reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

aniulka! u nas ten kaszel wygladal dokladnie tak samo - pojawial sie tylko w "okolicach" spania - wieczorem i nad ranem albo jak spal w dzien ... wienne podobno zatoki - teraz jestesmy po silnym antybiotyku - kaszel zniknal po 3 dniach... zobaczymy czy znikanl na dobre... Jasiek w poniedzialek wraca do przedszkola a jak dlugo tam pochodzi...zobaczymy...

reklama
Witam Opolanki ;-)

Tak długe trzymałam, az mnie choróbsko dopadło :-(, kicham prycham, antybiotyki szamie, aby szybko przeszło ... co gorsza od wczoraj Kubus juz tez ma ten brzydki kaszel co ja i kicha :-(. Jemy juz normalnie, gorączka Małego nie meczy, to jedyne plusy :tak:

miłego dnia :-)

Miałam sie zapytac juz od kilku dni i ciagle zapominam :zawstydzona/y:

Dziewczyny znacie ten sławny komis dziecięcy na zwm'ie (chyba na starym zwm'ie:zawstydzona/y:), fajne sa tam rzeczy, dobrze płaca jak się cos oddaje, czy płaca dopiero jak ktos kupi rzecz? wiecie moze?

Marcik! o komisie slyszalam ale nigdy tam nie bylam... pochwal sie co chcesz sprzedac - moze bede potrzebowala? ;-)

A to chyba gdzies koło ciebie jest Rubi ;-)
Ja na razie tylko hustawke, gondole i fotelik do auta ten 0-13kg ... moze jutro sie za to zabiore i wystawie na allegro (ja juz wystawiam 2 tyg :-p) ... bo ja zanim do tego komisu trafie to pol roku minie :-D

Ciuchów mam bardzo bardzo duzo po Kubuniu juz pełne dwa kartony, duzo rzeczy niedostepnych w tym kraju i sie zastanawiam czy to ruszac w ogole czy szkoda i trzymac, jak myslicie?:confused:

Reszte rzeczy jeszcze uzywamy w sumie dopiero co sie urodził ten mój Mały ;-)

ale mysle, ze nastepne chyba to beda mata i karuzelka (mamy extra fajna, tak sie trafiła i ja Mały kochał juz od 2 tyg zycia :tak:). Ja sie nie znam co sie po czym "przeterminowuje", co dziewczyny??

Marcik - podobno zeby nie zaciazyc zbyt wczesnie to sie trzyma wszystko po dziecku ile wlezie...niby przesady ale jak poszlam do pracy na umowe o zastepstwo to mi kolezanki krakaly ze i ja zajde w ciaze bo zastepuje ciezarowke... no i stalo sie ;-)
teraz oddalam kojec i laktator i... znow ciaza wiec moze cos w tym jest ;-)

Rubi j cie prosze ty mnie tak nawet nie strasz :szok: mi narazie Kubus w zupełnosci wystarczy :tak: a po co mi te rzeczy, lepiej sprzedac dla innych malców ;-)

a laktator tez mam niepotrzebny, myslałam ze to takie "jednorazowe" bardziej ;-)

Witajcie Opolanki:-)
My póki co zdrowi, ale Grześ to w zasadzie dalej nie wychodzi (pogoda cos nam nie dopisuje na spacery:sorry:) -jedynie w weekend byliśmy u dziadków:tak::sorry: Ale Grzesiowi bardzo brakuje spacerków -ostatnio nawet sam próbował się ubierać i chciał iść. Jak mu powiedziałam, że nic z tego, bo śnieg pada, to zrobił tak smutną minę, że serce mi się kraje do tej pory jak sobie przypomnę:sorry:
Marcik ja ten komis znam, byłam kilka razy tam, ale tylko z drugiej strony -kupiłam kilka tam rzeczy:sorry: Więc nie pomogę Ci w tej sprawie.:sorry:
Ja rzeczy po Maćku trzymałam, bo chcieliśmy drugie dziecko w niedługim czasie.:tak: Dopiero teraz zaczynam się pozbywać:tak::-) Jakbyście coś chciały, czegoś Wam brakowało, dajcie znać, poszukam.;-):tak::-D

My wczoraj mielismy akcje ksztuszenia sie wieczorem po kąpieli, normalnie oddech Mały tracił :szok:... nienawidze tej flegmy, zatyka dziecko dokumentnie :-(. Dzisiaj podwajamy oklepywanie. Niby nie ma kataru, ledwo co kaszle ale brzydko i jak sie okazuje flegmy było strasznie duzo. Cały dom zapluty, ja i Mały ... dobrze, ze sie udało to wszystko z niego wytrzasc, tak sie zmaczył, ze usnał przy przebieraniu:-(

Asiulinka a gdzie dokładnie jest ten komis? Fajne rzeczy tam maja?

Mi narazie brakuje: fotelika do auta (ale to nowy kupujemy) i ubranek do chrztu w rozmiarze 86 :-p. Na lato bede szukac takiego malusienkiego rowerka ;-) A teraz szukam pianinka dla Małego jakiegos fajnego ... Asiulinka maz moze cos z tego?

reklama
anik? zamiast pisac ze jest na twoim mleku to napisz co jadlas ;-) mala ma jakas wysypke gdzies? poogladaj ja dokladnie ;-)

wysypki nie ma - żielone kupki mineły na 2-3 dni idziś znów się pojawiły - nie jeadłam nic szczególnego ale podałam małej herbatkę na uspokojenie hippa może to po niej?
Wttedy też jej dałam tę herbatkę i zielone ciągnące kupki pojawiły się na drugi dzień :dry:
ojjj dziewczyny ale się rozleniwiłam na tym maicerzyńskim na samą myśl o powrocie do pracy to aż mnie ciary przechodzą :baffled::baffled::baffled:
nic mi się nie chce a ta pogoda mnie już dobija :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nawet na porządny spacer nie można wyjść eeehhhh:baffled:

Do góry