reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Powiedziała, ze po rehabilitacji wszystko sie unormuje, tylko wszystko to znaczy co... tego nie wiem...

Mam skierowanie do szpitala na rehabilitacje...
wszystko to znaczy dosłownie układ nerowowy.
Przy wzmożonym lub za małym napięciu mięśniowym rozwój ogólny dziecka jest utrudniony ,bo sygnały które odbiera mózg są niewystarczające i za wolno płyną by mięśnie prawidłowo funkcjonowały przy kolejnej podobnej próbie.
Słowem chłopa
Jeśli mózg ma niewystarczającą ilośc sygnałów z zewnątrz to też taką samą niewystarczającą ilość wyśle.
Prowadząc prawidłowo rehabilitacje pobudza się mieśnie do pracy ,które wysyłają sygnały prawidłowe do mózgu i mózg to zapamiętuje.
Po szeregu powtórzeń już sam mózg zaczyna prawidłowo reagować na bodźce ,bo tak został wyuczony i wkrótce jest poprawa.
Na tym polega rehabilitacja.

reklama
wszystko to znaczy dosłownie układ nerowowy.
Przy wzmożonym lub za małym napięciu mięśniowym rozwój ogólny dziecka jest utrudniony ,bo sygnały które odbiera mózg są niewystarczające i za wolno płyną by mięśnie prawidłowo funkcjonowały przy kolejnej podobnej próbie.
Słowem chłopa
Jeśli mózg ma niewystarczającą ilośc sygnałów z zewnątrz to też taką samą niewystarczającą ilość wyśle.
Prowadząc prawidłowo rehabilitacje pobudza się mieśnie do pracy ,które wysyłają sygnały prawidłowe do mózgu i mózg to zapamiętuje.
Po szeregu powtórzeń już sam mózg zaczyna prawidłowo reagować na bodźce ,bo tak został wyuczony i wkrótce jest poprawa.
Na tym polega rehabilitacja.
as jesteś niezastąpiona:tak::tak::tak::tak:

mlenka witaj po przerwie.
Stęskniłyśmy się za Tobą.
Dobrze,że już jesteś i same dobre wieści przynosisz.
super zakup

moje też nieraz mają karę jak zasłużą

Kubuś miał wzmożone na jedną stronę a na drugą nie miał wcale.
Spokojnie.
Rehabilitacje są konieczne i dają dobre efekty.
Trochę pracy i będzie git.
Niestety częstym skutkiem ubocznym rehabilitacji są potem zaburzenia SI ,ale i na to są sposoby.
U mnie lepsze efekty dawały rehabilitacje metodą bobath a Vojta wogóle po kilku miesiącach przestał działać.
Powiedziałabym ,że nawet nastąpił regres.
Smiało idź z malą na ćwiczenia .Czym szybciej tym lepiej.
Mała miała ciężki początek i wcześniak i stąd to napięcie.U wcześniaków powiedziała bym ,że norma.
Do którego szpitala dostałaś skierowanie?

Dzięki :happy2:

Nie dostałam do konkretnego, ale chyba pójdę na Niekłańska, tam dzisaj byłam, mam 10 min samochodem, a to wygodnie jak blisko tym bardziej, że będę musiała coś z Helenka zrobić... Jeszcze nie wiem jak terminy dowiem sie w czwartwk, z tego co przeczytałam to wiekszość chodzi prywatnie...

Dzięki :happy2:

Nie dostałam do konkretnego, ale chyba pójdę na Niekłańska, tam dzisaj byłam, mam 10 min samochodem, a to wygodnie jak blisko tym bardziej, że będę musiała coś z Helenka zrobić... Jeszcze nie wiem jak terminy dowiem sie w czwartwk, z tego co przeczytałam to wiekszość chodzi prywatnie...
Ja też chodziłam prywatnie.
Dużo szybsze postępy są i rehabilitanci pozwalają pracować z dzieckiem w domu.
Jak chodziłam do ośrodka zdrowia to nie pozwalali rehabilitować w domu,bo Vojtą samemu nie można.
Bobath nie daje przeciwskazań i jest w formie zabawy a nie ucisków,więc dzieci nie płaczą.
Jeśli chcesz to dam Ci namiary na super Neurologa a ona Cię pośle do odpowiedniej rehabilitantki.Neurolog przyjmuje na Wiatracznej i tam też jest rehabilitantka.
Jeździ się po wskazówki i z dzieckiem pracuje się w domu.U nas taka rehabilitacja poszła piorunem do przodu.

as jesteś niezastąpiona:tak::tak::tak::tak:
dzięki.
Co wiem to mogę napisać.Ja mam to na co dzień.Przerabiamy teraz niedostateczne napięcie mięśniowe,więc odwrotność tego co ma Nika.
:tak::wściekła/y:

Witam
Ostatnio mam cos mało czasu na bb:baffled:
Dzisiaj byłam na starych smieciach u kolezanki i wypisac mlodego z przedszkola:tak:Pani inkasent zwrocila mi jeszcze 14 zł bo Dominika nie bylo 4 dni w czerwcu a placilam za cały miesiac:szok::baffled::-D
Wziełam do siebie syna kolezanki-jest 7 miesiecy mlodszy od mojego Dominika i tearz razem szaleje na podworku:tak:

MH
Moje dziewczynki tez mialy wzmozone napiecia miesniowe:tak:I dzieki cwiczenio ,masazom i rehabilitacji wszystko bardzo szybko sie unormowało:tak::tak::tak:

Ja też chodziłam prywatnie.
Dużo szybsze postępy są i rehabilitanci pozwalają pracować z dzieckiem w domu.
Jak chodziłam do ośrodka zdrowia to nie pozwalali rehabilitować w domu,bo Vojtą samemu nie można.
Bobath nie daje przeciwskazań i jest w formie zabawy a nie ucisków,więc dzieci nie płaczą.
Jeśli chcesz to dam Ci namiary na super Neurologa a ona Cię pośle do odpowiedniej rehabilitantki.Neurolog przyjmuje na Wiatracznej i tam też jest rehabilitantka.
Jeździ się po wskazówki i z dzieckiem pracuje się w domu.U nas taka rehabilitacja poszła piorunem do przodu.

dzięki.
Co wiem to mogę napisać.Ja mam to na co dzień.Przerabiamy teraz niedostateczne napięcie mięśniowe,więc odwrotność tego co ma Nika.
:tak::wściekła/y:

Poproszę o te numer :tak: zobacze najpierw jak się dodzwonie do szpitala, ale pewnie nie bedzie wyjscia...:baffled:

AS
Ja robiłam stymulacje Vojty w domu przed kazdym karmieniem w dzien:tak::tak::tak:Efekty było widac natychmiast:tak::tak::tak:Do tego odpowiednie masaze rozluzniajece i cwieczenia i jak mlode mialy 8 miesiecy to rehabilitanktka powiedziala ze juz rozwojem przegoniły donoszonych rowiesnikow:tak::tak::tak:
A Vojte cwiczylismy chyba niecale dwa miesiace albo jeszcze krocej

reklama
Poproszę o te numer :tak: zobacze najpierw jak się dodzwonie do szpitala, ale pewnie nie bedzie wyjscia...:baffled:

O nas - profesjonalna porada lekarska w 1 godzinę - dziecko24.pl
Dr Ewa Szwabowska-Orzeszko- Pediatra, Neurolog
Lekarz Specjalista II stopnia Chorób Dzieci i Neurologii Dziecięcej. Pani doktor ma ponad 35 letnie doświadczenie w leczeniu dzieci i niemowląt. Karierę lekarską zaczynała w Wojewódzkim Szpitalu w Radomiu, od samego powstania Centrum Zdrowia Dziecka związana z Kliniką Neurologiczną CZD oraz oddziałami pediatrycznymi. Doświadczenie zdobywała również za granicą, m.in. Anna Kitch Medical Center, Zaria, Nigeria. Matka trojga dzieci, szczęśliwa babcia. Pasją Pani doktor były narty i tenis, obecnie wolne chwile poświęca działce, właścicielka psa i kota.

Namiary na dr.Orzeszko.

Orzeszko Ewa Neurolog
04-384 Warszawa, Wiatraczna 25 /28 - woj. mazowieckie
tel. 022 6156242
lub Ząbki ul.3 Maja 14/18

Do góry