reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

WITAM:-)
U mnie pogoda super i tez spacerek zaliczony:-)mają później być burze ale jak narazie to nie widać aby cos się działo ale znajac życie przyjdzie burzysko:sorry:

Czesc Dziewczynki,

Wpadlam sie zameldowac ze jestem juz w domu, wrocilam ze szpitala, przejsc mialam co nie miara, jadac zmoczylam siedzenie w taxi, myslalam ze juz zostane i bede rodzic bo zaczely sie skurcze :-( jednak wszystko sie dobrze skonczylo...Jestem nadal w dwupaku, ufffff...Mam b. silna grzybice i jakies zapalenie, mimo antybiotyku, ciaz sa bakterie i silne uplawy i to one moga w kazdej chwili spowodowac pekniecie pecherza i porod, dlatego mam sie obserwowac i jak znow zaczenie ze mnie leciec (sorry) to znow na pogotowie, nawet za dwa dni jak bedzie potrzeba bo gin powiedzial ze raczej nie odroznie a w takim przypadku wody b. czesto sie sacza...

suuuuper cieszę się że narazie jest w miare ok:-)

GOSIA teraz juz wiadomo na bank że fasolka jest w brzusiu suuuper:-)

czesc dziewczynki niektore z was beda mnie pamietac , dla innych jestem nowa.. dla odswiezenia mojej historii.. warto wierzyc i sie nie poddawac.. ja staralam sie pol roku, mam policystyczne jajniki,, przeszlam operacje laparoskopie i po niej zaraz sie udalo..:) a oto moj szkrabek ur.22.05 o 7.15
waga:3500kg dl. 58cm..:)

słodki maluszek:-)

Witam Kobitki:-)Dzisiaj miałam męczący dzien i płacący,byłam na pogrzebie:-(.Z moim ginekologiem umówiłam sie na przyszły poniedziałek.Tak namówiłam mojego M na badania nie musiałam go długo namawiac.Cieszę sie bardzo mam nadzieje,że jego plemniczki będa ok:tak:

to się ciesze ze szwagier się zgodził:-)

cholesterol i cukier mam w górnej granicy normy
bardzo wysokie trójglicerydy - tym spowodowane jest to ze tyje - mam nie jesc nic oprocz warzyw i owoców, obiad tylko z pary - zero miesa, nawet kurczaka, slodyczy, alkoholu, masla, mleka, jajek, smietany, sera, jogurtów..no nic oprocz owoców i warzyw, ewentualnie ciemny chleb

tak mam jesc do konca tygodnia, w poniedzialek do ginekologa i ma mi przepisac wszystkie hormony do badania..i podjac decyzje co robimy - leki ktorymi sie to leczy nie sa wskazane w ciazy wiec trzeba znalezc cos co nie zaszkodzi ciazy a pomoze na te trójglicerydy.

podwyzszone trójglicerydy moga byc spowodowane albo uwarunkowaniami genetycznymi albo rozregulowana gospodarka hormonalna - w moim wieku nie powinnam miec tak wysokiech trójglicerydów - to bardzo grozne.

oby udało się pomiejszyć te trójglicerydy:tak:a teraz łatwo o dietke lato co warzywa i owoce w dostatku;-)i spacerki na świerzym powietrzu:tak:

Na moioch siostrzyczkach moge polegac,tak jak na was,tez mi duzo doradzacie:tak:
Ja mieszkam 50km od Gdanska:-)

dziękuje kochana:-)ps.ja 12 km od Gdańska:-p:-D

Patrysiu-i Madziu-super macie, ze macie siebie...ja nie mam siostry a bardzo chcialabym....:-(

masz nas:-)ps.ale racja dobrze dac rodzeństwo już urodzonym dzieciaczkom:tak:

reklama
KROPTUSIU radze do dermatologa i pokazać bo faktycznie nie za wesoło wyglada:sorry:ja nie pomogę bo nie wiem za bardzo mój M jak miał wysypke to brał wapno i przeszło ale u ciebie jest ona duza i puchną nogi co nie pomoge:sorry:

KROPTUSIU radze do dermatologa i pokazać bo faktycznie nie za wesoło wyglada:sorry:ja nie pomogę bo nie wiem za bardzo mój M jak miał wysypke to brał wapno i przeszło ale u ciebie jest ona duza i puchną nogi co nie pomoge:sorry:

bylam juz u 3 prywatnie :-( rozkladaja rece i "jakies uczulenie" a zaden nie pomoze konkretnie, wapno tez nie daje rady...no ale dzieki, zapytalam choc moze ktos cos wie

Witam weekendowo ;-) Nareszcie, wolne. Nie długo, ale zawsze coś, szczególnie, że mamy sajgon w pracy przed wakacjami.
Dzisiaj planowałam sprzątanie domku, ale chyba mi się nie chce. Oj, nie jestem ja przykładną żoną. Skręcę jakiś szybki obiad i zamierzam leżeć brzuchem do góry :-D A co tam!

Strasznie mi sie podobaja tatuaże:-) ale jak narazie nie miałam odwagi sobie zrobić:-) Nie myślałaś o tym jak będą wyglądały jak będziesz meić powiedzmy 50 lat??

(...)

Ale najlepsze jest to ze jakiś młody lekarz dopiero przed porodem po zrobieniu ostatniego USG zobaczył ze dzidziuś nie ma nóżki (tzn ma mały kikucik tylko)!!!!!!!!!:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: Czujecie to???? K* normalnie nóż się w kieszeni otwiera. No bo przecież noga to taki mały niuans i może go nie byc widac na usg:wściekła/y::wściekła/y:

(...)

OOO zapamiętam to sobie:-) Też jestem Lwem:tak:
(...)

Poza tym buziaki dla: Asiqa, Madzi, Lilu, Marzennixx, Nektarynki, Kaprychy (gdzie jesteś kobito??), Gosi, Martynki, Badaickiej, Kroptusi, Kropeczki,Hanki, Loree, Black Opal, PM, Agniesiaka, Patrysi, Olicy, Kanki, Safirka, Karoli.de, Kroczka, Bombelka, Romki, Zaniepokojonej, Mari, Tikanis.... Jeśli o kims zapomniałam - bardzo przepraszam i wszystkim życze MIŁEGO DZIONKA

Tatuaż mam na plecach, więc chyba mi się tam skóra aż tak nie pomarszczy za 50 lat ;-);-) A dzisiaj coraz więcej osób ma tatuaże więc chyba nie będę się zbytnio wyróżniać. No i chyba nie będę zbyt skąpo się ubierać, więc widać nie będzie :-D

Co do usg, to słów brak na niekompetencję i nieudolność lekarzy. I jak tu im zaufać?

Ja też jestem LWEM i jest dokładnie tak, jak piszecie :-D

Dziękuję za buziaczki. Oczywiście odsyłam :-D

cholesterol i cukier mam w górnej granicy normy
bardzo wysokie trójglicerydy - tym spowodowane jest to ze tyje - mam nie jesc nic oprocz warzyw i owoców, obiad tylko z pary - zero miesa, nawet kurczaka, slodyczy, alkoholu, masla, mleka, jajek, smietany, sera, jogurtów..no nic oprocz owoców i warzyw, ewentualnie ciemny chleb
Dobrze, że lekarz powiedział co z tym zrobić. Wiem, że nie będzie łatwo, ale zobaczysz, że wszystko wróci do normy.

Dziewczyny moze ktoras z Was sie z czyms takim spotkala, szukam porady bo zwariuje...jakbym miala malo zmartwien to mam problem z wysypka....​

O jej, to nie wygląda dobrze. Pędź Kochana do lekarza! Mi się coś podobnego pojawia na skórze latem, ale ja to mam uczulenie na słońce.
Buziaki dla Wszystkich!

A to jeszcze my sie meldujemy w 29 tygodniu :-)

picture8242.jpg

picture8243.jpg

A to jeszcze my sie meldujemy w 29 tygodniu :-)
Kroptusiu.... Wyglądasz super (oprócz nogi:-():-) Chciałabym tak samo:tak:
Co do nogi...niestety nie pomogę ci Kochanie...:-(
To puchnięcie rzeczywiście może wskazywać na żylaki...ale ta wysypka?? Nie mam pojęcia:-(
Kobitki Uciekam!!!!
Miłego odpoczynku. Ja pracuję w piątek więc do piątku
PAPAPAP

Gosia jak samopoczucie?
a dziekuje - dobrze - troszke glowa boli ale to przez spadek cisnienia no i spac mi sie chce jak cholera...
Dziewczyny????
czy ktoras robila sobie sama zastrzyki podskorne w takich strzykawko-ampulkach?? bo mam ten Fragmin i nie wiem jak mam sobie to zapodac a mam tego 20szt:-):-)
moze ktoras cos takiego brala??

i jeszcze jedno???
czy po luteinie dopochwowo mialyscie zwiekszone uplawy - tzn ja mam wrazenie, ze ona cala ze mnie wycieka:tak::tak:
kropeczko - takie ze szpicem bo nie mam na klawiaturze znaczku "tylda" i takie to oto wytlumaczenie a chlopczyk niekoniecznie - musi byc dziewczynka... jak nie to zapuszcze wlosy i warkocze bedzie nosic, hihihihi:-D:-D:-D

reklama
Do góry