reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Madzia8310 ale masz "fajną" koleżankę. Nie słuchaj lepiej takich głupot. Jak Ty jesteś zdrowa to Fasolka jest zdrowa. Koniec kropka.
Z resztą myślisz że jak się przeziębisz to Fasolka też będzie chora ? Zapytaj tą koleżankę czy może mieć katar i kaszel... Och... uniosłam się. Nie cierpię takich kobit .

Kejt mam nadzieję że brzuch szybko przestanie boleć no i czekamy na fotkę Groszka :-D

reklama
Dziewczyny czy Wy dostarczałyscie do pracy zaświadczenie że jesteście w ciąży, bo ja zapomniałam wziąć i teraz się martwię czy będa wiedziały że to zwolnienie osoby w ciąży.

Nie martw się tym, na zwolnieniu jest taka krateczka, gdzie lekarz odnotowuje informację, że kobieta jest w ciąży, nie trzeba dodatkowych zaświadczeń.
An

Hej babeczki.

ja wiem ze niepowinnam tutaj ale napisałam we własciwym watku i nikt nie odp, mam takie moze głupie pytanie ale naprawde tego niewiem, czy jesli teraz jest 9t 3d tzn ze jest to trzeci dzien dziewiatego tygodnia czy ze jest to 9 tygodni plus 3 dni czyli 10 t??

Hunjord- różnie liczą bo niby 9 pełnych tygodni i 3 dni - dla lekarza najczęściej to 9 tc, a dla mamusi 10...

ggosia-nawet nie zdążyłam życzyc Ci powodzenia...:sad:... ale cieszę się iż z maleństwem wporzadku.:tak:

AgaB-poweodzenia!!!

Miłego dzionka a właściwie wieczorka

Kochana, ale Ty się nie stresuj :-D

Spoko shingle nie stresuję się:-)

hej dziewczynki:)dziękuje, chyba juz po wizycie to nie dam rady dzisiaj, ale jutro z samego rana będę pisać co i jak,,, no i mam nadzieję,że dodam swoje maleństwo do galerii :D:D:D
jeszcze raz Dziękuję :)

Jeszcze raz ogromne kciuki agaB:-D

Cześć...
U nas lepiej...małemu wysypka zniknęła już w sumie zupełnie...ja zdrowa i żadnych niepokojących objawów nie widzę więc raczej mnie nie zaraził...
Jedna koleżanka mnie tylko nastraszyła że ja nie musiałam złapać nawet tej szkarlatyny...a dzidzia mogła i tak...:-( ale ja nie znalazłam żadnych informacji na ten temat....
Mam nadzieję że tak się nie stało i fasolka się zdrowo rozwija....ahh..

Kochana super, że z synkiem wszystko w porządku i nie słuchaj takich rzeczy, bo przecież jesteś zdrowa i fasolinka też:-)

Ja dziś byłam u ginekologa bo boli mnie strasznie brzuch (lekko zakłuwa) no-spa nie daje rady. Pan dr powiedział że widocznie taki mój urok i tak mam i dał skierowanie na usg... Mam jutro o 14 więc wreszcie zobaczę mojego fasolka - nie mogę się już doczekać!! :)

kejt szkoda, że się tak męczysz, ale czego się nie robi dla fasolki:-) czekamy na fotkę Maluszka:tak:

Cześć dziewczyny. "Trzymanie kciuków" pomogło - dziękuję bardzo!!@. Z moją dzidziusiem wszystko ok - serduszko bije, usg wykazało wielkość na 8 tyg. i 5 dni, czyli taką jak jest (CRL chyba 1,85 cm). Zdjęcie może jutro wkleję, bo teraz muszę poleżeć. W czwartek wieczorem miałam to plamienie i do tej pory mi to schodziło - doktorka ujrzała jakiegoś krwiaczka - 3mm i bezwzględnie kazała leżeć. Nawet się zastanawiała czy mnie nie położyć w szpitalu, ale ostatecznie uznała że mogę leżeć w domku. Oczywiście dostałam zwolnienie na 2 tyg, a potem dostanę na 4 tyg. bo doktorka jedzie na urlop. Dziewczyny czy Wy dostarczałyscie do pracy zaświadczenie że jesteście w ciąży, bo ja zapomniałam wziąć i teraz się martwię czy będa wiedziały że to zwolnienie osoby w ciąży.

No i widzisz ggosia wszystko w porządeczki i super:-) strasznie się cieszę:-D a o zwolnienie się nie martw, bo na L4 lekarz wpisuje kod B i od razu wiadomo, że jesteś w ciąży:-D

Ja już czuję się lepiej, ale bez rewelacji...muszę jeść same bezzapachowe rzeczy, bo inaczej od razu mnie mdli:confused: to samo jak dolecą do mnie zapachy z kuchni masakra:confused: miłego wieczorka Śnieżynki:-)

Cześć dziewczyny. "Trzymanie kciuków" pomogło - dziękuję bardzo!!@. Z moją dzidziusiem wszystko ok - serduszko bije, usg wykazało wielkość na 8 tyg. i 5 dni, czyli taką jak jest (CRL chyba 1,85 cm). Zdjęcie może jutro wkleję, bo teraz muszę poleżeć. W czwartek wieczorem miałam to plamienie i do tej pory mi to schodziło - doktorka ujrzała jakiegoś krwiaczka - 3mm i bezwzględnie kazała leżeć. Nawet się zastanawiała czy mnie nie położyć w szpitalu, ale ostatecznie uznała że mogę leżeć w domku. Oczywiście dostałam zwolnienie na 2 tyg, a potem dostanę na 4 tyg. bo doktorka jedzie na urlop. Dziewczyny czy Wy dostarczałyscie do pracy zaświadczenie że jesteście w ciąży, bo ja zapomniałam wziąć i teraz się martwię czy będa wiedziały że to zwolnienie osoby w ciąży.
madzia8310 - mówiłam Ci że mojej siostry syn chorował jak ona była w ciąży. Lekarz nie mówił jej że może sie dziecko zarazić w brzuchu - moim zdaniem to bzdura. A w ciąży podobno najgroźniejsze choroby to różyczka i opryszczka (al emam znajoma która miała opryszczkę przez całą ciąże prawie i urodziła zdrowa córeczkę. Będzie dobrze.

Kochana ogromnie się cieszę :-) To chyba oznacza że masz książkową ciążę :-D extra :tak: A teraz kładź pupę na kanapę i niechaj Ci wszyscy usługują :-)

Witajcie - ciesze sie ze z fasolkami wszystko ok - ja ide jutro i mam nadzieje, ze tez wszystko bedzie w porzadku bo mam lekkiego stresa...

ggosiaciesze sie bardzo ze wszystko ok ja podam ,do tego poklociolam sie z m i mam dosc jak tylko Nica sie polozy to ja tez do wyrk az nadzieja ze jutro bedzie leprzy dzien.

Dzięki dziewczyny..staram się być dobrej myśli....:tak:
Ale prawda jest taka że ta koleżanka ma kuzynkę która w 4 miesiącu na usg dowiedziała się że jej dzidzia nie żyje...i lekarz stwierdził że to była grypa którą złapało dziecko a nie mama....:confused: i na tym przykładzie mnie ostrzegła.....

Ja leżę już w łóżeczku..młody śpi....chwilkę poczytam forum i pewnie zasnę....
Cieszę się dobrymi wynikami po kontrolach.....fajnie że już mogłyście zobaczyć wasze maleństwa....:tak:

reklama
Dobrej nocki Ciężaróweczki :)
a ja mam newsów,,,, ale poczekam z tym do jutra, bo dziś już pewnie nikt tu nie zajrzy :)
no a narazie moge napisać tyle, że wszystko OK na wizycie :) papa do jutra

Do góry