reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Witam sie i ja choc prawie nie spałam dzis udało mi sie zasnąc dosłownie nad ranem.Krzyże zaczynaja mnie bolec nie wspomne juz o pachwinie to mnie wykonczy .
Nie dało sie spac co wydawało mi sie ze juz zasypiam to koszmary ......a pogoda piekna słoneczko od rana świeci.Ja dzis ide do mojego dziadzia w odwiedzinki juz dzwonił do mnie bo tydzien mnie nie widział stesknił sie bardzo.....a przyzwyczajony był ze praktycznie kazdego dnia jest sie u niego nie zeby potrzebował pomocy bo mino 83 lat jest samodzielny mało tego gotuje najlepiej u nas w rodzinie( nawet na moje wesele za kucharza robił ) i nie mieszka sam tylko z kuzynka 2 lata starsza ode mnie no ale to ja jestem ta ukochana wnuczka wiec przespacerujemy sie dzis do niego.

Miłego dnia kobitki :-)

reklama
Witam :) ja dziś pospałam sobie dłużej :-) wybrałam godzinkę i zaczęłam pracę o 8 :-D Godzinka dodatkowa spania rano jest cudowna, od razu człowiekowi lepiej :-D:-D a dziś dużo nauki mam więc akurat :)

Tau wiesz ze już zaczęłyśmy 8 miesiąc !!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

gratulacje !!!! pierwsze kandydatki na porodówkę :-D ja będę musiała poczekać jeszcze 2 tygosnie jak wy już będziecie mieć swoje maleństwa !

A co do ruchu to powiem tylko tyle, ze wczoraj to juz myslalam ze do domu nie dojde tak mnie pachwiny bolaly :-(. Nie mowiac juz o tym ze wieczorem mialam problem z polozeniem sie, w nocy z obracaniem, a rano ze wstaniem z lozka :baffled:. Ale juz jest lepiej! Cos czuje, ze zbyt duzo ruchu na swiezym powietrzu to mi akurat nie sluzy :-(.

Strasznie :szok: mam nadzieję, że szybciutko Ci to przejdzie !!!! ja na szczęście od początku nie odczuwam żadnych negatywnych dolegliwości związamych z ciążą :-) tzn. teraz czuję, że mi się stawy "luzują" ale to takie śmieszne odczucie jak się przeręcam z boku na bok - mało dokuczliwe - raczej zabawne - jakbym kontrli w stawach nia miała :-D:-D

Pierwsza !!!:-D

Do krtani dolaczyl jeszcze gardło :crazy: Boli kurczę jak diabli dlatego tez tak wczesnie tutaj jestem. Spac nie mogłam i wstalam o 6.00. Teraz bede chodziła jak jakies zombi bo kladlam sie ok 2.00 :baffled:

Wiecie co ? Stwierdzilam rano, że czuję sie jak pyza :eek:Obrączki juz na palec załozyc nie mogę, nogi jak kołki ( ale nie spuchniete jeszcze ), nalana twarz ... matko jak ja wygladam :szok: A na wadze, ku mojemu przerażeniu zobaczyłam rano 72 kg ! Pewnie dobije do 80 jak tak dalej pojdzie ! Ryczeć mi ie chce dosłownie jak sobie pomyslę jak będę wygladała po porodzie, bo tak naprawdę dopiero wtedy zobaczy sie jak zmienila sie fogura. W pierwszej ciązy wydawało mi sie, że nie jest źle, a po porodzie wałki sie pokazały na bokach i tak juz zostało. Jak mój mąz sobie kochanki nie znajdzie to sama mu chyba poszukam ;-):baffled:

hmmm z tego co pamiętam z wątku "rośniemy" to ja przybrałam dużo więcej :-D w pracy mówią na mnie pieszczotliwie "baryłeczka", ale obrączkę i pierścionek jeszcze noszę :-) Dużo zdrówka życzę :)

i dużo słonka dla wszystkich czerwcóweczek :)

No to w koncu i ja sie witam:-D Piekna pogoda w Olsztynie a ja musze w domu siedziec:wściekła/y:...no ale juz czuje sie lepiej wiec pewnie jutro pojde juz sobie na spacerek:-)

Pierwsza !!!:-D

Żelazko wygrał ktos inny, przegapilam zakończenie aukcji bo poszlam do kibelka :wściekła/y:Jestem 10 zł w plecy przez to :baffled:

Do krtani dolaczyl jeszcze gardło :crazy: Boli kurczę jak diabli dlatego tez tak wczesnie tutaj jestem. Spac nie mogłam i wstalam o 6.00. Teraz bede chodziła jak jakies zombi bo kladlam sie ok 2.00 :baffled:

Wiecie co ? Stwierdzilam rano, że czuję sie jak pyza :eek:Obrączki juz na palec załozyc nie mogę, nogi jak kołki ( ale nie spuchniete jeszcze ), nalana twarz ... matko jak ja wygladam :szok: A na wadze, ku mojemu przerażeniu zobaczyłam rano 72 kg ! Pewnie dobije do 80 jak tak dalej pojdzie ! Ryczeć mi ie chce dosłownie jak sobie pomyslę jak będę wygladała po porodzie, bo tak naprawdę dopiero wtedy zobaczy sie jak zmienila sie fogura. W pierwszej ciązy wydawało mi sie, że nie jest źle, a po porodzie wałki sie pokazały na bokach i tak juz zostało. Jak mój mąz sobie kochanki nie znajdzie to sama mu chyba poszukam ;-):baffled:

Słonecznego dnia zyczę i duuuuuuuuuuuuuużo optymizmu :-)

Tricolor a czy ty bylas u lekarza? Bo skoro infekcja Ci sie rozwija to nie jest dobrze. No i wspolczuje nieprzespanej nocy, ja na szczescie nie narzekam, dzisiaj spalam jak zabita:-) Zreszta ja w ogole zadnych ciazowych dolegliwosci nie odczuwam....nic mnie nie boli, dzidzia daje w nocy spac, nie puchne.....mam nadzieje ze mimo wszystko niczego zlego to nie oznacza (czasami juz sie martwie ze to nie jest normalne moze)....hmmm.
No ale mam nadzieje ze wszystko jednak gra....
Milego dnia Mamuski, zmykam na sniadanko:-)

No to ja kolejna :)

u mnie dzis piekne słoneczko pogoda nietypowa jak na anglie wiec wezme sie za porzadek na ogrodzie Jutro ostatni egzamin wrrr

Tricolor nie marudz pomimo ze nie przytylam to i tak mi ciezko wygladam masakrycznie moj M wola na mnie wieloryb obraczki nie nosze o kurcze od pol roku palce mam jak parówki nog juz nie zlącze bo brzuch przeszkadza łóżko skrzypi wiec nie jestes sama pociesz sie tym samym co ja juz niedługo bedziemy walczyc z tym co zostanie i najprzyjemniejsze bedziemy tulic nasze maluszki :D

Tricolor a czy ty bylas u lekarza? Bo skoro infekcja Ci sie rozwija to nie jest dobrze.

Byłam we wtorek u laryngologa.

No to ja kolejna :)Jutro ostatni egzamin wrrr
Tricolor nie marudz pomimo ze nie przytylam to i tak mi ciezko wygladam masakrycznie moj M wola na mnie wieloryb obraczki nie nosze o kurcze od pol roku palce mam jak parówki nog juz nie zlącze bo brzuch przeszkadza łóżko skrzypi wiec nie jestes sama pociesz sie tym samym co ja juz niedługo bedziemy walczyc z tym co zostanie i najprzyjemniejsze bedziemy tulic nasze maluszki :D

Powodzenia jutro w takim razie :-) Czerwcówki trzymaja kciuki, zdasz :-D

Wiem, że w tej niedoli sama nie jestem i całe szczęście bo inaczej bym sie zalamała ;-) Byle kurcze do czerwca :tak::-D

No to i ja wpadam sie przywitać w ten piękny słoneczny dzień i lecę do pracy podpisać umowę :-D a już się bałam że mnie zwolnią w czerwcu :D

Witajcie

piękny dzisiaj mamy..
jak słońce zaświeciło to zobaczyłam, ze przez moje okna mało widac :baffled: pasowałoby umyc, ale chyba zagonie męża, a może zmienić zasłonki na jakieś ciemniejsze ,hi hi hi:tak:

no dobra znikam, obgarnę trochę dzisiaj, zeby chociaż podloge bylo widac:laugh2:
obiad z głowy bo mama przywiozła pierogi :-)

miłego dzionka

Ostatnia edycja:
Dzien Dobry sloneczka
384.gif

A co to za narzekania od rana..???
Stanowczo zabraniam. Dziewczeta jestesmy w 7 czy nawet niektore juz w 8 mc ciazy i nie bedziemy wygladac jak anorektyczne modelki. A jako ze czerwcowki maja szczescie i bede rodzic u progu lata to zrzucanie ewentualnej nadwagi bedzie nadzwyczaj latwe. Prawda?? I niech tylko ktos sprobuje sie ze mna nie zgodzic ...;-):-p:-p:-p

Byłam we wtorek u laryngologa.

Hmmm to moze powinnas pojsc jeszcze raz do lekarza np. rodzinnego, niech Cie osluchaja zeby na pluca Ci nie zeszlo. 3maj sie cieplo, mam nadzieje ze juz bedzie coraz lepiej:tak:

No to i ja wpadam sie przywitać w ten piękny słoneczny dzień i lecę do pracy podpisać umowę :-D a już się bałam że mnie zwolnią w czerwcu :D
Super wiadomosc....od razu wiosna w sercu, nie:-D

Witajcie piękny dzisiaj mamy..
jak słońce zaświeciło to zobaczyłam, ze przez moje okna mało widac :baffled: pasowałoby umyc, ale chyba zagonie męża, a może zmienić zasłonki na jakieś ciemniejsze ,hi hi hi:tak:

Hmmm to moze i do mnie zalecial??? :-DBo u mnie tez swiata nie widac przez okna a ja sie za nie nie wezme przez to chorobsko co mnie dopadlo:wściekła/y: Zreszta gdyby mama sie dowiedziala ze okna myje w ciazy to by mnie chyba zlinczowala:-D

reklama
Do góry