Ja zaniosłam takie zaswiadczenie chyba w 10 tc. było napisane przez ginkę! pisało na nim w którym tygodniu ciązy jestem, która to ciąża i na kiedy mam planowany termin porodu!
Potem zanosiłam im jeszcze raz takowe zaświadczenie, bo zgubili, a kończyła mi się umowa
i przysłali mi list, że mam im pilnie to ząawiadczenie dostarczyć! poszedł mój mąż i troszku ich opierdzielił! bo z ciążą zagrożoną do nich latałam (niestety wymagali ode mnie przyjścia osobistego do dziś nie wiem dlaczego) a oni to zaświadczenie zgubili! drugie zaniósł mąż,a niby też miałam iść osobiście!
A ja mam takie pytanie. umowę mam tylko do dnia porodu. nie będzie mi się należał urlop macierzyński, tylko zasiłek macierzyński? i papiery na ten zasiłek składa się w ZUS ?? a i czy oprócz tego zasiłku mogę liczyć na zasiłek z opieki, bo nasze dochody na pewno nie przekroczą tych 500 ileś tam zł? czy ten zasiłek macierzyński i zasiłek z opieki to jedno i to samo?
Potem zanosiłam im jeszcze raz takowe zaświadczenie, bo zgubili, a kończyła mi się umowa
i przysłali mi list, że mam im pilnie to ząawiadczenie dostarczyć! poszedł mój mąż i troszku ich opierdzielił! bo z ciążą zagrożoną do nich latałam (niestety wymagali ode mnie przyjścia osobistego do dziś nie wiem dlaczego) a oni to zaświadczenie zgubili! drugie zaniósł mąż,a niby też miałam iść osobiście!A ja mam takie pytanie. umowę mam tylko do dnia porodu. nie będzie mi się należał urlop macierzyński, tylko zasiłek macierzyński? i papiery na ten zasiłek składa się w ZUS ?? a i czy oprócz tego zasiłku mogę liczyć na zasiłek z opieki, bo nasze dochody na pewno nie przekroczą tych 500 ileś tam zł? czy ten zasiłek macierzyński i zasiłek z opieki to jedno i to samo?
.