reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Witajcie

ja clotrimazolum tez bez recepty kupiłam

villaska nie wiem co ci mam napisać :-( strasznie mi przykro, że masz takie problemy...

Ja dzisiaj byłam z młodym u lekarza, bo mi pokasłuje i się smarcze,ale doktor nic nie znalazł:baffled: i stwierdził, że to normalne o tej porze roku...

Mamcie kochane ide dzisiaj ze swoim maluchem do alergologa bo juz nie mam sil. Wczoraj znowu mialam wspaniala niedziele-caly dzien wylam. Niuniek znowu nic do buzi nie chcial wziasc, przy tym zwymiotowal mi i wogole. Dzis to samo a na dodatek 3 kupka od samego rana. Rzadziuska strasznie, spieniona i ten cholerny sluz!!!
Dziewczyny poprostu juz nie moge:frown:

Kurde współczuję Wam bardzo. Może jednak ten lekarz wreszcie coś pomoże!
Daj znać jak wrócisz.

spotkałam dziś na spacerze koleżankę która ma 4 miesięczną córcię, chodzi z nią od dwóch miesięcy na rehabilitacje bo mała ma zwiotczenie mięśni kręgosłupa, powiedziała mi ze lekarz i rehabilitantka stwierdzili że 6 miesięczne maleństwo powinno już samo siedzieć i przewracać się samo z plecków na brzuszek i z brzuszka na plecki:confused: jak to jest u was bo moja Lenka skończyła już 6 miesięcy ale jeszcze sama nie siedzi i z tym przewracaniem się też jest różnie... nie wiem czy mam się martwić...

Madzienka... My jeszcze nie piłysmy tego soczku z Hippa ale jak bylam w Pl to widzialam w ktoryms hipermarkeecie chyba z Intermarche:dry::dry: ten soczek za niecale 4 zl:sorry2: A ty ile za niego zapłaciłaś???:-pOgólnie moja Jula lubi te soczki z hIPA "gęściejsze"a z bobovity ubielbia jabłko z miętą:tak: Dla Mnie smakuje on jak tymbark jabłko mięta niczym sie w smaku nie rózni:-D:tak::tak:

spotkałam dziś na spacerze koleżankę która ma 4 miesięczną córcię, chodzi z nią od dwóch miesięcy na rehabilitacje bo mała ma zwiotczenie mięśni kręgosłupa, powiedziała mi ze lekarz i rehabilitantka stwierdzili że 6 miesięczne maleństwo powinno już samo siedzieć i przewracać się samo z plecków na brzuszek i z brzuszka na plecki:confused: jak to jest u was bo moja Lenka skończyła już 6 miesięcy ale jeszcze sama nie siedzi i z tym przewracaniem się też jest różnie... nie wiem czy mam się martwić...
co do przewracania się, to moja przewraca się już od 3 tygodni, a co do siadania to jeszcze sama nie siedzi

Moja z pleców na brzuszek to fika kiedy tylko może i już nawet załapała jak się wyciąga łapkę spod brzuszka. Z brzuch na plecy też umie ale robi to o wiele rzadziej:dry:
Na fotelu albo w rogu łózeczka potrafi długo siedziec i jeszcze się przy tym bawic ale posadzona bez oparcia wytrzymuje tylko chwilę.
Sawka moim zdaniem nie masz się co martwic. Każde dzieciątko jest inne a te wszystkie "co już powinno" to tylko ogólne wytyczne i nic się nie stanie jak Twoje dziecko opanuje jakąś czynnośc tydzień czy dwa pózniej

moj juz od dawna sie turlika z plecow na brzuch z brzucha na plecy i tak wkolo:baffled: siedzi ladnie jak ma podparcie a jak podparcia brak to wytrzymuje mala chwile i zaraz laduje na ktorejs stronie:-D:-D

reklama
Nasz jarek też przewraca się ale tylko z plecków na brzuszek i też radzi sobie już z z łapkami ale spowrotem na plecy jeszcze nie umie się przewrócić a siedzi tylko podparty i wydaje mi się, że i tak szybko się rozwija ,dzieci mojej kuzynki mają po 8 miesiecy i jeszcze nie siedzą same i lekarka nie stwierdziła żadnych nieprawidłowości myślę, że to jest indywidualna sprawa, każde dziecko inaczej się rozwija i nie ma co porównywać. Sawka myślę,że nie powinnaś się tym martwić samo z czasem przyjdzie a zobaczysz sama się nie spodziejesz kiedy ty będzie:-)

Do góry