Carmi
Czerwcowa mama 2009
A co to za znieczulonko? czy to to w kręgosłupek?
tak
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A co to za znieczulonko? czy to to w kręgosłupek?
a boli? i co po takim znieczulonku nic niczuje sie czy co?
Nanya wspolczuje przezyc.Nie wiem, czy są jakieś odczucia przy skracającej się szyjce. Ja po prostu dostałam takich skurczy, jak na początku rodzenia Mikołaja - brzuch twardniał jak skała z jednoczesnym ostrym, ciągnącym bólem podbrzusza i pobolewaniem krzyża. Nie były to skurcze regularne, ale dosyć częste, w odstępach 5-20 min, więc szybko pojechałam do szpitala i tam mi powiedzieli, że szyjka skrócona i ujście otwarte i podali lek hamujący skurcze. Przeszły niemal od razu.
W ogóle nie badają cię ginekologicznie?? To jak poznają, czy wszystko masz tam pozamykane i czy np. szyjka ci się właśnie nie skraca. Nie rozumiem tego. Bez sensu![]()
Tak to jest na was liczyc ;-).
Nastepnym razem to o nic nie poprosze, bo klepanie zdrowasiek i trzymanie kciukow nic nie pomaga.
Kochaniutkie, moj maz musi byc przy porodzie, czy chce czy nie chce, bo inaczej karze go sprowadzic, w koncu rodze w jego szpitalu, wiec nic go nie ominie
.
andzia, PDA to inaczej znieczulenie rdzeniowe, ktore powoduje, ze miejscowo jest znieczulona dolna partia ciala![]()