reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja w planach też mam tylko dwa:):-)
Ja też ;-) Tzn. 2 kocyki i 2 rożki:tak::-) Jeden kocyk do wózka, drugi do domu, a rożek to wiadomo, jak jeden będzie w praniu to drugi w użytku;-)
Na razie chcę ograniczyć się do zbędnego minimum, po prostu by przez pierwszy miesiąc mi nic nie brakowało bo przecież potem będę na bierząco wiedziała co rzeczywiście mi się przydaje, a co okazało się zbędnym zakupem. Teraz to nie problem. Dostępne jest allegro, a i sklepów na każdym rogu pełno więc spokojnie zdążę:-) Koleżanka już mi pisze, że ma pełno rzeczy po swojej 1,5 rocznej córci. Nawet mate edukacyjna mówiła, że użyczy więc kilka wydatków z głowy. Mama też ciągle mi powtarza, że na tym co ma po Filipie to by jeszcze 5-tkę wychował:-p Łóżeczko tato mój wystruga bo stolarz w końcu i ma swoją firmę stolarską i może jeszcze jakąś komodę... Ale to wszystko zależy, czy będę miała gdzie to umieścić bo na dzień dzisiejszy nie ma takiej kolorowej perspektywy na mieszkanie tu. Więc z takich konkretnych wydatków to pozostaje nam chyba tylko wózek... Nawet wanienkę ze stelażem mam po bracie. To są duże plusy posiadania dużo młodszego rodzeństwa:-) bo pomiędzy nami jest 15 lat różnicy, a ja mam jeszcze dwójkę starszego rodzeństwa;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hmm. powiem Ci, że mój 4 latek korzysta z "dorosłych" kocyków, bo te dziecinne są dla niego za małe, jak sobie podciągnie taki mały kocyk pod brodę to mu nogi wystają i mu to przeszkadza. Dostał taki polarkowy kocyk 160x200 z wizerunkami piesków i absolutnie to jest teraz jego ulubiony kocyk :-).
Ale jak w planach jest dwójka blisko siebie ;-).

Ja kocyków mam 6, to zdecydowanie za dużo, w tamtej ciąży kupiłam 2 (polarowy i bawełniany) potem dostałam 3 akrylowe po dzieciach z rodziny a na koniec zakochałam się w tym fetexy i nie mogłam mu się oprzeć jak go zobaczyłam w sklepie :-). Po za tym te kocyki co miałam według mnie nie nadawały się na zimę bo były za cienkie.
Jeśli chodzi o kocyk na zimę to ten gruby fetexy jest najlepszy, takie bawełniane fajne są do podłożenia np. jak się dziecko chce położyć u kogoś na kanapie albo na dywanie a polarkowy to raczej kocyk na lato, choć jak było ciepło to ja Krystiana przykrywałam pieluchą jak był malutki ale nasze szkraby na przyszłe lato będą już na pewno siedzące a możliwe że część będzie się już i chodzących.
Więc chyba grubsze kocyki będą lepsze w ich przypadku :-).

Ostatnia edycja:
nie kupujcie tak dużo rzeczy bo później same stwierdzicie że po co to było ja z Natalią jak byłam w ciąży też nie miałam pojęcia i poszłam na zakupy z szwagierką to kupiłam dwie kołdry do łóżeczka bo tak mi doradziła a tą drugą kołdre mogłam sobie spokojnie później zakupić i na kupywałam tych małych śpioszków a po dwóch tygodniach musiałam już dokupywać ciuszki dużo rzeczy zostałao takich co wogule nie były potrzebne albo nie noszone

Ja też ;-) Tzn. 2 kocyki i 2 rożki:tak::-) Jeden kocyk do wózka, drugi do domu, a rożek to wiadomo, jak jeden będzie w praniu to drugi w użytku;-)
ja chce poprostu miec 2 grube by muc swobodnie je prac i ciensze bo niewiem jak będziemy mieli ciepło w mieszkaniu moze okazC SIE SUPER CIEPŁO ze gruby będzie za gruby

Sylvietta ja kupiłam taką kołyske :-)jeśli masz identyczną to te białe pręty na przodzie można dociąć do szerokości wybranego koszyka i wtedy jest stabilnie:tak:
003.jpg 004.jpg

A to moje najnowsze nabytki,;-) mam nadzieje że lekarz nie pomylił się z płcią bo nie wiem co bym z tymi różami zrobiła hahaha:baffled:
005.jpg 007.jpg

a ja ostatnio jak byłam w Ikei to kupiłam taki fajny milutki kocyk za chyba 6 albo 7 zł z myślą o dzidzi koloru błękitnego.... zobaczymy jaki będzie po praniu:-D
wg mnie bedzie fajny mam kilka ikeowych i naprawde są dalej bardzo przyjemne w dotyku-mam tez jeden z auchana taki tan i tez dalej jest super:tak::tak:

reklama
Do góry