kreska co o tym myslicie

GRATULUJE - kreska to kreska :-) Za kilka dni będzie bordowa:) Zobacz sobie u mnie w galerii tez miałam taka jasną krechę. a spadek temperatury..hmmm a z jakiej wartości spadła do 36,8? ( jam iałam praktycznie cąły czas 36,8, spadla mi na 36,7 i ciąża jest)

Mam pytanie do dziewczat, ktore zafasolkowaly i mierzyly sobie temp. Jak sie ona zachowywala w czasie miedzy owulacja (tzn. po) a dniem przypuszczalnej @ wrednej?
Dziekuje za info.

temperatura to bardzo indywidualna sprawa. Ewe ładnie Ci opisała, ale u mnie nie było jakiegoś wyraxnego skoku temperatury po owu. W ogóle w tym cyklu miałam wyjątkowo niską - 36,8 ( w poprzednich cyklach w fazie wyższych temperatur miałam nawet ponad 37), więc stwierdziłam ze na bank ciązy nie ma. Ze nawet owu nie było. Raz tempka około 22dc spadła mi do 36,7.
Ale generalnie zasada jest jedna e przed @ tempka spada o kilka stopni ( przykładowo z 36,9 na 36,6 - ale to przykład tylko). W poprzednich niefasolkowych cyklach tempka przed @ spadała mi 3 dni wczesniej, ale tak jak Eve pisała może spaść nawet kilka godzin przed...

Wejdz sobie na stronkę 28dni.pl i tam pooglądaj wykresiki ciążowe.

Cześć dziewczynki,

nie przeczytałam dokładnie, przejrzałam tylko "po łebkach" więc pewnie mnóstwo spraw mi umknęło :zawstydzona/y:, ale z tego co zauważyłam:

:-D ach jak to szybciutko zlecialo! a z ciekawosci ktorą poroduwczke na dzien dzisiejszy obstawiasz!?

szpital bielański w Warszawie (moja ginka tam pracuje)

Nenius-Tobie kochanie zaledwie miesiac z gorka jeszcze zostal...wow!!! Ale Ci fajnie!!! I brawo za wybranie szpitala-rozsadna mamusia z Ciebie i rezolutna jak widze!
A jak tam Daria...mam nadzieje, ze juz nie choruje...co z przedszkolem? pamieta kiedys zastanawialas sie czy nie zostawic jej w domu bo te infekcje ciagle ja dopadaja....

Hej :-), dzięki, z Darią trochę lepiej tzn. ma resztki kataru i pokasłuje zwłaszcza rano ale póki co w nic poważniejszego się to nie zmienia więc do przedszkola chodzi (no ale zeszły miesiąc był pod tym względem straszny - łacznie była w przedszkolu 7 razy :baffled:).

cześć witaj! OBCZAJAŁAŚ MIEJSCA, JA MYŚLE ŻE TO USPOKAJA PRZED PORODEM..PRAWDA?
POZDRAWIAM
hmmmmmmmm.........no powiedzmy, że pod tym względem, że wiem gdzie mam jechać, to niby tak ale...................wszystko zrobiło się takie realne, zaczęłam dużo o tym mysleć i boję się :baffled::baffled::baffled: (poród z D miałam baaaaaaaaaaardzo ciężki i długi brrrrrrrrr). No ale nic, niech się dzieje wola Boża (póki co to jeszcze nie wiem jak bedę rodziła bo mały na ostatnim usg ułożony był miednicowo, ale może się już przekręcił :confused: albo jeszcze to zrobi do porodu :confused:)

hei dziewczynki!
Mam okropnego dola,placze i nie moge sie uspokoic:-(
Dostalam odpowiedz od gina bo dostarczylismy sperme mojego i wyszla bardzo zla,on jeszcze nie wie,jak ja mu to powiem?bede pewnie plakac:-(
Mamy skierownie do kliniki ktora sie tym zajmuje,troche daleko od nas i czeka sie na wizyte 4 miesiace:-(
ICSC---teraz bede myslec czy sie uda...zwarjuje..dlatego probujemy 8 miesiecy i nic!!!

Przytulam mocno!

Wpadłam na chwilkę bo zaraz mnie M przegoni.
W przychodni mają remont i... usg było w moim gabinecie :-D:-D:-D
Maluszek ma 1,4 cm i serduszko bije :-):-) Czyli nie musi być silnych mdłości żeby było dobrze;-)
W czwartek idę na dokładniejsze usg.
Wyniki ok nie mam kiły ;-);-)
Całuje Was wszystkie i dziękuje za kciuki :-)

Jejku jak ja się cieszę :-D:-D:-D:-D:-D

Sylwka, Tobie również gratuluję!!!

Właśnie wróciłam od giny. Ogólnie załamka, moje pęcherzyki są bardzo małe jak na 12dc. Prawdopodobnie od przyszłego cyklu zaczniemy stymulacje estrogenem, a jak to nic nie da to czeka mnie clo. Miła perspektywa. i gdzie tu znaleźć czas na romantyzm...

podsyłam przytulaski, główka do góry!

Głupie baby.:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D

Ja się do Gina tak szykuję a nie na przytulanki.:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A teraz moje najnowsze rewelacje:-(

nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale mam nadzieję, że w tym cyklu się jednak nie udało :no:- juz jestem po starankach i owu w piątek, a właśnie dziś się dowiedziałam, że prawdopodobnie mam ospę - byłam u lekarza woeczorem po pracy - wcześniej nic nie zauważyłam - jutro mam iść to potwierdzić i po zwolnienie:-(

"pocieszył" mnie, że to może trwać u dorosłych nawet 3 tygodnie:szok:

mam prawie 30 lat i choruję na chorobę wieku dziecięcego:crazy:

ojej, współczuję.

normalnie dziewczyny a dzisiaj to w ogóle jestem skołowana zrobilam dzisiaj test firmy amil bo tamte wyrzuciłam :tak:zrobiłam przed chwila test i znowu na nim 2 kreska pokazala sie szybciej bo po 3 min ale znowu taki cien cien ,ale jest:szok:a rano temperatura mi spadła do 36,8 więc nie wiem co teraz myslec .Oszaleje wolałabym zeby nie byulo tych kresek niz ,żeby mi robiły taka nadzieję:rofl2:

gratulacje!!!! Moja kreska w ciąży z D też była bardzo jasna :-)

Buziaki!

Równo za tydzień mam USG i pierwszą wizyte u lekarza...już się nie moge doczekać, strasznie się jednocześnie boje czy wszystko jest ok, czy zobacze serduszko i ile tych seruszek zobaczę:-):-):-):-)

no i strasznie mnie muli od rana:baffled::baffled::baffled:

Nenius a imie dla dzidziusia już wybrałas????

Eve - widze że luzy masz dziś w pracy, czy z domku piszesz?

reklama
Jadźki!!!!

Jasna cholera, kurde mol, w dupę jeża nietoperza
MAM 3 PĘCHERZYKI PO 25mm w 13 dc
I DOSTAŁAM PREGNYL
Pierwszy raz w życiu mym jest szansa na owulację
Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Super wieści. Życzę powodzonka !!!

Czuje Kasiu, ze wiosna bedzie moja, jak nie kwicień to maj :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
A ostatnio mam taką ochote na mojego mezusia, ze,....................... sama sie sobie dziwię szkoda, że teraz nie mozemy podziałać, ale z taka ochotą na przytulanki mogło by zabraknać miejsca w naszym małym domku na łózeczka dziecięce:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hehe to wykorzystuj tę ochotę :-)

Ja myślę, że test bez powodu dwóch kresek nie pokazuje :-)
Kiedyś nie wierzyłam testom juak pokazywały GAME OVER (negatyw) :-)

tez mam monitoring 09.03 to bedzie mój 13 dc.. zobaczymy co z tego wyjdzie..

Powodzenia na monitoringu, u mnie dopiero w 17dc było widać pęcherzyki :-)

Dzień do bryyy:-D:-D:-D:-D

ja co prawda nie zafasolkowalam ale kojaze cosik :tak: tempka zachowuje sie wtedy baaardzo roznie tzn nie ma powiedziane ze ma byc np 37st! po owu nastepuje bardzo wyrazny skok temp i wtedy zaczyna sie faza wyższych temperatur tzn faza lutealna! ktora powinna trwac ok 14 dni liczy sie ja dokladnie od 2 wyższej tempki! i w tym czasie temp ma minimalne wachania potrafi byc tez wiekszy skoczek temp ok 7-8 dnia fazy lutealnej (pik progesteronu) lub spadek 1 dniowy (zagniezdzenie) ale nie ma reguly! potem zazwyczaj na 2-3 dni przed @ zaczyna spadac w dol a moze spac dopiero na kilka godz przed @ !!!

Poczułam się jakbys o mnie mówiła :-)

GRATULUJE - kreska to kreska :-) Za kilka dni będzie bordowa:) Zobacz sobie u mnie w galerii tez miałam taka jasną krechę. a spadek temperatury..hmmm a z jakiej wartości spadła do 36,8? ( jam iałam praktycznie cąły czas 36,8, spadla mi na 36,7 i ciąża jest)

temperatura to bardzo indywidualna sprawa. Ewe ładnie Ci opisała, ale u mnie nie było jakiegoś wyraxnego skoku temperatury po owu. W ogóle w tym cyklu miałam wyjątkowo niską - 36,8 ( w poprzednich cyklach w fazie wyższych temperatur miałam nawet ponad 37), więc stwierdziłam ze na bank ciązy nie ma. Ze nawet owu nie było. Raz tempka około 22dc spadła mi do 36,7.
Ale generalnie zasada jest jedna e przed @ tempka spada o kilka stopni ( przykładowo z 36,9 na 36,6 - ale to przykład tylko). W poprzednich niefasolkowych cyklach tempka przed @ spadała mi 3 dni wczesniej, ale tak jak Eve pisała może spaść nawet kilka godzin przed...

Wejdz sobie na stronkę 28dni.pl i tam pooglądaj wykresiki ciążowe.

Katarzynko znowu nie mogę obejrzeć Twojego wykresu na 28dni.pl , a chcę porównać moje tempki z twoimi .....

Kinguś strasznie Ci zazdroszczę :-)

Do góry