Z typu 650. Z tortowej to na pewno bym nie robiła. Daję tylko zaczyn z drożdży, mąki, odrobiny mleka i cukru do mąki, łyżkę oleju, zioła i wody ciepłej ile zabierze, bardzo prosty przepis a ciasto najlepsze.Nikki a z jakiej mąki robisz ciasto?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Z typu 650. Z tortowej to na pewno bym nie robiła. Daję tylko zaczyn z drożdży, mąki, odrobiny mleka i cukru do mąki, łyżkę oleju, zioła i wody ciepłej ile zabierze, bardzo prosty przepis a ciasto najlepsze.Nikki a z jakiej mąki robisz ciasto?

Za mną to leczo od kilku dni chodzi, ale dopiero w piątek będę mogła na targ po świeże warzywa jechać...A u nas dzisiaj leczo, bo ostatnio mi smaka narobiłyście![]()

Andzia, apetyczne, ja jeszcze dodaję podsmażoną kiełbasę.a teraz na specjale życzenie macy przpis na łazanki.
ja biorę ok 1/2 kg kapusty kiszonej i jedną małą główkę białej kapusty
30 dag. pieczarek,
2-3 cebule
i opakowanie makaronu łazankowego ok.0,5 kg
kapuste białą kroje, wrzucam do garka razem z kiszoną. zalewam to ok0,5 l wody i gotuje przez godzinkę. Do gotowania wrzucam jeszcze kostkę rosołową do smaku.
W międzyczasie podsmażam cebule z pieczarkami. I gotuje makaron al dente (chyba dobrze napisałam)
Gdy kapusta będzie miękka, to wrzucam do niej pieczarki z cebulą i makaron. Doprawiam pieprzem i ewentualnie solą do smaku. Jak ktoś lubi to można dodać też na koniec gotowania zioła prowansalskie.
Smacznego