reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

my tez od dawna jemy ketchup pudliszki:tak:

8.oo mleko z ovomaltiną i kleikiem ryzowym
9.30 troszke buleczki z nutella, pasztetem, szynką, sałatka lodową, ogorek kiszony obowiazkowo, czasem zje tosta z serkiem zołtym lub jarzynowa sałatka
13.oo jaks serek (biszkoptowy najchetniej) jabłuszko tak troszke oraz_kiwi
15.oo obiad teraz zupki jarzynowe, ogorkowe, kotlet, frytki, klusseczki, pierogi z mięsem czy ryba

19.oo mleko z kleikiem ryz.

czasami o 20 jeszcze jakas paroweczka kiełbaska na goraco, toscik lub sałatka

mycie zebow i do spania:tak:

1

reklama
u Hubka po jajku przepiórczym wydawało mi się, że troszke mu sie skóra pogorszyła, musze znowu mu podać, ale w miedzy czasie dosatł nowy lek i musiałm przerwac eksperymenty...

Hubka jedzonko wygląda tak:
po przebudzeniu 250ml kawy zbozowej z miodem
ok 8-8.30 sniadanko - owsianka
10 kanapeczki z miodem i imbirem lub z pasztecikiem własnej roboty, albo kluseczki z miodkiem, lub naleśnik
12 zupa gesta
15 drugie danie: mięsko ziemniaki lub kluski + warzywko jakies gotowane
17 kanapeczki, naleśnik, placki ziemniaczane
19 kolacja - owsianka, kaszka
w miedzy czasie do picia herbatka

u nas niestety ketchupu Hubek nie próbował jeszcze, jak zajada frytki na przyklad to tylko posolone, a kiełbasek tak nie je:-(

U nas to jedzenie wygląda tak:
- 8:00 rano po przebudzeniu mleko z danonkiem albo kaszką
- 10:00 sniadanie: jajecznica z pomidorkiem, troszkę bułeczki, albo kiełbaska, a w weekendy robię jej placuszki z danonkiem i jabłkami albo bananami
- później jakaś przegryzka (owoce, herbatniki) choć ostatnio ograniczamy bo nie chce potem jeść obiadu
- o 15:30 gęsta zupka
- około 17:30 drugie danie ze mną
- 20:00 mleko z połową słoiczka owocowego

A i muszę dodać, że u nas od jakiego czasu Victor zajada się masłem. Lubi mieć grubo posmarowany chleb, a czasem nawet potrafi mi ugryźć kostkę masła:szok: Chyba serio potrzebuje tłuszczów w diecie;-)

Wolfia, u nas to samo :tak::tak::tak: Milena czasami sciaga wszystko z kanapki i zlizuje samo maslo. A przedwczoraj to wyjadala maslo z maselniczki. Az sie wystraszylam ze ja zemdli. No i oczywiscie kupujemy maslo niesolone

U nas jedzenie wyglada tak.
okolo 9 sniadanie - parowka, lub kanapka, lub 250 g jogurt, lub kaszka
12-13 - zupka, lub ziemniaki z surowka i rybka albo miesem
pozniej jakis banan, paluszki czasami kinder niespodzianka (ostatnio czesciej niz czasami :baffled:)
16 -17 - cos co Milena chce czasami nalesnik, czasami kanapka
19 - kolacja - kaszka z owocami, czaasami parowka, lub kanapki

Ogolnie ostatnio nie mam weny do pichcenia, a Milena zrobila sie dosc wybredna.

Emilka tez lubi masło podjadać :tak:

a ostatnio zrobiłam osełkę z czosnkiem na kanapki :tak:

Mniam,też lubimy z Kubulą(i z ziołami):tak:

Dobre pomysly, tez musimy sprobowac.

Wolfia, ten ketchup Pudliszki dla dzieci, ja ostatnio kupilam w Polonezie u nas w miescie. Mysle ze w Polonezach w Dublinie tez bylby (to tak na wszelki wypadek jakby Victor polubil ketchup):-).

reklama
Emilka tez lubi masło podjadać :tak:

a ostatnio zrobiłam osełkę z czosnkiem na kanapki :tak:
Jenni tez lubi maslo wylizywac z kanapek:tak:

Mniam,też lubimy z Kubulą(i z ziołami):tak:
Ja tez uwielbiam z ziolami

A Jenni od pewnwgo czasu przychodzi do mnie i prosi o cytryne abym jej wyciskala prosto do buzi:tak: jak tylko to pisze to mi sie slina zbiera:-D

Do góry