reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

reklama
a boli? i co po takim znieczulonku nic niczuje sie czy co?

no ponoc nic nie boli. Ale znajoma, ktora miala takie przy innej operacji mowila, ze sam zastrzyk mocno boli. Ja widzialam strzykawke na zywo oraz ilustracje, z jakas rureczka przy kregoslupie i powiem Ci, ze mnie bardziej nieprzyjemne zabiegi przerazaja niz bol porodowy. I dopoki bede mogla wytrzymac, bede sie starala bez znieczulenia. Ale jak polozne widza, ze sie juz rady z bolu nie daje, to nawet same sie o to pytaja, wiec bedzie czas na podjecie decyzji, ale z gory brac nie chce.

Witam :tak:

U nas piekna pogoda :-D Cale dnie poza domkiem :tak:
A wieczorkiem nie ma sily na kompa ;-)

Jak tam u Was ze skorczami w nozkach ??
U mnie sie zaczynaja pojawiac skorcze wlydkach. Pije plussz magnez i jak narazie pomaga ;-):-)

Dziewczyny jak wyglada stawiajacy sie brzuch ??
Ostatnio duzo o tym slyszalam i czytalam ale nie mialm tak z Sandra i nie umiem sobie tego wypobrazic.

Synus tak sie uklada, ze pcha mi na pecherz non stop i caly czas mam wrazenie, ze chce mi sie siusiu :-) latam co chwile do kibelka i nieraz sie wysiusiam normalnie, a nieraz tylko 2 kropelki a mam wraznie jaby chciao si eniewiadomo jak bardzo ;-)

Co do porodow rodzinnych to ja bardzo sie ciesze,z e byl ze mna moj maz. Sama mysl ze jest przy mnie bliska mi osoba bylo dla mnie czyms bardzo waznym. Moj maz tez bardzo zadowolony, z emogl uczestniczyc w porodzie. Mowi ze narodziny dziecka to niezapomniany widok :-) i niewyobraza sobie, z emogloby go wtedy przy mnie nie byc :tak: Nie wiem jednak jak bedzie tym razem. Bardzo oboje bysmy chcieli byc razem w takim waznnym dniu, ale nie wiadomo co z corcia. I dodam jeszcze, z e wsypialni nic sie nei zmienilo ;-)a moze nawet deczko sie poprawilo :tak:

Nie wiem, czy są jakieś odczucia przy skracającej się szyjce. Ja po prostu dostałam takich skurczy, jak na początku rodzenia Mikołaja - brzuch twardniał jak skała z jednoczesnym ostrym, ciągnącym bólem podbrzusza i pobolewaniem krzyża. Nie były to skurcze regularne, ale dosyć częste, w odstępach 5-20 min, więc szybko pojechałam do szpitala i tam mi powiedzieli, że szyjka skrócona i ujście otwarte i podali lek hamujący skurcze. Przeszły niemal od razu.
W ogóle nie badają cię ginekologicznie?? To jak poznają, czy wszystko masz tam pozamykane i czy np. szyjka ci się właśnie nie skraca. Nie rozumiem tego. Bez sensu :baffled:
Nanya wspolczuje przezyc.
Dobrze, ze juz wszysko jest w porzadku.

Mnie tez wogole nie badaja. Twierdza tutaj, ze to naruszenie prywatnosci :baffled:
Nie mam zadnych problemow, boli, skorczy, ciagnacego brzucha itp moze dlatego nie jestem badana, mysle ze gdyby bylo inaczej to moze bardziej by sie starali. Sama nie wiem. Gdy bylam w PL bylam u ginkii posprawdzala wszystko jest ok. Z sandrusia tez bylo cala ciaze ok wiec sie nie zamartwiam na zapas ;-) Ale fakt jest taki, ze podejscie maja tu dziwne do tych spraw:eek:

Tau i ja trzymam kciuki za mieszkanko :tak:nie to to inne :tak:

agatko slodki psiaczek :tak::-):-):-):-):-)

Ja proponuje LAKI :-) Moj kundelek mial tak na imie i wygladal podobnie jak Wasza psikna;-)

Carmi ja tez takiego znieczulenia nie chce. Prze Sandrze nie potrzebowalam i mam nadzieje, ze teraz tez nie bede potrzebowala ;-)Ale to wszytsko wyjdzie w trzakcie ;-)

A my wrocilismy wlasnie z 3-godzinnego spacerku z parku,moja Viki jeszcze marudzi ze jej malo ale mamusia wykonczona na maxa,dobrze ze mezus niedlugo wraca z pracy

Martusia
,mnie tez dokuczaja skurcze w lydkach szczegolnie w nocy,bede musiala wziasc sie za magnez.Naszpiesio tez ma na imie Laki,tylko on jest rasy malutkiej,ale za to imie do niego pasuje jak ulal.bo taki,rozrabiajacy szczesciaz z niego:-D:-D

Witam się ze wszystkimi cieplutko:-)
Małżonek pojechał do stolicy a ja odkąd otworzyłam oko przed 4 tak nie moge zasnąć:-(więc postanowiłam postukać w klawiaturę
U nas wiosna wiosna aż miło aż się chce żyć!!!
Mam nadzieję, że u Was podobnie

witam i ja rano :)

Tak to jest na was liczyc ;-).
Nastepnym razem to o nic nie poprosze, bo klepanie zdrowasiek i trzymanie kciukow nic nie pomaga :eek:.

strasznie mi przykro że wam mieszkanko przeszło koło nosa przez jakiegoś kolesia nie z tej epoki ! mam nadzieję że szybciutko uda wam się znaleść mieszkankow dużo ładniejsze w lepszej lokalizacji i cenie - obiecuje już dziś zacząć klepać zdrowaśki w tej intencji :-)

a teraz przedstawiam wam nową domowniczke jeszcze bez imienia :)

Przecudo !!!! piękna psinka !!! uwielbiam takie stworzonka!!! zaopatrz się w czerwoną wstążęczkę coby ci jej nie zauroczyli hehehhe później się dla maluszka przyda :-D:-D:-D daj znać jak ją nazwiecie !

Kochaniutkie, moj maz musi byc przy porodzie, czy chce czy nie chce, bo inaczej karze go sprowadzic:tak::-D, w koncu rodze w jego szpitalu, wiec nic go nie ominie:tak::-D.

hehehe terorystka !

ja również nie jestem za zmuszaniem męża ale z drugiej strony ja nie mam wyboru ... to czemu on ma mieć ? hehhhe - zmuszać nie zamierzam ale byłoby strasznie przykro gdyby mnie z tym zostawił samą, tym bardziej że poród moze trwać naście godzin ...

andzia, PDA to inaczej znieczulenie rdzeniowe, ktore powoduje, ze miejscowo jest znieczulona dolna partia ciala:tak:

czy któraś z was rodziła ze znieczuleniem ??? jak to działa ??? nie boli zupełnie czy tylko zmniejsza ból ?? to jest 1 zastrzyk niezależnie od tego jak długo będzie trwał poród ???

reklama
hej dziewczynki,

ja dzisiaj przeprowadzam bunt! nic nie robię ,prosiłam wczoraj męża zeby pozmywał, ale oczywiście biedny nie zdążył. no wiec ja tez tego nie ruszam, nic nie gotuje, dzisiaj palcem nie kiwne, o ..:crazy:
po poludniu ide do kardioloda i ortopedy ciekawe co mi powiedza,mam nadzieje ze ok, wzystko

a i mam pytanie bo wiem ze tu tez ktos mierzy cukier, jaki jest prawidłowy po jedzeniu( mierze godzine po posiułku?)

Do góry