olesia_33
"Rzeczy piekne sa trudne"
Mari27 czy moge sie zapytac jaki mialas zabieg i kiedy?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak byłam w 6tym tygodniu u gina (2 tyg temu) to bolał mnie lewy jajnik i lewa strona brzucha mnie bolała, jajnik był powiększony (do tej pory jest większy, gon wczoraj powiedział, że jest tam ciałko żółte - ja się na tym nie znam nie do końca wiem o co chodzi) no i krwawiłam a lekarz mi powiedział, że mogą to być objawy ciąży pozamacicznej, ale zdarza się to tak rzadko, że mam się tym w ogóle nie martwić!!! no więc ty to w ogóle się nie martw!!!!A ja juz jestem po wizycie u gina no i na razie nic nie ma w macicy. Jest jakas cysta ale to nic groznego. Co do fasolki to cos tam niby gin widzial ale mowi ze to bardziej sila woli niz faktycznie. w sumie top jest dopiero jakies 17-18 dni po zaplodnieniu wiec jeszcze moze byc nic nie widac ale moze tez byc ciaza pozamaciczna - oby nie...
Jutro mam zrobic jeszcze raz test i pojsc na betaHCG... cholera jak sie boje![]()
Ja mam w pseudonimie (ale oczywiście lekko zmieniony):-)Dziewczynki napiszcie w którym to miejscu na n-k umieścic ten nik bo ja dalam w pseudonimie szkolnym ale nie wiem czy to dobrze
Nektarynko.Dobrze bedzie...Ty i tak wiesz lepiej niż lekarz co kiedy i jak;-);-)
Wróciłam od gina.. pęchęrzyk pękł.. endo dobre... prawidłowe.. pokazał ciałko żółte.. rzekłabym, że to jakaś plama na monitorze no ale niech mu bedzie... podejrzewa ze owu byla w niedziele, kiedy tempka zakłócona.. a ja ze w poniedzialek.. no ale nie bede go utwierdzac ze sie myli.. ale obstawiam ze w poniedzialek do dzis skok..
Nie bój się, bo fasolka jest a tylko możesz jej zaszkodzić tymi nerwami!!!!!A ja juz jestem po wizycie u gina no i na razie nic nie ma w macicy. Jest jakas cysta ale to nic groznego. Co do fasolki to cos tam niby gin widzial ale mowi ze to bardziej sila woli niz faktycznie. w sumie top jest dopiero jakies 17-18 dni po zaplodnieniu wiec jeszcze moze byc nic nie widac ale moze tez byc ciaza pozamaciczna - oby nie...
Jutro mam zrobic jeszcze raz test i pojsc na betaHCG... cholera jak sie boje![]()
No i o to chodzi...Ktos myśli ze jak poczyta sobie to już wie wszystko, tylko Ciekawe że n. po kursach nikt mnie nie chce przyjąc na samodzielną księgowa skoro nie mam praktyki. A przecież tyle się naczytałam i wiem:-)Temat jest dobry. Tyle ze mi sie nie chce z nia dyskutowac, bo zeby chociaz faktycznie madra byla to by sie czlowiek czegos nauczyl. Szkoda czasu na idiotow
ps. a tak miedzy nami to sie wglebialam kiedys w NPR (cale rodzialy) i mi nie podszedl z racji za duzo teoria odbiega od praktyki. Duzo tam ciekawych rzeczy, ale ja se to przetworzylam na troche praktyczniejszy jezyk![]()
A to gdzie Twoje mężulo wybyło?? Następny uciekinier...;-)ja was czytam prawie codziennie...hm.gorzej z pisaniem bo jak skoncze czytac to was juz nie ma.....acha no i autko jednak kupilismy.........i w tym cyklu pewnie tez nic bo dopier 27 wraca do domu...takze tego ata nic nie wykiełkuje....
No nieźle... Kompletna paranoja.... Ludzie to są naprawdę czasem popierdzieleniLeci teraz w TV jakis durny program o adopcji malp przez Amerykantraktuja je jak wlasne dzieci, ubieraja w ciuszki nadzaja ludzkie imiona i mowia o nich syn/corka. A tu facet walnol ze musial ustabilizowac swoja sytuacje finansowa przed adopcja malpki
F**K ja wiem ze one sa takie cudne ale bez przesady.
Aj tam Beta to tylko pro forma:-):-) My już i tak swoje wiemy... Daj nam od razu znać jak będziesz miała wyniki:-)Hello rannie przy slabej kaffce:-)
Ola - mnie faktycznie nic nie boli oprocz piersi ale raczej tam ciaza sie nie umiejscawia:-):-):-) test dzis znow wyszedl II... przed poludniem zrobie bete to popoludniu powinnam miec wyniki...na razie zmykam do pracy...
Strasznie mi przykro Mai:-Mialam m.in. zabieg lyzeczkowania macicy. Dokladnie 2 tyg i 2 dni temu. I wciaz nie moge dojsc do siebie. Tzn pierwszy tydz i polowa drugiego byly ok a teraz od sob znacznie mi sie pogorszylo. Od sob praktycznie nie wstaje z lozka. Jutro pojde kontrolnie na usg. Moja mama wczoraj odebrala wynik ze szpitala (histopatologiczny) i wszystko niby jest ok ale ja wciaz jestem strasznie slaba.
Jaki grzeczny ;-);-);-)jak narazie małżus kawki i pifska nie pije:-):-)
Super, gratuluję.Laseczki! Wpadłam się pochwalićWłaśnie wróciłam od promotora. Jest bardzo zadowolony z tego co zrobiłam.
Na pewno coś znajdzieJa jestem trochę przerażona bo u mnie M. od wczoraj jest bezrobotny...
Powodzenia.
Ja tylko na sekundke wpadlam, bo ucze sie do piatkowego egzaminu. Nie chce go tak spieprzyc jak poniedzialkowego
Mnie bolały w ciąży ;-);-);-)kurcze dziewczynki jak bolą jajniki bo mnie boli w prawym boku jakieś 5cm w bok i 5cm w dół od pępka i nie wiem co to moze być??
Dokładnieooo kochana teraz to sie spodziewaj ze zwali ci sie 20 kobit na NK i pwodzenia w rozróżnianiu która to któa hahaha![]()
Trzymam kciuki;-)Jutro mam zrobic jeszcze raz test i pojsc na betaHCG... cholera jak sie boje![]()
Ja jestem zaej no dziewczny trzeba jakis sposob wymyslic na to zebysmy sie na NK rozpoznawaly...ubaw mam nie z tej ziemii jak probuje dojsc ktora to ktora
Ja się nie znam a kiedy masz wizytę u lekarza??Hej dziewczynki potrzebuje Waszej rady. Mam wyniki badan:
Witaj:-)witam sie jak zwykle z wieczora......i daje znac ze zyje
Pewnie dziś dopiero wyszła do domku.Dziewczynki,bardzo martwie sie o Kropeczke!!!Nikt nie ma o niej wiesci?
No niestety musimy się do nich dostosowywać.i na 50% bedzie to wrzesien bo pan promotor tak w rozdjazdach!!!!kuźwa no!
No to dobrze, że chociaż odpisała.tak! :-) co prawda wiele mi nie powiedziala ale jednak odpislala! i to sie tez liczy! :-)
Ja czułam się fizycznie ok. Nawet tak dużo nie krwawiłam. Parę dni po zabiegu pojechałam nawet do znajomych. A @ dostałam dopiero chyba po 50 dniach.Mialam m.in. zabieg lyzeczkowania macicy. Dokladnie 2 tyg i 2 dni temu. I wciaz nie moge dojsc do siebie. Tzn pierwszy tydz i polowa drugiego byly ok a teraz od sob znacznie mi sie pogorszylo. Od sob praktycznie nie wstaje z lozka. Jutro pojde kontrolnie na usg. Moja mama wczoraj odebrala wynik ze szpitala (histopatologiczny) i wszystko niby jest ok ale ja wciaz jestem strasznie slaba.
Mari, a ty nie możesz wziąć zwolnienia chorobowego, tylko urlopDziekuje Zajaczku za troske. W dodatku chyba musze dac wypowiedzenie w pracy bo nie dostane juz dluzszego urlopu teraz wlasnie mija 4 tydz. (tylko 2 pierwsze tyg mialam platne). Zdrowie najwazniejsze.
Cześć Kinguniu:-),jak się czujesz??Zapisałam się do szkoły rodzenia![]()
Może być jajnik.Witaj Kinguś a to faktycznie mnie moze jajnik boleć bo to mnie boli zazwyczaj jak siadam bądź wstaje i to takie kłucie jest??
a szkoła rodzenie podobno fajna i bardzo przydatna praktyka.
A dziękuje dobrze;-)Cześć Kinguniu:-),jak się czujesz??
Od kiedy będziesz uczyła się rodzić??:-)