reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dzagud nie mogę uwierzyć :szok::szok::szok: To jakaś paranoja... Ręce opadają...
A decyduje wyłącznie kolejność zgłoszeń, czy jeszcze coś? No i pewnie pierwszeństwo mają dzieci kontynuujące?
Ja pierdziu, no cholery można dostać, jak to państwo nam pomaga :baffled:
A teściowej już się wszystko w dupie poprzewracało! :wściekła/y: Powinna siedzieć i się cieszyć, że jej cokolwiek płacicie, bo inaczej żyłaby o suchym pysku :wściekła/y:Już ja widzę tę jej pracę! :wściekła/y:
Współczuję...
No i kciuki, żeby Madzia dostała się do żłobka! :tak:

Ja nie mam siły... Dzieciaki poczuły wiosnę i energii mają aż za dużo :szok: Małgosia spała dziś tylko 2 razy (w tym 1 na spacerze), a teraz właśnie po 25 min. świergoli w łóżeczku :eek: Kuźwa, ja już nie mam tyle siły! Już nie te latka, kręgosłup nasuwa, w łokciu coś strzeliło i napieprza, kolano również - jak ja mam za nimi nadążyć? :szok:
Czekam na odczuwalny dla mnie powiew wiosny, trochę mnie doładuje...

reklama
Hej, hej!!!

No nareszcie wiosna :-) Jacek się spóźnia ze szkoł :nerd: pewnie o plac zabaw zachaczył :-D:baffled:

Dzagud jeśli cię to pocieszy, to przynajmniej macie za czym w kolejce stać, bo u nas na przykład wogóle żłobka nie ma :baffled::crazy:

Z tego co wiem - co zresztą jest na stronie internetowej żłobka - decyduje kolejność zgłoszeń. Choć pewnie jeśli któreś z rodziców nie pracuje, to raczej nie ma szans - na wniosku jest miejsce do wypisania adresu pracy rodziców, do tego potrzebne są stemple zakładu pracy i podpis jakiegoś dyrektora potwierdzający zatrudnienie. Kiedyś podobno brali pod uwagę zarobki i ci co mieli najmniej mieli największe szanse - no wtedy byśmy odpadli na bank (z takimi kokosami!;-)), ale na szczęście na wniosku nie żądają takiej informacji. Jak Wam pisałam mój kolega rok temu składał i był 14ty na liście i dostał się bez problemu. No my jesteśmy 19ci na liście, przy czym do grupy 2giej Tomek jest jako szósty. A dzieci "przedłużające" pobyt w żłobku są przenoszone automatycznie bez stania, więc są jakby poza kastingiem.;-)Te 50 miejsc to na nowe dzieci - podejrzewam że najwięcej - ok. 20 miejsc jest na najmłodsze, bo przecież ta grupa zwalnia się całkowicie, na grupę 2gą jest 18 i pewnie ze 12 na 3cią. Więc mam wielkie nadzieje.
A żłobek żaden full wypas, normalny, państwowy. Tyle że tani i z tego co mówił mi ten kolega o niebo lepszy od prywatnego do którego swojego Synka woził przez ponad pół roku. Tamten był w miarę tani (500 zł wpisowe i 750 zł za miesiąc), i niedaleko nas, ale z tego co Zbyszek mówił opieka okropna. Jego Syn jest alergikiem i było podane czego nie może, a zawsze to dostawał i wracał wysypany. Poza tym tam zostawał za każdym razem z wielkim płaczem, teraz chodzi chętnie.
Dopiero co gadałam z Tomkiem, podobno chętnych na liście jest już 80 osób (na 50 miejsc). I podobno ktoś wezwał telewizję żeby pokazała co się dzieje. Tak że oglądajcie dziś wiadomości - jak mi Tomek powie jaką stację przysłali, to dam znać.;-)Może będziecie mieli okazję obejrzeć mojego Małża.:-D

Do tego moja wspaniała Teściowa jeszcze nie wróciła ze spotkania:wściekła/y::angry:, a wyszła przed 11tą. Nie mam możliwości iść zmienić Tomka:wściekła/y:, nie mogę wyjść do sklepu po zakupy i zjadamy właśnie resztki na obiad, a ja na 17tą muszę iść na zebranie do Weroniki szkoły. Teściowa nie ma telefonu i nie mogę się z Nią skontaktować gdzie jest. W rezultacie zadzwoniłam do siostry żeby przyjechała zostać z dziewczynami, bo przecież ich na zebranie nie wezmę, tym bardziej że Weronika nie powinna wychodzić.:-(Kurwica mnie trzaska, głupia baba nie mogła przełożyć tego spotkania na następny dzień, tak jakby jej ten telemarketing miał uciec, bo to taka intratna robota. Mam ochotę jej przypieprzyć w łeb normalnie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Dzagud, ręce mi opadły na Twoje wieści:szok:, ale kciuki jakoś pozbierałam i zaciskam z całych sił, żeby się udało. Nic więcej Ci nie mogę pomóc.:-( Ale Ci się dzień trafił...
Daj znać jaka stacja, pooglądamy sobie Tomka ;-)

No, Teściowa wróciła (z komentarzem z telemarketingu pt. "oddzwonimy";-)). A ja się zbieram powoli na zebranie. Potem jeszcze pójdę do Tomka zanieść mu bluzę i coś do żarcia.
Jak chcecie, to zajrzyjcie na zamknięty - załączyłam występ Weroniki.:-)

Witam
Nareszcie wiosna ,ja zabiegana-:wściekła/y: nie mam czasu kompletnie na nic
Pozdro dla Wszystkich
Szopka w dwupaku??

Dzagud ale masz dzień dzisiaj:szok:. No współczuję tylko i trzymam kciuki żeby jednak to stanie w kolejce było pozytywne w skutkach.

Gośka co Ci tak czas zabiera? jednak własny biznes;-)​

No kobitki, jak macie TVN Warszawa, to możecie sobie oglądać reportaż z naszego żłobka o 21,30. Chyba już wszystkie stacje i gazety były.:-D Na pewno jutro będą zdjęcia w gazetach, nawet nie wiem czy nas nie złapali, bo zawiozłam żarcie Tomkowi i akurat jak on siedział na czyimś krześle i szamał a ja stałam nad Nim i opowiadałam o zebraniu w szkole stanął jakiś dziad i zdjęcie nam prawie prosto w zęby pstryknął.:-D Jaja są jak diabli. Jak byłam godzinę temu to na liście było 123 osoby. A miejsc jest dokładnie tyle jak wywnioskowałam.:-D

Dzagud może w TVN24 pokażą, bo Warszawy nie mam:no:
A tesciowa jak, zajmie się Madzią zanim podejmie pracę telemarketerki?;-)

Chciałam Was zapytać o rowerki na wiosnę dla dzieciaków. Jakie macie i co polecacie. Zu w ubiegłym roku dostała taki różowy cukierkowy i wstydzę się z nim wychodzić:zawstydzona/y: Poza tym wolałabym coś solidniejszego. Moze HAUCK? Znacie?​

reklama
Hmmm, raczej nie sądzę aby to była AŻ tak ważna informacja że w TVN24 by pokazywali,:-D ale na normalnych wiadomościach to może tak. Poza tym na pewno będą zdjęcia w Superexpresie i podobno w Rzeczpospolitej. Nie wiem czy to jest ogólnopolskie czy regionalne też. Bo w Gazecie pewnie też będzie, ale w dodatku Stołeczna zapewne więc poza Warszawkę nie wyjdzie.

A rowerka takiego nie znam. My mamy ten taki na 3 kółkach i do prowadzenia, ale my mamy żółto-pomarańczowy, więc się nie wstydzimy.:-p:-D

Do góry