reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

jagna- to mogło sie zdarzyc nawet i przy was, niestety ale dzieci często cos sobie zrobią... u nas jeden guz czy rana zniknie i pojawia się następna:baffled:
ale jak wszystcy mówią "nie pierwszy i nie ostatni raz.."

reklama
jagna- to mogło sie zdarzyc nawet i przy was, niestety ale dzieci często cos sobie zrobią... u nas jeden guz czy rana zniknie i pojawia się następna:baffled:
ale jak wszystcy mówią "nie pierwszy i nie ostatni raz.."
Niunia wiem że przy nas mogło się to też zdarzyć, ale zabroniłam wyciągania małej z wózka, a oni ją wyjęli:wściekła/y: Chodzi o to że mała się uczy chodzić na spacerach i potem mi się drze jak same jesteśmy że chce wyjść z wózka, a ja co mam pilnować wózka czy małej??, no i o zasadę jak czegoś zabraniam to mają się słuchać bo to ja jestem mamą i ja wiem co lepsze. Po co ją puszczali na tak nierównym terenie chyba wiedzą że ona jeszcze nie jest dobrym piechurem.
U nas też ledwo wygoiła zadrapanie na czółku a już odnowa ma rozwalone.

pawimi , nina dziekuje za zyczenia :-)

Wiki juz tez pocharatany, tu na drzewo wlecial tu sie potknol itd :-) dokladnie tak to jest nie pierwszy i nie ostatni :-)
Jagna wydaje mi sie ze twoja mala lepiejchodzi od mojego wikula (bo duuuzo dluzej) a on lata po wszystkich dolach i innych takich, nie przejmuj sie tym, i daj malej latac jak chce.

Ja malego nigdy nie wsadzalam do lozkezcka za kare, bo tak jak estera pisala lozeczko ma byc do spania a nie do karania, malego zamykam w pokoju poprostu samego i zachwile sie uspokaja,
my spacerujemy codzienie, a dzisiaj maly byl z J na spacerze na rowerku a ja zrobilam wielka wycieczke z siostra na rowerku.

Nina nie przejmuj sie siostrzenica ale tak samo jak ty wyszlabym nawet nie przez wrzaski ale przez glupie dogadywanie twojej sis.

witam....widze ze nie tylko ja nie mam zbytnio czasu na pisanie ale i wiekszosc z was dziewczynki :) tak to chyba jest ze zima bardziej siedzimy przed komputerami a wiosna szukamy spedzania kazdej wolnej chwili na sloneczku! Tatatus jedzie 7 maja czyli tuz, tuz....U mnie w pracy nawet sie kreci i to dosc ostro,caly czas jestem gdzies na spotakaniach z klientami a pozniej mam cala mase papierkowej roboty ktorej niestety czesc wole sama zrobic, po swojemu niz siedziec i tlumaczyc sekretarkom....eeech, no ale za to planuje troche odpoczac juz latem jak dzieci beda mialy wakacje. U nas na jeziorze coraz wiecej lodek i statkow przycumowanych,sezon rusza na calego! Zrobilo sie tak zielono i pieknie! Jade dzis do Olivera do szkoly pozniej bo maja prezentacje tzw. timeline czyli na podstawie swoich zdjec z kazdego roku zycia beda pisac prace i opowiadac co waznego sie wtedy wydarzylo w ich zyciu, jest to czesc programu edukacyjnego bardzo kluczowa zreszta na podstawie filozofi marii montessori ze kazde dziecko koncac zerowke konczy pewien etap, podsumowuje samodzielnie stary i wkracza w nowy....

Ostatnia edycja:
Witajcie.Też mam ostatnio mało czasu na siedzenie przy kompie bo dużo czasu spędzam w pracy.A potem wiadomo chcę spędzić trochę czasu z małym no i jeszcze obowiązki domowe.Moje dziecko miało dziś dłuuuuuuuuuugą pieszą wycieczkę do parku z tatą i jak zasnął po 15 to nadal śpi.Aż się boję co będzie wieczorem.Pewnie prędko nie pójdzie spać.

reklama
Hej!!!
Wątek nie umiera, tylko nam czasu brak bo dzieci chcą na dwór:-D:-D. Zresztą my też ja jeszcze nigdy o tej porze roku nie byłam tak opalona:rofl2:
Dzisiaj jadę na zakupy po obiedzie i przywiozę dziewczynę brata na weekend. Będzie wesoło i odpocznę troszkę od małej, bo przepada za ciocią;-)
Uciekam obiadek gotować i na spacerek, przed drzemką.

Do góry