reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
Witam:-)
zAgatka mam pytanie.Umieściłaś przepis na Truskawkowiec, ale czy zamiast truskawek można dodać inne owoce np. jagody albo maliny?

Napisz czy wyszło:tak:
Ok, jak tylko zrobię to napiszę:-D

Gyros
  • makaron ryżowy ( lub pod nazwą makaron włoski firmy Riscossa)
  • piersi z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa ( może być ziołowa do kurczaka)
  • ogórki kiszone
  • kapusta pekińska
  • ketchup
  • majonez
  • puszka kukurydzy
Makaron ugotować, ostudzic. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i podsmazyc na patelni, ostudzić. Kapistę pekińską pokroić i ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Układać w naczyniu warstwami:
1. makaron
2. posmarować ketchupem
3. piersi z kurczaka
4. posmarować majonezem
5. kukurydza
6. posmarować ketchupem
7. ogórki kiszone
8. kapusta pekińska
9. posmarować majonezem

Nie piszę ile czego bo zawsze robię sałatkę w zależności od wielkości naczynia.
Życzę smacznego:-D
P.S. Jesli chodzi o makaron na jeden raz ugotowac około 1/3 opakowania

Ostatnia edycja:
Przed ciążą jadłam pomidory w każdej postaci(spaghetti,zupa,sos do pizzy,zapiekane z serem rokpolem) oprócz tego tonę oliwy,oliwki,a teraz jak tylko widzę pomidory to mam ochotę na spotkanie z kibelkiem i to się tyczy też reszty wymienionej,bleee,z kolei mogę ,a nawet muszę wszystko co jest słodkie i niezdrowe(przed ciążą odżywiałam się bardzo zdrowo).
Agatka narobiłaś mi ochotę na malinki,zaraz zrobię sobie pyszną herbatkę z nimi:-)

reklama
Ok, jak tylko zrobię to napiszę:-D

Gyros
  • makaron ryżowy ( lub pod nazwą makaron włoski firmy Riscossa)
  • piersi z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa ( może być ziołowa do kurczaka)
  • ogórki kiszone
  • kapusta pekińska
  • ketchup
  • majonez
  • puszka kukurydzy
ja robię ciut inaczej

pierś z kurczaka
ogórek zielony
kapusta pekińska
cebula
majonez
przyprawy
kukurydza :tak: i nie pamiętam czy coś jeszcze dawno nie robiłam ;-)

Do góry