reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dziewczyny ile w ostatnim miesiacu wasze szkraby przybraly na wadze????? filip od 23 kwietnia do dzis przybral tylko 200 gram:-:)-( w ciagu 19 dni to chyba strasznie malo???:-(
Wiesz, ze ja tez to zauwazylam u swojego. Ostatnio byl wazony przy szczepieniu i mial 7 kg 30 kwietnia a teraz ma 7200 wazylam go wczoraj

reklama
a ile wazy twoj maly teraz

Wiesz, ze ja tez to zauwazylam u swojego. Ostatnio byl wazony przy szczepieniu i mial 7 kg 30 kwietnia a teraz ma 7200 wazylam go wczoraj
hm moj tez wazy 7200 ale wyjsciowa jego waga to 2500:-( do tej pory ładnie przybieral ale ten ostatnio okres mnie zaniepokoil:zawstydzona/y:zaluje ze zwazylam go po wizycie u lekarza ale jak juz napisalam wczesniej za 2 tygodnie znow pojdziemy na wage i jak bedzie malutko to wtedy odwiedze pediatre tak dla mojej spokojnosci

landryneczko Inana jest tylko na piersi i waży teraz 7900, więc nie należy do szczuplaczków.

Tygrysek - dzieci już tak szybko nie przybierają, sprawdź sobie jak to wszystko ma się do siatki centylowej, jeśli synek jest cały czas w pobliżu tego samego centyla to wszystko jest ok. Wachania centyl w dół, centyl w górę też są w normie.

landryneczko Inana jest tylko na piersi i waży teraz 7900, więc nie należy do szczuplaczków.

to ty nie masz mleka tylko smietane i to kremowke 30%:-D:-D:-D ze tak malenstwo przybiera... ja slyszalam ze wolniej przybiera dziecko na piersi i ze mleko matki nie pozwoli na obrosniecie za bardzo tluszczykiem :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ps.a tak o kremowce mowiac a raczej piszac to zachcialo mi sie placka "kopiec kreta":zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mamuśki mam pytanie do tych których maluchy ulewały...Kana pamietam że Ty podawałas Nutriton
Podajesz jeszcze??Chyba nie....;-);-);-)

My od wczoraj przestalismy dodawac do mleczka i Jula jak zje to za chwile z niej chlusta pod cisnieniem mleko...ale pozniej juz nie ulewa tak jak kiedys...myslicie że powinnam wrócic do dodawania zagęszczacza????:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

Pediatra powiedziała żeby odstawić...ale obawiam się że garderoby mi dla Juli zabraknie jak bedziemy sie tak często przebierać:-D:-D:-D:-D:-D

hm moj tez wazy 7200 ale wyjsciowa jego waga to 2500:-( do tej pory ładnie przybieral ale ten ostatnio okres mnie zaniepokoil:zawstydzona/y:zaluje ze zwazylam go po wizycie u lekarza ale jak juz napisalam wczesniej za 2 tygodnie znow pojdziemy na wage i jak bedzie malutko to wtedy odwiedze pediatre tak dla mojej spokojnosci

Moj Kacperek mial 2840 przy porodzie. No ja tez poczekam i zobacze za tydzien. A tak w domu to bede wazyc go codziennie. Moze to malo wiarygodne bedzie takie wazenie ale zawsze jakas orientacja bedzie. Ja pierw waze siebie na normalnej wadze a pozniej waze sie z malym i odejmuje roznice.

A teraz z innej beczki. Podalam przedwczoraj niunkowi soczek marchwiowy i do tej pory mu daje, ale niestety robi rzadziutkie kupki i nie wiem czy odstawic czy probowac dalej. Zastanawiam sie czy to alergia czy moze niedojrzaly uklad pokarmowy i na wszystko on tak bedzie reagowal. No bo tak to wyglada na to, ze by na wszystko co do tej pory jadl bylby uczulony.

Moj Kacperek mial 2840 przy porodzie. No ja tez poczekam i zobacze za tydzien. A tak w domu to bede wazyc go codziennie. Moze to malo wiarygodne bedzie takie wazenie ale zawsze jakas orientacja bedzie. Ja pierw waze siebie na normalnej wadze a pozniej waze sie z malym i odejmuje roznice.

A teraz z innej beczki. Podalam przedwczoraj niunkowi soczek marchwiowy i do tej pory mu daje, ale niestety robi rzadziutkie kupki i nie wiem czy odstawic czy probowac dalej. Zastanawiam sie czy to alergia czy moze niedojrzaly uklad pokarmowy i na wszystko on tak bedzie reagowal. No bo tak to wyglada na to, ze by na wszystko co do tej pory jadl bylby uczulony.
ale rzadkie to jakie bardzo rzadkie wodniste>??? czy w granicach normy>???

reklama
Do góry