reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, właśnie mąż pojechał do apteki po któreś z polecanych kropelek, ma zapytać też o ten Karvol. Wziełabym na siebie wszystkie katary świata żeby tylko Bartusiowi przeszło :-( Ach, żeby mu to wstrętne katarzysko szybko przeszło :no:

jesli kropelki ci nie pomoga sprubuj inhalacji mojemu malemu bardzo to pomagalo juz po jednym uzyciu widac bylo poprawe w oddychaniu i nawet ja sobie robilam jak mialam katar i mi przeszlo szybko...

reklama
tak sobie przegladalam stronki z inhalatorami i chcialam porownac ceny tego na alegro ktory wybrala CYPRYSIOWA i znalazlam stronke Nowy Inhalator MEDEL Family Soft Touch na ktorej jest ten sam inhalator tylko koszt 149 zl a na alegro chca 275 :confused::confused::confused: ja nie widze roznicy :confused::confused:
a JA TU ZNALAZLAM TAKI OKAZJA! Inhalator FLAEM NUOVA tłokowy 2 maski|ICG (626911139) - Aukcje internetowe Allegro tez sie raczej niczym nie rozni oprocz firmy i ceny
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, właśnie mąż pojechał do apteki po któreś z polecanych kropelek, ma zapytać też o ten Karvol. Wziełabym na siebie wszystkie katary świata żeby tylko Bartusiowi przeszło :-( Ach, żeby mu to wstrętne katarzysko szybko przeszło :no:
to napisz jak wroci czy dostal ten karvol i ile kosztowaly.

Kurcze ja juz przez ostatni miesiac wydalam kilkaset zł na leki dla dzieci:zawstydzona/y:

a JA TU ZNALAZLAM TAKI OKAZJA! Inhalator FLAEM NUOVA tłokowy 2 maski|ICG (626911139) - Aukcje internetowe Allegro tez sie raczej niczym nie rozni oprocz firmy i ceny

ja co powiem ze kazdy inhalator jest taki sam i nie ma co przeplacac a ten co dalas linka to widze ze ma tryb szybki w inhalacji a to jest dobre bo dziecko nie usiedzi dlugo i zaraz mu sie znudzi..."Dzięki wysokiej prędkości nebulizacji wynoszącej około 0,32 ml/min w trybie szybkim inhalacje są nie tylko efektywne ale zajmują także zdecydowanie mniej czasu niż w przypadku większości podobnych modeli dostępnych na polskim rynku." i to jest najwazniejsze przy tak malych dzieciach ile ja sie bajek musialam naogladac:shocked2: az odkrylam tryb szybki i tego tylko uzywam bo maly juz po 5 min sie kreci.
A czym bedziesz robic inhalacje oprucz soli fizjologicznej??? przepisal ci cos pediatra

to napisz jak wroci czy dostal ten karvol i ile kosztowaly.

Kurcze ja juz przez ostatni miesiac wydalam kilkaset zł na leki dla dzieci:zawstydzona/y:

Cyprysiowa, Olek właśnie dzwonił z apteki i ten Karvol jest chyba dostępny tylko w Anglii :-(

U mnie podobnie jak u Nikity - mały bez smoczka spać nigdy nie chce, a ze smoczkiem przy tym katarku nie potrafi oddychać, więc co chwilę się budzi. A jak widzi mnie z fridą w dłoni to od razu wrzask :sorry2: Dziś od 20 już 4 razy go usypiałam, było mi go tak szkoda, bo widziałam że jest już padnięty na maxa i ledwo co się trzyma, ale dalej płakał. No ale teraz ,odpukać, jak zasnął godzinę temu to śpi do tej pory i oddycha tak w miarę dobrze, nawet smoka wypluł, więc może dlatego lepiej mu się oddycha. Mam nadzieję że prześpi przynajmniej kilka godzin.

Landryneczka Jeszcze mi nic pediatra nie zapisala. Ja dzis dopiero wpadlam na to ze go kupie. W poniedzialek bede u pediatry to zapytam

reklama
Hej laseczki ja dziś też padnięta, bo Inana strasznie niespokojna zasnęła dopiero o 23, a wcześniej non stop się rzucała jak nawiedzona, prężyłą, kopała nóżkami, strasznie ulewała, nie mam pojęcia co jej jest. Do tego tez ma katar mocny i to już od dłuższego czasu. Ja używam soli fizjologicznej w sprayu "Tetrisal" i sporadycznie Eupchorbium, do tego bardzo często Frida.

Ja kupiłam inhalator jak Misia miała zapalenie krtani i używam sporadycznie, ale chyba spróbuję tego z Inaną.

villaska - a czy wy robiliście testy na pasożyty? znam przypadek, że dziecko maleńkie wszystko wymiotowało, tolerowało jedynie mleko, poza tym nic zupełnie, bo nawet jak zjadło to wymiotowało wszyściutko, bardzo słabo przybierało, a miało już 8 miesięcy, okazało się, że maluch miał glizdę ludzką i to ona nie tolerowała innych pokarmów, jak go wyleczono, to zaczął wszystko wciągać jak ta lala. Bo to aż mało prawdopodobne, żeby dziecko było uczulone na wszystko. Michalina nie tolerowała marchewki i ryżu, poza tym jadła wszystko normalnie.

nikita - dzięki za rady, napewno ja skorzystam! Pisz częściej!

Do góry