reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Co do tego badania HBS to jestem ciekawa czy mi zleci, bo morfologie i mocz miałam tylko 4 razy badana i 2 razy cukier (na czczo i po obciazeniu glukoza).
A swoja droga czy wy tez macie takie napady ze czasami dostajecie dusznosci, serce wam kołacze, nagła dylerka rak i takie uczucie wenatrz wkurzenia i niespokojnosci? Mnie to dopada o roznych porach dnia i nocy i nie mam pojecia co to moze byc.

reklama
Ja mam wizytę dopiero w przyszłym tygodniu w środę, może zdejmie mi w końcu ten krążek i da mi jeszcze jakieś skierowania i już będzie koniec:baffled:

Mnie czasami dopada takie silne koatanie serca, drżenie rak, niepokuj, ale lekarz nic na to nie mówil. Możliwe, że nie zaniepokoiło go to dlatego, że biore Fenoterol,a ten lek ma takie wlasnie skutki uboczne :-)

irka252 nie martw sie, ja tez mam tak.
Takie uczucie niepokoju jakbym miała na golasa isc po zatloczonym miescie.
I ciezko tez mi sie oddycha. Lekarz powiedzial ze to normalna sprawa.

A jak juz sie w nocy obudze to minimum 2 godziny krecenia sie. Na noc zaparzam sobie melisy, aby sie lepiej spalo, troszke pomaga:sorry2::sorry2::sorry2:

Ja od kilku dni tez sie budze po nocach i nie moge spac. Mam jakis taki niepokój w sobie ze predzej urodze i mam wrazenie ze sacza mi sie wody, a moj lekarz nic na to powiedzial ze rozwarcia nie to jest wszystko, ale co ma rozwarcie do wod??? Moja mama miala cc ze mna i siostra bo wody jej odeszly skurcze miala a rozwarcia nie, a on nie chce tego sluchac, i mam sie nie denerwowac. Co o tym sadzicie, mam pojsc do innego lekarza czy co???

Minutka jeśli Cię to uspokoi, to idź skonsultować swoje obawy z innym ginem. W końcu spokojna mamusia, to szczęśliwy i spokojny maluszek:tak: A czy mówiłaś swojemu lekarzowi, jak wyglądały porody Twojej Mamy? I co on na to?

A ona na to ze kazdy porod jest inny. W ogole zaczal mnie wkurzac na sam koniec ciazy moj lekarz nie chce mi dac skierowania na USG bo stwiedzil ze wszysko jest Ok to po co mi USG, a ja chcialabym chociaz wiedziec jak dzidzia lezy, a on ze nie trzeba juz robic i sie uparl osiol jeden chyba przejde sie prywatnie bo inaczej to sie moge przypadkiem nie doprosic ;-/ ahh... ta Polska

Ja po wizycie- nie zapowiada się na wcześniejsze rozwiązanie- tylko ja nadal sobie to wmawiam. Nastepna wizyta 30 maj- będzie robione wtedy USG.
Hbs- miałam niedawno robione.
Teraz morfologia,mocz, układ krzepnięcia. Co do KTG to lekarz zlecił na początku czerwca.
U nas wszystko w porządku- tylko żelazo muszę dalej brać i zwiększyć dawkę,bo nadal słabe mam wyniki. Jakoś nie chce mi się jeść mięsa i teraz musze łykać tabletki.
Tak więc może lepiej,abym urodziła w czerwcu-przynajmniej wszystkie badania będą porobione. Ach może to szybko zleci-bo ja już ledwo chodzę.

reklama
Ja po wizycie też, wszystko jak najlepiej, kolejna wizyta 26 maja i dostane skierowanie na badania potrzebne do porodu, ktg, kolejna wizyta u niego na oddziale w szpitalu.....usg ostatnie 15 czerwca a termin mam na 21...więc jak doczekamy to zrobimy by ocenic wielkość małej, lekarz mówi, ze jeśli urodzę w 40tc to może mieć 4 kg:-D...

jak zapytałam o witaminy to stwierdził, ze mam tak dobre wyniki, ze mi chyba nic nie dają...a ja i tak ich częściej zapominam niż biorę....jedynym moim problemem jest kupka :zawstydzona/y:...jogurty, sliwki suszone, otreby przenne z sokiem jabłkowym....nic nie pomaga, moze wy znacie jakies naturalne sposoby???

Do góry