reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Rozalka, Rosmerta oby Wasze chłopaki mogły bez problemów wcinać te przepiórcze jajka:tak:
Madzix ciekawe to co napisałaś;-) Chyba się przerzucę z danonków na danio dla Vicka, choć on żadnych problemów nie ma:-)

ja lubie osobiście jogurt śmietanowy z lidla truskawka dla mnie rewelacja :-D:rofl2: Emilka to tam podzióbie różne rodzaje danio jej się znudził bo zostawia ona woli ostatnio takie budyniowe deserki typu monte itd :tak:

Jak wyglądają u Was teraz posiłki?Niejadki jedza lepiej.Bo u nas sie poprawiło troszke.
Rano mleczko z kakao(200ml.)
+ za jakąs godzinke śniadanko (bułka z wędlinką,albo serek)
12.00 mleko(160)
15.00 obiad(gęsta zupa,albo drugie danie)
17.00 podwieczorek(owoc,lub deserek lub lubiś i kawa zbożowa)
19.00 kolacja (kiełbaska na ciepło.ale nie zawsze,czasem kanapeczka)
20.30 mleko (200)
Jedzonko Kuby monotonne mi sie wydaje,ale jak sie podliczy to całkiem sporo je.

Acha co myslicie o tym dziecięcym keczupie "Pudliszek",bo Kubusiowi strasznie zasmakował i mu kupiłam do kiełbaski?

Rosmerta i jak tam po jajeczku?
Rozalka,sporo Kubus zjada.Konrad skubie wszystkiego po trochu.Co do ketchupu,to my uzywamy Hellmansa i Kondzio tez go nieraz je:tak:.

no to u nas Emilka bez mleka jest wiec z rana 7-8:00 zlaeży jak wstanie gryza chleba zrobi , później około 10:00 zje jogurt lub z 2 monte i do tego czasem mleczna kanapka lub coś w tym stylu dostaje codziennie od babci jak idzie z nią na zakupy , obiad około 13:00czasem ładnie zje czasem wcale, 15:00podwieczorek jabłko lub jakiś owoc lub deserek ze słoiczka , później o 17:00 czasem je obiad z dziadkiem czasem nie chce to zje np banana o 19:00 kolacja np parówka z chlebem którego nie zje lub jajecznica :rofl2: i czasem R jej wciska słodkie wiec efektem jest to nie jedzenie no obiadu :baffled:

oj ten ketchup to my juz od dosc dawna jemy jakies pol roku ja go tez lubie choc ostatnio szymkowi sie przejadl i nie chce nic do kielbaskiu nas z jedzeniem moge powiedziec nie jest zle aby nie zapeszyc oczywiscie.mleka nie pije rano sniadanie ok8:30:jajecznica lub kanapka ale zawsze musi byc cos na niej mokrego.dodatek do sera lub wedliny czy ryby typu pomidor ogórekbułka podłużna z serem cześciej zje z niej ser ale czasem nawt trochę i buły zjedanoneksoczek leon- bo z lwem to szansa ze wypijekinder jajo - to nasza codzienna zabawa szukanie jaja po domu-ok 5 śmiejżelków jogurtowychobiad ok 16 zupa gęsta lub drugie danie to co mybobovity kubeczek z owocem2 chipsy obowiązkowo tylko od tatykawałek ogóra w rękękolacja:ok 19:30 jajecznica, parówka 2 szt, kiełbaska 1szt zależy ale bez chleba do picia zawsze pod ręką woda bez gazu a do posiłków herbatkaw sumie nie wiem ile jajek w tygodniu moze chłopiec zjeśc.

Ostatnia edycja:
Acha co myslicie o tym dziecięcym keczupie "Pudliszek",bo Kubusiowi strasznie zasmakował i mu kupiłam do kiełbaski?
Ja nie znam tego ketchupu, bo go tu nie spotkałam jeszcze w polskim sklepie:-p Zresztą Victor na ketchup, musztardę itp. mówi "be" i wcale nie przepada za nim:no: Nie idzie mu i już:sorry2: Z drugiej strony to nic złego, bo nie traci za wiele:rofl2:

Co do posiłków to u nas wygląda to tak:

- ok. 9:00 śniadanie (jajecznica z szynką i cebulką + chlebek; tosty z serkiem topionym lub żółtym serem; kanapki z pastą z tuńczyka i kukurydzą lub pastą jajeczną; kanapki z pieczonym pasztetem i ogórkiem kiszonym; serek wiejski ze szczypiorkiem + chlebek; kiełbaski + chlebek, kanapki z wędliną) do tego herbatka z cytrynką
- w międzyczasie wcina chrupki kółeczka cheerios wielozbożowe lub jakieś inne, czasem dostanie jakieś dwie, trzy krówki (ostatnio jest ich ogromnym wielbicielem), pije wodę lub soki
- ok. 12 jakiś serek, banan itp. lub zupa jeśli są dwa dania tego dnia
- ok. 15 obiad
- potem znowu podjada swoje zapasy przegryzek z miseczki i pije soczki,
- ok. 20 kolacja (chrupki z mlekiem; kaszka; ryżyk na mleku z owocami lub dżemem; lane ciasto na mleku; tosty z dżemem)

A i muszę dodać, że u nas od jakiego czasu Victor zajada się masłem. Lubi mieć grubo posmarowany chleb, a czasem nawet potrafi mi ugryźć kostkę masła:szok: Chyba serio potrzebuje tłuszczów w diecie;-)

Ostatnia edycja:
ja raz oglądałam program gdzie mówili że ketchup jest bardziej wartościowy niż same pomidory :blink:

Emilka wcina każdy bez konserwantów ten Pudliszek też miała :tak:

reklama
Masz rację Gosia :tak: Tak jak musztarda rzeczywiście jest niezdrowa, to ketchup jest zdrowy jak najbardziej, oczywiście ten bez konserwantów. Pudliszki ten dla dzieci jest ok. W ketchupie jest likopen, który likwiduje wolne rodniki, czytałam, że należy go dzieciom jak najbardziej podawać. Oliwka lubi ketchup do kiełbaski :tak: A regularne spożywanie ketchupu obniża poziom tego niedobrego cholesterolu.

Co do posiłków, to Oli oprócz mleka wieczorem i rano (2x po 180 ml) zjada koło 10 śniadanie (do wyboru: jajko, szynka, parówka, ser, prawie do każdego posiłku pomidor, bo strasznie lubi, do tego kawałek chleba lub bułki, albo i nie - zależy od nastoju), potem koło 12-13 jogurt, najchętniej biszkoptowy - ten lubi najbardziej, czasem chrupki do tego, ok 15-16 obiad - ten co my jemy, potem ok 19 kolacja.
Zapomniałam napisać, że codziennie jest jakiś owoc - po przejedzeniu bananami teraz na topie są pomarańcze, mandarynki i jabłka.

Ostatnia edycja:
Do góry