reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
a ja właśnie na śniadanie zjadłam parówke z ogórkiem małosolnym i zagryzłam to ciastem orzechowym mniam...mniam...
słuchajcie jak wchodzę do sklepu to na wszystko mam ochotę i wszystko bym naraz kupiła i zjadla najlepiej na miejscu jeszcze;) czy wy też tak macie?:szok:

Witajcie
Ja wczoraj zrobiłam pizze a dzis dla odmiany chyba cos na słodko tak za mna nalesniki chodza. Zupy juz mi bokiem wychodza mieso wogule niewchodzi wiec beda naleśniki a na deser budyń.

Ja męża wysłałam dziś na zakupy ;-)
Ale obiadek był pycha :-D

No i zrobiłam czekoladowe babeczki z proszku z Dr.Oetkera ;-) Pierwszy raz w życiu coś takiego robiłam, 30 min i gotowe ;-) Tylko ciekawa jestem jak smakują, przed chwilą wyciągnęłam z piekarnika, stygną i zjem chyba wszystkie ;-)

a teraz na specjale życzenie macy przpis na łazanki.
ja biorę ok 1/2 kg kapusty kiszonej i jedną małą główkę białej kapusty
30 dag. pieczarek,
2-3 cebule
i opakowanie makaronu łazankowego ok.0,5 kg

kapuste białą kroje, wrzucam do garka razem z kiszoną. zalewam to ok0,5 l wody i gotuje przez godzinkę. Do gotowania wrzucam jeszcze kostkę rosołową do smaku.
W międzyczasie podsmażam cebule z pieczarkami. I gotuje makaron al dente (chyba dobrze napisałam)
Gdy kapusta będzie miękka, to wrzucam do niej pieczarki z cebulą i makaron. Doprawiam pieprzem i ewentualnie solą do smaku. Jak ktoś lubi to można dodać też na koniec gotowania zioła prowansalskie.
Smacznego

reklama
a teraz na specjale życzenie macy przpis na łazanki.
ja biorę ok 1/2 kg kapusty kiszonej i jedną małą główkę białej kapusty
30 dag. pieczarek,
2-3 cebule
i opakowanie makaronu łazankowego ok.0,5 kg

kapuste białą kroje, wrzucam do garka razem z kiszoną. zalewam to ok0,5 l wody i gotuje przez godzinkę. Do gotowania wrzucam jeszcze kostkę rosołową do smaku.
W międzyczasie podsmażam cebule z pieczarkami. I gotuje makaron al dente (chyba dobrze napisałam)
Gdy kapusta będzie miękka, to wrzucam do niej pieczarki z cebulą i makaron. Doprawiam pieprzem i ewentualnie solą do smaku. Jak ktoś lubi to można dodać też na koniec gotowania zioła prowansalskie.
Smacznego
Andzia, apetyczne, ja jeszcze dodaję podsmażoną kiełbasę.

Do góry