reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniówki kulinarnie!

ja udka poprostu doprawiam przyprawą staropolską Kamisa i tak sobie leża 24h i potem pychotka!!!

Polecam też marynatę ognistą w płynie Kamisa - kurcze palce lizać i wcale ostry nie wychodzi, ale za to ma taki smaczek super:) Wysmarować marynatą obficie i do lodóweczki na kilka godzin, a potem zapiekam i całą marynatą polewam udka - naprawdę fajnie wychodzi!

reklama
Dziewczyny a jakiś przepis na schabik ciekawy? :zawstydzona/y:
Ja dopiero się uczę sztuki gotowania i stąd te pytania :-)
A mam akurat dziś schab i mam zamiar go zrobić na obiad, a na kotlety już patrzeć nie mogę, na roladki też. :-p

Ja mam farta, bo gotuje tylko i wylacznie moj niemałż. Jak ostatnio chcialam podgrzac barszczyk to mnie wygonil z kuchni, bo to jego miejsce :) A ja na to jak na lato, niech pichci jak lubi :)

A ja od wczoraj mam wielką ochotę na rybę. Juz wczoraj namawialam C abyśmy poszli nad fiord i posiedzieli troszkę może sie uda to nie. Poszliśmy na jagody. Ale dzis tak fajnie chlodniusio ze bede prubowala go namowic na male wędkowanie a pozatym ja bardzo lubie posiedziec na rybkach. W tym roku bylismy juz pare razy ale cos nam nieszlo tylko jedna sztuka 1,5 kg ale kto ją zlapał????? JA:):) Mam nadzieje ze dzis sie uda cos zlapać :):)

Dziewczyny a jakiś przepis na schabik ciekawy? :zawstydzona/y:
Ja dopiero się uczę sztuki gotowania i stąd te pytania :-)
A mam akurat dziś schab i mam zamiar go zrobić na obiad, a na kotlety już patrzeć nie mogę, na roladki też. :-p
Black ja bardzo prosty i bardzo szybki przepis pisałam na forum na eskalopki schabowe z pieczarkami. Naprawdę bardzo smaczne;-)

BlackWizard ze schabu lub piersi jeszcze można zrobić np. szwajcara bardzo cieniutko rozbijasz przez folię mięso w środek troszkę soli i pieprzu do tego plasterek sera i szynki i składasz to w kwadrat to smażysz po obtoczeniu w jajku i mące :tak: idzie szybko a coś innego od tradycyjnego ;-)

Nikki ja daję kiełbasę (tą nie zawsze) do tego pieczarkę, cebule, cukinię, paprykę pomidora , koncentrat pomidorowy:tak:

reklama
Do góry