reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie,

ja wczoraj byłam na wizycie, widziałam maluszka, ma 5 mm i 6 tygodni. Serduszko pięknie biło i bardzo się wzruszyłam.
Między 8 a 23 lipca mam zrobić USG (ocena rozwoju) i z wynikiem iść na test podwójny. Wierzę, że wszystko będzie ok.
Czy któraś z Was przechodziła takie badanie (test)? Jak to wygląda?

reklama
Witajcie,

ja wczoraj byłam na wizycie, widziałam maluszka, ma 5 mm i 6 tygodni. Serduszko pięknie biło i bardzo się wzruszyłam.

Gratulacje!!! to musi być wspaniałe przeżycie!! :))
Dostałaś może zdjątko dzieciątka? i czy bylaś prywatnie czy państwowo?

ja się boję że nie dostanę fotki maluszka.... :( a tak bym chciała mieć pamiątkę z tego pierwszego USG...

ivi ja zapytałam czy mogłabym otrzymać zdjęcie dla męża. Lekarz mi dał ale powiedział żebym się na korytarzu nie chwaliła, bo wszyscy będą chcieli a ten papier podobno bardzo drogi jest. I byłam państwowo.

no ja tez...mam teraz duzo ni spokojnych mysli..czy nie poronie...kazdy bol brzucha jest nie pokojący a kłuje mnie bardziej od kilku dni lewy jajnik...bardzo tez sie martwie o prawidłowy rozwoj dzidziusia...

mam tez jakies podejrzane zółtawe upławy..

Mnie też martwią te kłucia, przeważnie mam je po lewej stronie ale tak bardziej czuje je w szyjce, nie wiem co oznaczaja te zolte uplawy jak mialam takie 2 dni temu ale dzisiaj juz sa normalne

Dziewczyny na pewno wszystko będzie dobrze! Nie stresujcie się, bo to przecież też na wpływ na maluszki w Waszych brzuszkach :tak:

Ja kłucia też mam, ale po prawej stronie. Gin mi mówił, że to normalne.

Dziewczyny GRATULUJE Wszystkim bijących serduszek :)
Dziś znów nie mogłam spać w nocy dopiero o 6 zasnęłam.
Miłego dnia :)

czesc dziewczyny

w nocy tak mnie bolal brzuch, ze polknelam nospe.. całe szczescie, ze dzis mam wizyte u gina...teraz mecze sie z porannymi mdłosciami, bo przed chwila wstałam , blee..

HELLO:-)
Kochane jestem taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka szczęśliwa:-Dgin powiedział że bardzo ładnie się unormowało że zapisał ostatnie dwa opakowania dupka i mam go brac teraz 2 razy po 1 tabletce:tak:widziałam serduszko pięknie biło iiii hehe tam na zdjęciu po prawej stronie(troche niewyraźne:-p)ruszało się maleństwo jak kijanka:-D:-Di wiecie co aż mi głupio ale łezki mi poleciało jak widziałam to aż gin tak tez się uśmiechnął i powiedział że jest z czego się cieszyć bo zdrowo bije serduszko:-):-):-)ach teraz jestem spokojna:tak:hehe ale serduszkowanie jeszcze trzeba odłożyć:-pza dwa tygodnie mam zrobić szereg badań a kolejna wizyta za 3 tygodnie:tak:a to zdjątko mojego maleństwa 8 tydzień:tak:

reklama
ja mam do was pytanie: czy jak pójdę do gina na USG z NFZ (jutro mam wizytę) to dostanę zdjęcie dzieciątka? czy takie gratisy tylko w prywatnych gabinetach?

No to chyba zależy, czy będzie papier w aparacie i czy fajny lekarz, ja na NFZ raz dostawałam a raz nie... Chyba najlepiej poprosić od razu :tak:

elfa75, daj znać po wizycie!! Te upławy to może być jakaś infekcja...

Evi_G, ten test to test PAP A, test potrójny, obejmuje badanie NT, czyli ocena przezierności karkowej, inaczej usg genetyczne, pozostałe dwa badania są z krwi i mój lekarz kieruje na nie tylko wtedy, gdy w badaniu NT wyjdzie ta przezierność karkowa powyżej normy

Do góry