reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Laura szaleje za małą a mała jak ją widzi to piszczy z radości
Laura powiedziała mi że Lena jest taka jak sobie ona wymarzyła i ,że jak będzie starsza to ją bedzie zabierac w różne fajne miejsca
Laura mnie namawiała na drugie dziecko razem z Leszkiem w końcu się nagięłam :happy:

reklama
Laura jest bardzo opiekuńcza w stosunku do Leny ale sa tez chwile , kiedy ucieka do siebie bo ją wkurza jak marudzi i płacze za długo , ale normalnie to jej spiewa bawi się z nią , nie cały czas ale i tak bardzo mi pomaga w piątek Laura wyjezdża na tydzien do ojca i wiem ,że bez niej będzie mi cięzko i smutno
jeśli uda nam się i kupimy M5 to niewykluczone ,że b ędzie jeszcze jedno dziecko:tak:

Ja tylko na chwilę.
Piotruś wczoraj z nocy wstał z kupką w pieluszce. Okazało się, że podżarła mu ta kupa pupę - ma odparzoną i cierpi strasznie. :-:)-:)-:)-(
Do tego ma biegunkę - dziś od rana zrobił już z 7 kupek. :szok: Nie zupełnie rzadkich, ale rozrzedzonych. :wściekła/y: Nie chce jeść ani pić. :no: Boję się, że się odwodni. :zawstydzona/y:
W nocy spałam ze 4 godziny, z czego połowę z Piotrusiem na kolanach i co godzinę zmieniałam pieluchę. :zawstydzona/y: Dziś już odrobinę lepiej, ale wykończona jestem. :confused2:
Jeśli do jutra mu nie przejdzie to idę do lekarki :zawstydzona/y:
Zmykam, bo niedługo przyjdą chrzestni Piotrunia z życzeniami z okazji wczorajszego święta.

Piszecie jak szalone i nie mozna was nadrobic za zadne skarby
oj szkoda mi boroczka zycze zdrowka szybciutko bo wiem jakie to meczace :-(
dziewczyny macie jakis dobry sprawdzony sposob na pozbycie sie plam po marchewce itd Emily ma tyle ciuchow co tylko raz ubrala i zaltwila plamami ktore nie chca zejsc nawet venish nie pomaga:no::no: a tak mi szkoda tych ciuszkow
ja to tylko pieluchy mialam ubrudzone z marchewki wiexc je gotowalam a potem wybielalam... i pralam :-D
ja właśnie wróciłam do domu wykończona do granic możliwości
wybrałam się na zakupy z Leną do centrum w kolejce miejskiej jak tylko wsiałyśmy to już zaczeła koncert potem weszłam z nią do złotych tarasów dobvrze że wiedziałam po co idę wypatrzyłam już konkretną rzecz na prezent dla L na jutro więc szybko załarwiłam sprawę ale wszędzie kolejki a ta się darła w niebogłosy chciałam iśc z ną do parku ale tak lunął deszcz że stałam z nią pod daszkiem cała juz spocona a ta się nadziera więc dzwonię do L i mówię ,żeby nas zabrał po drodze do domu oczywiście korki koszmarne wiec godzinę prawie czekałyśmy w końcu L przyjeżdża i mi mówi że dzwoniła babka z trójek klasowych i że na dzisiaj jest spotkanie w sprawie balu juz ostatnie więc oczywiście jazda do szkoły w cholernych korkach w drąca się Leną 5 godzin darcia i wyginania się bo ona to jużby chcioała chodzić i w wózku źle na rękach tez średnio ..
masakra własnie uciekłam do drugiego pokoju i powiedziałam że nie chcę już dzisiaj słyszeć nawet swojego dziecka i tatuś ją dziś kąpie i usypia ja wysiadam:no:
wspolczucia... dobrze ze moglas sie odizolowac i Twoj Leszek zajal sie mala :tak:
a ja mam dola.....
glownie finansowego
jak pomysle ze kolejny egzamin oplaciac itd,mam kupe dlugu wielki debet,kupe rachunkow to przyjdzie mi jesc tylko chleb z maslem(dobrze ze chleb za darmo)....:-:)-:)-:)-:)-(

no moze z rzodkiewka.jadlam dzis pierwsza rzodkiewke z mojego ogrodka!:-):-)
musze opielic boniezle zaroslo ale ciagle pada:wściekła/y:
tak chyba kazdy moze mowic bo niestety nie ma warunkow na normlane zycie ja nie wiem skad ludzie maja tyle kasy zeby postawic se chate jak wille i jeszcze zrec jak krol :eek::eek::eek::eek:
Ja place za wode wywoz spieci itd miesiecznie 150Euro czyli ok 600zl:szok::szok::szok: a za mieszkanie 700Euro czyli ok 2800zl dobrze ze przynajmniej prad mam za darmo bo m pracuje na elektrowni:-D:-D:-D
oczywiscie tu sa tez inne zarobki niz w PL
a masz mieszkanie czy domek??
ja mam na zmianę jeden miesiąc prąd drugi wode normalnie non top kolor i my miesięcznie to tak 1250 komorne za najm 350 piotrka alimenty 50internet 40 polsat 50 raty i 100raty no to miesięcznie to jest????1840 zł no nic tylko się pochlastać........ale co tam byle byśmy zdrowi byli przecież wygram w totka i mieszkanie z kurierem więc będzie git:-D:-Dmam kochaną 3 szczęśliwych zdrowych dzieciaczków kochanego faceta u boku kochane laski na forum bb no to jak się dołować wiem czego mi brakuje ostatnio no snu:rofl2:a moje kochanie śpi aż chrapie chyba trzeba go będzie siłą brać ale patrysia pisała że to karalne ale co tam najwyżej mnie posadzą i będe miała w prezencie wczasy gratis:-D
no widzisz dobrze ze my sa :-D:-D:-D:-D
Malina to wtedy byl hit ale artysta jednego sezonu jak to mowa,przynjmniej dla mnie dskoro nie pmaiteam kto:baffled:
szukalam ale nie znalazlam :baffled:
nie wiem czy wam juz mowilam ze Emily juz sie nie bije po buzi:tak::tak::tak: za kazdym razem jak sie bila to bralam jej raczki i bawilismy sie w kosi kosi lapki:tak::tak: wiec teraz jak nie wie co ma zrobic i juz prawie by sie znowu uderzyla to jednak cofa raczke i robi kosi lapki:tak::tak: ale za to zrobila sie baaardzo nerwowa jak jej cos nie pasuje to sie prostuje wygina do tylu i ryczy w nieboglosy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzis mi tak w H&M Zrobila wszyscy sie na nas patrzeli jak na kosmitow a ja myslalam ze wyjde z siebie i stane obok bo nie mam cierliwosci jak ona tak sie bez powodu drze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Nie wiem czy jej te zabki tak popalic daja czy panienka probuje nam na glowie tanczyc:no:
mnie tak Sewek nie robil ale wiem jak to wyglada bo czasem ja zabronia od szwagierki malej to widze co sie dzieje :baffled:
widzialyscie juz ponad 300 postow z wami napisalam:tak::tak::tak: a pamietam jeszcze jak pierwszy raz do was napisalam czy mnie przyjmniecie to medeuska mi napisala ze musze najpierw test przejsc i sie uzalerznic:-D:-D:-D wiec test chyba zdalam co jak myslicie????:-D:-D:-D:-D
jaaaaaaaaaaaaaaasneeeeeeeeeee :-D:-D:-D:-D
no serio serio kocham muzykę:tak:
a ja kocham spiewac :-D:-D:rofl2::rofl2::tak::tak::tak:
nic sie nie martw
jak bedzie sonce to bedzie mi lepiej
wiecie ze chyba znalazlam co chcialam
i mala skucha bo to duet spiewa:baffled::baffled::baffled::baffled:
ale ja mam czasami dziwne skojarzenia:-)

YouTube - Brian en delta - almost here (happy end)
swietne to jest :tak::tak::tak:
:-D
ja wam jeszcze zapomniałam powiedziec ze w pon jak załatwialsmy wsystkie umowy przepisywalismy na nowego wlasnciicela(prąd gaz) to wyobrazciw sobie ze za gaz musielimy zaplacic 500 zl!!!!! miesiac temu sie zepsuł piecyk i tak juz robilosmy na nim i trzeb abylo duzo wody puscic zeby sie nagrzała i do tego polowa gazu ulatywała w powietrze:baffled: masakra, 500zł za sam gaz.........:eek:
500 zl ????????? katastrofa :szok::szok::szok:
Dzień dobry
Dziś zaczęliśmy dzień o 6.00... kupką :-( Na szczęście już nie tak rzadką jak wczoraj, ale nadal brzydko pachnącą :-( Czekam na dalszy rozwój wypadków, jeśli dalej będzie biegunka to o 14.00 idziemy do pani doktor.
Pupę smarowałam Bepanthenem - bo u nas to najlepiej działa. Dodatkowo Piotruś wczoraj pawie cały dzień biegał bez pieluszki (kilka kupek wylądowało na podłodze :baffled:), ale efekt jest - pupa bardzo ładnie się goi, jest już tylko delikatnie zaróżowiona. :tak:
Do tego wszystkiego mnie coś rozbiera. Czuję się fatalnie. :no: W nocy musiałam wziąć 2 ibupromy, bo wszystko mnie bolało. :angry: Normalnie masakra jakaś. :angry:
To wam się wyżaliłam :-(
Idę, nie będę już wam nastroju psuć.
Miłego dnia, kobitki kochane. :happy:
zdrowka Wam zycze... :tak:
moja Paulina zawsze jak cos przezyje,jakas wycieczke czy cos to zaraz wszytsko rysuje,
zrszta jak duzo mniej mowila i nie potrafila opowiedziec co sie dzialo to wszytsko bylo na rysunkach i w dodtaku z kazdym najdrobniejszym szczegolem na ktory jabym nie zwrocila uwagi.
rysuje czesto komiksy-doslownie,w ramkach ichmurkami z tekstem itd itd.jak dorwe skaer to wam wrzuce pare jej rysunkow
normlanie artysta plastyk mi rosnie:-)
no to kniecznie sie pochwal :tak::tak::tak:
dziewczyny doradźcie mi coś :-):-):-):-):-):-):-)
jak to mówią w kupie siła :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
8 czerwca to moi rodzice maja urodziny,chciałam im kupic jakiś wspólny prezent,ale nie mam pojęcia co to ma być :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
a czasu coraz mniej.
pomożecie?????? :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
jakas posciel, garnki, talerze, cos potrzebnego co najbardziej im sie sprzyda :tak:
hej:tak::tak::tak:
dziewczyny mam pytanie: jak wygląda ospa wietrzna????
Misię mi zsypało, mam krostki na wargach sromowych w białym czubkiem:szok::szok::szok::szok: na tułowiu kilka, nad góna wargą, na uchem i na języku jakąś burą i na podniebieniu:szok::szok::szok::szok::szok:co to za cholera:szok::szok::szok::szok::szok:pomóżcie czy to ospa?
ja Ci nie powiem bo sama nie wiem Sewi jeszcze nie mial :no:
Zaraz spadam na jarmak ale jeszcze zobaczcie gdzie Kamilek wszedł
heheh ale fajnie

Witam. Jestem mamą dwóch chłopców Mateusza (2l 3,5m) i Dominika (3,5m). Mój mąż pracuje a ja siedzę z dzieciakami w domu. Od męża jeszcze nie usłyszałam że nic nie robię ale od teścia z którym mieszkamy słyszę to prawie codzinnie. Strasznie to przeżywałam a teraz już to zlewam i zajmuję się wyłącznie moją rodziną.

Mam nadzieję że nie macie nic przeciwko temu że przyłączę sie do Was?!

Karola
jasne witaj u nas.... :-D:-D:-D:-D
a tu wkleję zdjęcie tego kubeczka

ale swietny , super :tak::tak::tak::tak:
Już piszę,ale właściwie nie wiem co hehehe:-D
Mam dwójeczkę dzieciaczków synka i córcię, następne w drodze. Obecnie siedzę w domku bo nie mam z kim małych zostawić żeby iść do pracy (no teraz ciąża to wiadomo z pracą luz).Mój mąż pracuje w tygodniu i weekendy więc troszkę mało czasu mamy dla siebie. Mieszkamy w jednym domu z teściami, ale wszystko mamy oddzielne,a za jakieś 2 mies. będziemy już mieć cały domek dla siebie:-) A teściów za sąsiadów:tak:
Na razie chyba starczy, a jak za mało to pytajcie:-) Chętnie odpowiem.:-) I ostrzegam straszna gaduła ze mnie hehehee:-D:-D:-D
my lubimy takie gaduly wiec witaj u nas :-D:-D:-D:tak::tak::tak:
mlenko wszystkiego najlepszego dla twojego leszka w dniu jego imienin
anniv041.gif
dolaczam sie do zyczen
to już kochana objaw uzależnienia znam z autopsji:rofl2:
hehe no fakt :tak::tak::tak:
pati sorki ze Ci wczoraj nie odpisałam na sms-ks ale mam zablokowany tl,zapomniałam karty kupić więc nic nim nie mogę zrobić.mam nadzieję ze się nie obraziłaś :baffled:
nie no co Ty nie obrazilam sie ale gniewam sie bo nie przekazalas dziewczynom a myslalam ze powiesz - <foch> :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D

nadrobilam to zmykam.... ten komp mi muli jak nie wiem
ale musze poweidziec ze jak dzis nie mialam neta tak dlugo to posprztalam na piko bello...
okan ladnie wyszorowane firanka nowa powieszona normlanie cud miod malina :-D:-D:-D:-D

Laura szaleje za małą a mała jak ją widzi to piszczy z radości
Laura powiedziała mi że Lena jest taka jak sobie ona wymarzyła i ,że jak będzie starsza to ją bedzie zabierac w różne fajne miejsca
Laura mnie namawiała na drugie dziecko razem z Leszkiem w końcu się nagięłam :happy:
To super :-)
U nas na początku było ciążko bo Dominik po urodzeniu 8 dni miał żółtaczkę więc Mateusz siedział w domu z moimi rodziacami i mężem. W piątek wyszliśmy do domu i było super ale w poniedziałek okazało się że mały złapał zapalenie płuc i musieliśmy wrócić znowu do szpitala. Kolejne 8 dni rozłąki poważne zapalenie gardła z 2 antybiotykami zrobiły swoje i po powrocie nie byłam w stanie nic zrobić bo Mateusz nie odstępował mnie na krok. Dochodziło niekiedy do tego że jak karmiłam Dominika to Mateusz wpadał w histerię. No i oczywiście musiałam z nim spać. Poza wspólnym spaniem wszystko już doszło do normy i teraz Mateusz wręcz przepada za Dominikiem.

a tu wkleję zdjęcie tego kubeczka

Ładny kubeczek ja mam juz ok 100szt róznych bo jestem maniaczka :tak:
już jestem:-D:-D:-D Misia ma ospę wietrzną:baffled::baffled::baffled::baffled:już jest wykropkowana:-D:-D:-Ddzisiaj szybko wszystko załatwiłam nie było pacjentów a poszłam do innej lekarz, podobno lepsza od tej naszej:-ppo drodze zaliczyłyśmy aptekę:tak:mam ją smarować Varidermem a jak będzie dużo krostek pudrem w płynie. Ogólnie Misia twierdzi, ze nic ją nie swędzi ale te w buzi jej przeszkadzają:no::no::no:

Idę sobie zrobić śniadanie:szok::szok::szok: zapomniałam, ze jeszcze nic nie jadłam:-D:-D:-D
rodzice dzieci z ospa trzymajmy sie razem ja czekam kiedy Wojtka i Gabi wysypie :baffled:
idę smażyć naleśniki, do potem:tak::tak::tak:
ja tez smażyłam dzis nalesniki :-D
A ja mam troche mogę odsapnąc bo pomyłam gary podkurzałam pomyłam podłogi zebrałam pranie .Była u mnie koleżanka poplotkowałysmy i zgadalysmy sie na temat kosmetykow i poleciła mi ponoc rewelacyjny kosmetyk Serum z Dax cosmetiks niedrogi bo 12 zl a ponoc waleczki z boczków giną i brzuszek wkleje linka to sie moaz ktroas skusi ja w piatek lece do rossman bo akurat ma byc w promocji po 9 zl :tak: trzeba w siebie inwestowac a co :-p DAX COSMETICS a tu opinie PERFECTA EXTRA SLIM Serum-koncentrat do szybkiego wyszczuplania brzucha,bioder,pośladków i ud » Balsamy do ciała - opinie użytkowników znam.to ide zrobie sobie capucinko i wysadze Gabi na nocnik :tak:

A ja mam troche mogę odsapnąc bo pomyłam gary podkurzałam pomyłam podłogi zebrałam pranie .Była u mnie koleżanka poplotkowałysmy i zgadalysmy sie na temat kosmetykow i poleciła mi ponoc rewelacyjny kosmetyk Serum z Dax cosmetiks niedrogi bo 12 zl a ponoc waleczki z boczków giną i brzuszek wkleje linka to sie moaz ktroas skusi ja w piatek lece do rossman bo akurat ma byc w promocji po 9 zl :tak: trzeba w siebie inwestowac a co :-p DAX COSMETICS a tu opinie PERFECTA EXTRA SLIM Serum-koncentrat do szybkiego wyszczuplania brzucha,bioder,pośladków i ud » Balsamy do ciała - opinie użytkowników znam.to ide zrobie sobie capucinko i wysadze Gabi na nocnik :tak:
Wypróbuję na mężu a jeśli pomoże to za jakiś czas i ja zastosuję kurację :-D

reklama
Do góry