reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dowikla w biedronce sa toalety ale jak ona mi zawoła w środku to zanim ja z tamtąd wyjdę i wrzuce pieniążka ,drobne trzeba miec przy sobie bo toalety sa płatne to tez troche mija czasu.raczej nie dotrzyma.
Oliwka dopiero sie uczy trzymac dłużej a tak nalega i krzyczy ze na już trzeba ja wysadzić.

Mama helenki z Oliwka na razie się tak nie da że każe jej wysikac sie przed zakupami i już.ona sika zawsze w naj mniej odpowiednim momencie.

reklama
madziula jak ten twój M kochany:-D:-D:-D
moja jula jak odzwyczaiła się od pampków to długo jeszcze jej na noc zakładałam ze 3 m-ce raz zasikała 5 razy nie ale ja byłam spokojniejsza a n wyjścia krzaczki bo na wsi mieszkałam:-D:-D:-D
a adam tylko raz zrobił siku na nocnik i od razu załapał nigdy nie pozwolił sobie pampka na noc założyć ani na wyjście ale też nigdy nie zesikał się ani w łóżeczko ani w galoty do dzisiaj ma mocne zawory:tak::tak:
a jak będzie z gangreną czas pokaże:cool2:
no patrysiu tęskniłyśmy i to bardzo:tak::tak::tak:a co u ciebie???????

witam się poniedziałkowo.
Nie wiem ide dam radę z Wami posiedzieć ,bo czekam na telefon i wychodzę.
Wrócę pewnie dopiero z małym z przedszkola czyli gdzieś ok.17.:wściekła/y:
Strasznie jestem zmęczona.
Miałam wczoraj ciężki wieczór,potem noc,ale już jest lepiej.
Słonko ładnie świeci,pogoda super się zapowiada to i humorek szybciej wraca.:tak:
Idę poczytać zaległości i jak zdążę to jeszcze coś odpiszę.:tak:

MEDEUSKA mnie najbardziej podobaja sie te firanki na 3 i 4 zdjeciu pozostale sa oki tylko nie w moim guscie a ja najlepiej bym wogole ie miala ani firanek ani zasłon tylko rolety ale mieszkam na parterze i mam okna na półmnoc i na południe i blok z jedej i drugiej strony:tak::-(
a ja siedze i sie bycze bo obiad został z wczoraj i jeszcze wczoraj zrobiłam pomidorowa bo jak wróciłam to mi sie zachciało mam jeszcze gulasz z żoładków i kotlety takze moze tylko dogotuje makaronu albo ryżu a co dalej to nie wiem bo mialam isc rozejrzecsie za tunika i btami na wesele no i do fryzjera ale w koncu tak wyjdzie ze nic nie kupie i bedzie dupa blada :-D pójde nieuczesana weselnie w nieukladajacych sie włosach i bluzce piewszej lepszej :szok::-D:-D:-D:-Dbo zawsze jest cos innego do zrobiena i moj maz zawsze cos wymyslai :cool2::sorry2:

No to wyodkurzaczowałam cale mieszkanie i umylam podloge w kuchni:tak::tak::tak:Zostaly mi kurze,lustro na szafie i reszta podłog ufff

Mlode coraz bardziej marudza wiec niedlugo postaram sie Je polozyc i troszke odpoczne

Witam się dziewczyny ,ja teraz kobieta pracująca...byłam dziś do 12 ,bo jutro idę do pracy i w niedziele też na cały ndzień tj.od 8-18 w związku z tym dziś nie zostałam długo ,bo musze kwadrat naszykowac na sobote beze mnie:-D,się cieszę jak wariatka,a szef bardzo miły,ma młodą żonkę 25 lat,więc ja leciwa ,jestem beż szans:-Da zresztą nie w moim typie:tak:od czerwca zaczynam na dobe ,teraz to będę z doskoku żeby się nauczyć i rozkręcić
kobieto pracujaca fajnie ze sie udalo :-)
i znowu zadnej nie ma.
sluchajcie jakie macei tel???????????
bo ja chce zmienic.mam teraz motorole Z8 ale mi nie pasuje bo jest rozsuwana i lamana.tak to funkcje ma ok iaparat tez dobry alewole standardowy-ani kalpi ani rozkladany.doradzcie cos .oczywiscie z odpoiwednimi prametrami,ale tak bez niczego ciezko cos wybrac a swojego sie doprosic nie moge
a jakby ktoras chciala kupic ta motorole co mam to dam fotki itd;)
haha nawet nie pytaj jaki mam tel bo to stare rupiecie ale poki jeszcze dziala to nie mam potrzeby wymiany... a mam sony ericsson J220i
Anabuba, ztym farbowaniem to jeszcze nic straconego:tak: Mam wrażenie, że chwyciło mi tylko odrosty :szok: Zaraz będę suszyć to się wszystko okaże :confused:

Jak tam po lataniu po lekarzach jakieś dobre wieści ??
wklej fotki jak tam po farbowaniu - ja ostatnio tez farbowalam i masakra wszystko na szybko i mam cale czolo z farby o Boze...
porazka dzis musze jeszcze raz szorowac bo w opasce musze chodzic :dry::sorry2:
mam upatrzone zaraz wkleje jeszcze 2 modele:-)
super obraczki
znalazlam fajna fryzurke
fryzurka fajna jak znajde to pokaze Ci ta ktora ja mialam miec zaznaczam mialam :dry::-D
hura mam gg zaraz podam na T
mlena a jesteś pewna że chcesz tą meridie brać???????????????????
malina no wkoncu masz te gg teraz jeszcze skype :-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p
Ale miałyśmy śmierdząca przygodę z Helenką :baffled: Mała znowu miała luźną kupkę i popuściła w majtki :baffled: Całe szczęście pod domem... Ale i tak niosłam ja po chodach i brzuch już mi się coś spina :no:
kochana nie przesadzaj tak... jeszcze cos narobisz :sorry2:
Kurczę Aleksia miałą napisac co i jak po zabiegu jak dojdzie do siebie.Pisałąm jej sms niedawno ale nic do tej pory nie napisała do mnie.Dosłownie cisza.troche sie martwię.Mam nadzieje ze po zabiegu wszystko ok.
dzielna z niej kobieta :tak: pewnie wszystko ok
A co to??

Wszystkie jeszcze spią??
Ja juz zdążyłam nadrobic od wczoraj:-p
Byłam u Parysi, wroviłam do domu okolo 20.30:szok: byłsmy na zakupach itp... troche nam zeszło na tych zakupach(do 20):szok: i nici z paznokci:-D:-D:-D znów bede musiala ją odwiedzic:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
z m dalej nie rozmawiam, wczoraj nawet nie zadzwonil gdzie jestem jak mnie caly dzien od 12 nie było:sorry2: ale co tam.. jak wróciłam też ani słowa.. on uważa, że asza kłótnia to moja wina, to neich sobie tak uważa, ale ja nie mam ochity sie z nim godzic,kolejna noc z Patim:tak::-D Dalej mnie katar meczy.. :-(
Oj ja nie lubie n73, napracowalam sie przy telefonach sporo, dla mnei zaduża to po 1 po 2 awarjna strasznie dużo ich wracało do naprawy co chwile... ale moze tobie sie akurat jakas fajna trafila co sie nie psuje:tak::tak::tak: Ale co do wyglądu to ie dla mnie.. ogólnie nokia sie popsula strasznie, teraz najlepsze są sony ericsony:tak: wogóle sie nie psują- przez cały czas jak pracowałam moze z 5 sony ericsonow pezyjelam do naprawy a z 300 nokii.. POWAŻNIE:szok: Samsungi na drugim miejscu co do awaryjnosci-poprawily sie- bo kiedys sie psuły strasznie...
Ja miałam Sony Ericson w380i i mi ukradli w pracy...:dry: z biurka:dry: No cóż.. i do teraz sie nowego nie dorobilam, a to juz chya z 2-3 miechy minęły:dry::dry:
hehe fajnie bylo no muszisz przyjechac na te paznokcie bo jestem Ci cos dluzna :-D:tak:
witam :-Dwystarczył jeden telefon od pewnej osoby i wszystko stanęło na glowie :szok::szok::szok: :zawstydzona/y:
oj mamuska :-D:-D:-D
wiktoria nie kupilam tej glukozy:-D a bylam cozrajz patrysia w aptece i zapomniałam:-D gdzie ja mam glowe.. pewnie kupie od raz przed badaniem znając życie:-D
gdzie Ty masz glowe :-p:-p:-p:-p
Witam w sobotnie południe :-)

Mój mąż wyjechał dzisiaj rano do Polski. Jestem z trójcą sama. Jak się przez dłuższy czas nie odezwę, to znaczy, że mnie szarańcza wykończyła :-D:-D:-D
dasz rade... ustaw sobie trojce i siadaj z nami :-D
Ok sa fotki:-);-)
super ale najsmiesnniejsza fotka jak szczypiorki siedza razem na krzeselku rozbawilo mnie to :-D:-D:-D:-D
a ja sie melduje z obiadkiem na stole... wkurwilma sie bo m po sobie nie pozmywal i zrbilam watrobke tylko dla siebie bo nie mialam nawet czym pokroic cebulki.. traz ma focha ze mu nie zerobilam... niech sobiepozmywa i zrobi, to ja jestem chor ai on pwoien mi zrobic obiad a nie ja jemu.. ziemniaki zrobilam dla wszystkich a cebuli mi sie nie chciało kroic tępym nożem, bo on nie umie nawet naostrzyc:no:
heh i dobrze glodny bedzie chodzil nie umie zadbac to ma :-D a tak poza tym to ja watrobki nie lubie :no:
dobranoc tym co id SPAC
JA BYLAM NA T
MUSZE sie pochwalic bo waze juz 59kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
powoli a dojde do celu.jeszcze ze 2-3kg:-)
no to gratulacje nie spiesz sie bo zaraz to Cie bedzie ciezko wypatrzyc :-p:-p:-p

Nie wiem czy wiecie ale dzis jest pełnia...kazde zyczenie sie spełnia....:-):-):-):-):-)dobranoc tym co spia.
AS a Ty gdzie?;)
a ja zapomnialam nawet o niczym nie zyczylam pewnie wszystko zostanie tak jak jest ,..... ale widze poprawe hahaha :-D:-D:-D
patrysia jak udał sie wczorajszy wypad ???????
udal sie udal zaraz wkleje fotki :-D
Witam
Ja od 6 nie spie:no:Bo M jak budzik od 6 co godzine chrapal jak porabany:szok::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D

AS
Strasznie Tobie wspolczuje nieprzespanej nocy:no::no::no:Domyslam sie jak to musi bolec:no::no::no:
Ja teraz czuje sie strasznie patrzac na moja Klaudie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:Poniewaz jak sie dowiedzialam ze beda blizniaki to (na poczatku ciazy oczywiscie)chciałam zostawic jedno dziecko w szpitalu a wziasc do domu to ktore sie pierwsze urodzi:no::no::no:Rowniez w gorszych chwilach myslalam o usunieciu i bylam zla na caly swiat:angry::angry::angry:Jednak to wszystko zmienilo sie w 13 tyg ciazy jak zobaczylam na usg jak moje kochane kruszynki sie ruszaja:tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)
Teraz jestem strasznie zla na siebie i nie moge zapomniec moich mysli:no::no::no:a DO KLAUDI MA JAKIS TAKI SPECJALNY SENTYMENT:tak::tak::tak:I jak cos mnie najdzie to rycze jak na Nia patrze jak sobie slodko spi

Sory ale musialam to Wam napisac

U nas pogoda sie zrabala:no:Cala noc padalo a teraz jest ciemno,buro i ponuro:no:masakra
na szczesxcie ze Twoje szczypiorki juz sa obok Ciebie i wszystko jest wporzadku... :tak::tak:
Witam się i ja niedzielnie.
Od razu poczytałam ,bo już pewnie będę uciekać.

Agnes ,nie chciałam napisać nic po złości,ale mnie ruszyło w nerwach.
Wczoraj po tym filmiku na jakiś czas przestałam funkcjonować :-:)no:
Prawda jest taka.Postaw się w mojej sytuacji plizzz i uważnie przeczytaj .
Nie piszę tego złośliwie,dziś piszę na zimno,juz w mniejszych emocjach.:tak:
Jak taka siksa mająca 15-16 lat usunie to i tak się tym nie przejmuje ,bo uważa,że ma całe życie przed sobą.Jej to obojętne co i jak.

Co innego jak kochasz,widzisz na USG ,pragniesz mieć to dziecko,chcesz wziąść w ramiona,mówisz do niego od pierwszych chwil,głaszczesz,wyobrażach sobie jak będzie cudownie.
W pewnym momencie następuje jednak przykra chwila,bolesna i nie do opisania.
Potem się czujesz taka pusta,niechciana ,masz poczucie że świat Ci się wali.
Wtedy myślisz.Dlaczego ja ?
Po długim czasie dochodzisz do siebie i niby jest fajnie.Masz kolejne dziecko.
Mija 10 lat.Jesteś szczęśliwa.
Któregoś pięknego dnia ktoś podsyła Ci filmik ,właśnie tak jak ten.:wściekła/y::wściekła/y::no::baffled:
Wracają wspomnienia,poczucie krzywdy,nienawiści do samej samej,pogardy dla własnego ciała.
Świadomość,że jednak to zrobiłaś.:szok:
Bez względu na okoliczności to było zdrowe dziecko,mające szanse małe,ale jednak.
Znów zaczynasz mysleś dniem dzisiejszym.
Jaki by miało kolor oczu ,włosów,jak by się uczyło,kim by było,jakby się śmiało,jakie by miało problemyi jakby było kochane.
I znów czujesz nienawiść do samej siebie.
Trochę emocje opadają.Chcesz iśc spać ,zamykasz oczy i widzisz oczami wyobraźni roześmianą twarz dziecka biegnącą do Ciebie.Wyciągającą rączki i nagle znów masz świadomość.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)-:)sorry2::sorry2::sorry2:

Sorki,że piszę to tak dosadnie,ale właśnie tak czuję w tym momencie.To strata nie do opisania,nawracająca pewnie do ostatnich dni moich na tym świecie.
:-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A tak szczerze to udało mi się usnąć po 5 rano:zawstydzona/y::-(,więc troszkę snu załapałam:-D:-D:-D
ja nie ogladalam zadnego filmiku bo pewnie przeoczylam ale moze i lepiej ...
no patrysia wpadaj chociaż na T i pisz co u was:tak::tak:
juz wpadam tylko to nadrobie bo mam ocs do napisania :-D:-D:-D:-D:cool2::cool2:
Witam z rana:tak: Dziisaj przeglądałam od 7 firanki:-D Musze kupic material- wybrałam kilka jakie mi sie podobaja-kroje- bo babcia mi uszyje:tak: pokaże Wam- ja na pewno bede miala białe- nie takie kolory jak Wam pokaże- pokazuje tylko sposób ułożenia i uszycia:tak::tak:
firanki to mi sie wszystkie podobaja kazda z nich jest super i do innego wtystroju :tak:

wprawdzie dziewczyny nie nadrobilam wszystkiego ... bo za duzo tego bylo ale wybaczycie mi chyba co :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::confused:
ja korzystam bo moj m wyszedl z mlodym na dwor :szok::szok:

Witam się z rana!
My zaspaliśmy jak zwykle po weekendzie i szybko szybko:zawstydzona/y:
Vanessa w przedszkolu,ja podlałam te moje nieszczęsne nasiona,trawa mi nie chce wyrosnąć a kwiatki owszem.
Wczoraj na tych nieszczęsnych urodzinach było 10-ro dzieci i ich rodzice,masakra,straszny tłok. I oczywiście męska częśc imprezy grała cały wieczór w Wii...no comment
Vanessa mi wczoraj z tego wszystkiego nie zdążyła na kibelek i narobiła to drugie,więc się szybko zwijaliśmy do domu. Na imprezie to dziecko jest zaaferowane,więc spoko,rozumiem ją i draki nie robiłam. Idę poczytać

reklama
Do góry