reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
A ja juz jestem po wizycie u gina no i na razie nic nie ma w macicy. Jest jakas cysta ale to nic groznego. Co do fasolki to cos tam niby gin widzial ale mowi ze to bardziej sila woli niz faktycznie. w sumie top jest dopiero jakies 17-18 dni po zaplodnieniu wiec jeszcze moze byc nic nie widac ale moze tez byc ciaza pozamaciczna - oby nie...
Jutro mam zrobic jeszcze raz test i pojsc na betaHCG... cholera jak sie boje:eek::eek:
Jak byłam w 6tym tygodniu u gina (2 tyg temu) to bolał mnie lewy jajnik i lewa strona brzucha mnie bolała, jajnik był powiększony (do tej pory jest większy, gon wczoraj powiedział, że jest tam ciałko żółte - ja się na tym nie znam nie do końca wiem o co chodzi) no i krwawiłam a lekarz mi powiedział, że mogą to być objawy ciąży pozamacicznej, ale zdarza się to tak rzadko, że mam się tym w ogóle nie martwić!!! no więc ty to w ogóle się nie martw!!!!
2 tygodnie temu u mnie widać było tylko kropkę, bez serducha itd (6 tydzień)! a teraz wszystko na miejscu a fasolka prawie 2 cm ma!
Jak chcesz się uspokoić to betę zrób i przestaw się na tryb cierpliwego oczekiwania:-)

Helo helo:-)
Witam się serdelecznie...Hanki i Kropeczki nie ma, więc niedużo do czytania:-)
Dziewczynki napiszcie w którym to miejscu na n-k umieścic ten nik bo ja dalam w pseudonimie szkolnym ale nie wiem czy to dobrze:baffled:
Ja mam w pseudonimie (ale oczywiście lekko zmieniony):-)

Wróciłam od gina.. pęchęrzyk pękł.. endo dobre... prawidłowe.. pokazał ciałko żółte.. rzekłabym, że to jakaś plama na monitorze no ale niech mu bedzie... podejrzewa ze owu byla w niedziele, kiedy tempka zakłócona.. a ja ze w poniedzialek.. no ale nie bede go utwierdzac ze sie myli.. ale obstawiam ze w poniedzialek do dzis skok..
Nektarynko.Dobrze bedzie...Ty i tak wiesz lepiej niż lekarz co kiedy i jak;-);-)
Nie martw się. Zresztą z rewelacji Irladii miałaś na to całe 12 dni:-D:-D
A ja juz jestem po wizycie u gina no i na razie nic nie ma w macicy. Jest jakas cysta ale to nic groznego. Co do fasolki to cos tam niby gin widzial ale mowi ze to bardziej sila woli niz faktycznie. w sumie top jest dopiero jakies 17-18 dni po zaplodnieniu wiec jeszcze moze byc nic nie widac ale moze tez byc ciaza pozamaciczna - oby nie...
Jutro mam zrobic jeszcze raz test i pojsc na betaHCG... cholera jak sie boje:eek::eek:
Nie bój się, bo fasolka jest a tylko możesz jej zaszkodzić tymi nerwami!!!!!:-D:-D Cos się ubzdurała z tą ciazą pozamaciczną!!!!! jakbyś nie była w ciązy to bym się do Ciebie przeszła!!!!:-)

Temat jest dobry. Tyle ze mi sie nie chce z nia dyskutowac, bo zeby chociaz faktycznie madra byla to by sie czlowiek czegos nauczyl. Szkoda czasu na idiotow

ps. a tak miedzy nami to sie wglebialam kiedys w NPR (cale rodzialy) i mi nie podszedl z racji za duzo teoria odbiega od praktyki. Duzo tam ciekawych rzeczy, ale ja se to przetworzylam na troche praktyczniejszy jezyk :)
No i o to chodzi...Ktos myśli ze jak poczyta sobie to już wie wszystko, tylko Ciekawe że n. po kursach nikt mnie nie chce przyjąc na samodzielną księgowa skoro nie mam praktyki. A przecież tyle się naczytałam i wiem:-)
ALe już pomijam to... Po prostu zdrażnił mnie sposób w jaki sposób ona do Ciebie, a tym samym do nas podeszła:wściekła/y::wściekła/y:

ja was czytam prawie codziennie...hm.gorzej z pisaniem bo jak skoncze czytac to was juz nie ma.....acha no i autko jednak kupilismy.........i w tym cyklu pewnie tez nic bo dopier 27 wraca do domu...takze tego ata nic nie wykiełkuje....
A to gdzie Twoje mężulo wybyło?? Następny uciekinier...;-)
Leci teraz w TV jakis durny program o adopcji malp przez Amerykan :szok: traktuja je jak wlasne dzieci, ubieraja w ciuszki nadzaja ludzkie imiona i mowia o nich syn/corka. A tu facet walnol ze musial ustabilizowac swoja sytuacje finansowa przed adopcja malpki :wściekła/y: F**K ja wiem ze one sa takie cudne ale bez przesady.
No nieźle... Kompletna paranoja.... Ludzie to są naprawdę czasem popierdzieleni:baffled::baffled:
Hello rannie przy slabej kaffce:-)
Ola - mnie faktycznie nic nie boli oprocz piersi ale raczej tam ciaza sie nie umiejscawia:-):-):-) test dzis znow wyszedl II... przed poludniem zrobie bete to popoludniu powinnam miec wyniki...na razie zmykam do pracy...
Aj tam Beta to tylko pro forma:-):-) My już i tak swoje wiemy... Daj nam od razu znać jak będziesz miała wyniki:-)
Evuniu, to rzeczywiście nie bardzo... Nie mam jak napisać, nauczyć się i od razu bronić. Krócej się człowiek stresuje i ma wolny umysł od pierdół:-)
Może jednak się uda:-)
Czy ktoś wie co z Kropeczką????
Gdzie Hanka, w pracy ją zamknęli??
PM, Jak się mężulo czuje??:-)

Mialam m.in. zabieg lyzeczkowania macicy. Dokladnie 2 tyg i 2 dni temu. I wciaz nie moge dojsc do siebie. Tzn pierwszy tydz i polowa drugiego byly ok a teraz od sob znacznie mi sie pogorszylo. Od sob praktycznie nie wstaje z lozka. Jutro pojde kontrolnie na usg. Moja mama wczoraj odebrala wynik ze szpitala (histopatologiczny) i wszystko niby jest ok ale ja wciaz jestem strasznie slaba.
Strasznie mi przykro Mai:-:)-( Kochanie, myslę że powinnaś sie skontaktować z lekarzem.... Dziwne że zamiast się poprawiać to sie pogarsza Twoje samopoczucie...:-(

Witam:-)
jak narazie małżus kawki i pifska nie pije:-):-)
Jaki grzeczny ;-);-);-)

Laseczki! Wpadłam się pochwalić :) Właśnie wróciłam od promotora. Jest bardzo zadowolony z tego co zrobiłam.
Super, gratuluję.

Ja jestem trochę przerażona bo u mnie M. od wczoraj jest bezrobotny...
Na pewno coś znajdzie:tak::tak:

Ja tylko na sekundke wpadlam, bo ucze sie do piatkowego egzaminu. Nie chce go tak spieprzyc jak poniedzialkowego :-D

Powodzenia.

kurcze dziewczynki jak bolą jajniki bo mnie boli w prawym boku jakieś 5cm w bok i 5cm w dół od pępka i nie wiem co to moze być??
Mnie bolały w ciąży ;-);-);-)
ooo kochana teraz to sie spodziewaj ze zwali ci sie 20 kobit na NK i pwodzenia w rozróżnianiu która to któa hahaha:-D
Dokładnie :-D:-D

Trzymam kciuki;-)

ej no dziewczny trzeba jakis sposob wymyslic na to zebysmy sie na NK rozpoznawaly...ubaw mam nie z tej ziemii jak probuje dojsc ktora to ktora
Ja jestem za :tak::tak:

Hej dziewczynki potrzebuje Waszej rady. Mam wyniki badan:
Ja się nie znam a kiedy masz wizytę u lekarza??

witam sie jak zwykle z wieczora......i daje znac ze zyje
Witaj:-)

Dziewczynki,bardzo martwie sie o Kropeczke!!!Nikt nie ma o niej wiesci?
Pewnie dziś dopiero wyszła do domku.

i na 50% bedzie to wrzesien bo pan promotor tak w rozdjazdach!!!! :wściekła/y: kuźwa no!
No niestety musimy się do nich dostosowywać.

tak! :-) co prawda wiele mi nie powiedziala ale jednak odpislala! i to sie tez liczy! :-)
No to dobrze, że chociaż odpisała.

Mialam m.in. zabieg lyzeczkowania macicy. Dokladnie 2 tyg i 2 dni temu. I wciaz nie moge dojsc do siebie. Tzn pierwszy tydz i polowa drugiego byly ok a teraz od sob znacznie mi sie pogorszylo. Od sob praktycznie nie wstaje z lozka. Jutro pojde kontrolnie na usg. Moja mama wczoraj odebrala wynik ze szpitala (histopatologiczny) i wszystko niby jest ok ale ja wciaz jestem strasznie slaba.
Ja czułam się fizycznie ok. Nawet tak dużo nie krwawiłam. Parę dni po zabiegu pojechałam nawet do znajomych. A @ dostałam dopiero chyba po 50 dniach.
A dostałaś antybiotyk?
Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz.

Zapisałam się do szkoły rodzenia :-D:-D:-D

Witaj Kinguś a to faktycznie mnie moze jajnik boleć bo to mnie boli zazwyczaj jak siadam bądź wstaje i to takie kłucie jest??
a szkoła rodzenie podobno fajna i bardzo przydatna praktyka.

Marzenko jak robisz zupkę kalafiorowa daj proszę przepis

Dziekuje Zajaczku za troske. W dodatku chyba musze dac wypowiedzenie w pracy bo nie dostane juz dluzszego urlopu teraz wlasnie mija 4 tydz. (tylko 2 pierwsze tyg mialam platne). Zdrowie najwazniejsze.
Mari, a ty nie możesz wziąć zwolnienia chorobowego, tylko urlop:szok::szok::szok:

Zapisałam się do szkoły rodzenia :-D:-D:-D
Cześć Kinguniu:-),jak się czujesz??
Od kiedy będziesz uczyła się rodzić??:-)

Witaj Kinguś a to faktycznie mnie moze jajnik boleć bo to mnie boli zazwyczaj jak siadam bądź wstaje i to takie kłucie jest??
a szkoła rodzenie podobno fajna i bardzo przydatna praktyka.
Może być jajnik.
Już wkrótce się przekonam ;-)

Cześć Kinguniu:-),jak się czujesz??
Od kiedy będziesz uczyła się rodzić??:-)
A dziękuje dobrze;-)
Pierwsza lekcja 22.07, spotkania 2 razy w tygodniu:tak:

reklama
Do góry